PERICOL. S-a dat alerta în toată Poliția! Clanurile interlope, monitorizate 24/7! Ce se întâmplă la nivelul Ministerului de Interne

PERICOL. S-a dat alerta în toată Poliția! Clanurile interlope, monitorizate 24/7! Ce se întâmplă la nivelul Ministerului de Interne
Publicat: 30/04/2020, 09:03

Poliția Română este în alertă maximă după ce s-a descoperit că, printre românii întorși în țară de teama pandemiei de Covid-19, se află și mulți dintre interlopii care operau în Occident. Clanurile sunt monitorizate 24/7, cu ordin direct de la conducerea MAI!

Într-o intervenție la Antena 3, chestorul Bogdan Despescu a declarat că polițiștii îi au în vizor pe indivizii cunoscuți ca având activitate infracțională.

„După momentul declanșării epidemiei la nivel european, ne-am adaptat cu măsurile luate la nivelul punctelor de intrare în țară. Pe lângă activitatea medicală, am avut în vedere și problematica prevenirii infracționalității”, a precizat Despescu.

Chestorul Bogdan Despescu dă asigurări: „Deși poate lume poate crede că situația nu a fost bine gestionată la nivelul intrării în țară, vă asigur că totul este în amănunt evidențiat. Din punct de verdere al infracționalității, la nivelul fiecărei unități teritoriale s-au realizat și se realizează evaluări și, în funcție de ceea ce rezultă, s-a acționat pentru prevenirea oricăror forme de criminalitate”.

Marcel Vela a ordonat toleranță zero

Nu este pentru prima dată când conducerea Ministerului de Interne aduce în discuție subiectul clanurilor interlope revenite în țară. Înainte de Paște, și ministrul Marcel Vela a atacat această problemă: „La nivel naţional, să ştiţi că infracţiunile au scăzut, poate şi din cauza… sau acum pot să spun datorită faptului că circulaţia este redusă, restrânsă pe străzi sau oamenii sunt acasă. La nivel naţional infracţionalitatea a scăzut”.

Totuși, ministrul Vela recunoștea că, „pe zone punctuale, unde într-adevăr există un impact cu cei care vin de afară şi nu trebuie să ne ferim de acest adevăr, sunt compatrioţi de-ai noştri care vin de afară, evidenţiaţi într-o bază de date mai specială, oameni care s-au ocupat cu infracţiuni pe afară. Ei nu ţin cont de pandemie sau de condiţiile impuse de ordonanţele militare şi îşi păstrează prostul obicei pe care îl au avut şi în România înainte de a pleca”.

Tocmai de aceea, avertiza Marcel Vela, conducerea MAI a decis să manifeste toleranță zero în chestiunea clanurilor interlope.

Iată ce avertisment dădea chiar ministrul de Interne: „Îi atenţionez că vom aplica legea! Am luat măsuri prin care infracţiuni comise în această stare de urgenţă sunt pedepsite cu mai multă rapiditate şi cu sporuri de pedeapsă. Toate faptele lor într-o asemenea stare sunt considerate ca zonă agravantă. Vreau să le dau o veste proastă. Am mărit dispozitivele şi am dat ordin să fie foarte aspru pedepsite. Cei care fac infracţiuni vor fi aduşi în faţa procurorului în cel mai scurt timp!”.

Rareș Bogdan, categoric: „Între 8.000 și 10.000 sunt prostituate”

Într-o intervenție recentă pe marginea acestui subiect, prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, era categoric și de neînduplecat.

„Am primit sute de mesaje despre ce se întâmpla în România. 70.000 din toți cei aproape un milion care au intrat în țară, nu se știe cu ce s-au ocupat în afară. Între 8.000 și 10.000 sunt prostituate care s-au întors în țară. Câteva mii sunt şuţi în afara țării. Sunt cifre oficiale”, afirma europarlamentarul Rareș Bogdan.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Familia lui Costel Corduneanu refuză să deschidă sicriul cu trupul neînsuflețit. Motivul pentru care apropiații...
Mihaela Bilic a deslușit misterul cartofilor congelaţi. De ce îi RECOMANDĂ pentru consum
"Unde mai joc și eu la aparate?!" Vieţile românilor care s-au trezit într-o nouă realitate,...
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Prietena Robertei și a lui Sebi, dezvăluiri tulburătoare la opt luni după accidentul de la...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Vor dispărea BANCNOTELE definitiv?! Moment de cotitură în lumea banilor
Rusia va ataca NATO. Anunțul care punea lumea pe jar
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de...
Imagini exclusive de la priveghiul lui Costel Corduneanu. Berbecuții se rumenesc la proțap, prietenii din...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Momentul în care o femeie merge cu unchiul mort la bancă să ia un împrumut:...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
Ce înseamnă boală transmisă prin aer? OMS și 500 de experți au căzut în sfârșit...