EXCLUSIV. Polițist cercetat pentru crimă într-unul dintre cele mai tulburătoare cazuri din istoria Poliției Române. Infractorul împușcat s-a trezit din morți, în drum spre INML!

EXCLUSIV. Polițist cercetat pentru crimă într-unul dintre cele mai tulburătoare cazuri din istoria Poliției Române. Infractorul împușcat s-a trezit din morți, în drum spre INML!
Publicat: 04/05/2020, 15:55
Actualizat: 04/05/2020, 16:07

Un polițist este cercetat pentru omor după ce a tras pe urmele unor hoți care jefuiseră, printre altele, atât casa senatorului Niculae Bădălău cât și locuința Deliei Dinu, consilier al președintelui Klaus Iohannis și șef al departamentului de Protocol din cadrul Președenției. Condițiile în care a murit bărbatul împușcat de polițist par, mai degrabă, rupte dintr-un scenariu de film.

La începutul lunii februarie a anului trecut, polițiștii ilfoveni au reușit să-i identifice pe membrii unei bande hoți, care, de luni bune, dădeau mari bătăi de cap autorităților. Specializați în spargerea locuințelor de lux, aceștia organizaseră spargeri în Ilfov, Dâmbovița, Prahova, Giurgiu și București, iar printre victime se număraseră inclusiv persoane din mediile politice românești, așa cum au fost Niculae Bădălău și Delia Dinu.

După ce au pus cap la cap toate probele, anchetatorii ilfoveni au început să-i urmărească pe cei cinci membri ai bandei și au așteptat să încerce următoarea lovitură. Ca urmare, aceștia au fost surprinși în flagrant în timp ce încercau să intre într-o vilă din Snagov.

Pentru că au fugit, polițiștii au tras mai multe focuri de armă, pe urmele lor. Potrivit procedurii, inițial s-au tras focuri de avertisment, iar mai apoi către fugari. Aceștia au reușit, însă, să dispară. Totuși, unul dintre ei, un tânăr din Buftea, fusese rănit la picior și sângera puternic.

Potrivit unor surse judiciare, prietenii săi l-au dus pe malul unui lac, unde au încercat să-i acorde primul ajutor. După ce au improvizat un garou, i l-au legat sub rană și nu deasupra ei, așa cum ar fi trebuit. Pentru că, așa cum era de așteptat, sângerarea nu s-a oprit, aceștia s-au speriat și l-au dus pe tovarășul lor de fapte până în fața unui imobil din București, unde l-au abandonat într-o baltă de sânge. În cele din urmă, o persoană l-a găsit și a sunat la numărul de urgență 112.

Au urmat scene care par, mai degrabă, ireale. După ce au încercat să-l resusciteze, medicii de pe ambulanță l-au declarat mort și au decis să-l transporte la INML. Pe drum, însă, cel decedat a început să se miște, așa că personalul medical a schimbat destinația. Mortul proaspăt înviat a fost dus, de urgență, la spital. Din cauza faptului că organele vitale fuseseră private prea mult timp de sânge, după câteva ore, acesta a decedat de-a binelea.

În urma decesului, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov au deschis, însă, pe numele polițistului care a tras, un dosar de omor.
Surse judiciare au explicat, pentru Gândul.ro, că polițistului i s-a reproșat faptul că l-a împușcat pe suspect în timp ce acesta fugea și nu reprezenta un pericol pentru integritatea fizică sau viața ofițerului.

Un alt caz, care de această dată, a fost intens mediatizat, s-a înregistrat după Paște, când un bărbat bolnav psihic a fost ciuruit, în numai câteva secunde, de un polițist bucureștean care venise, de fapt, să-i ajute pe reprezentanții Serviciului de Ambulanță să-l ducă la un spital specializat în tratarea bolilor mintale.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Detalii halucinante au ieșit la iveală în cazul presupusului criminal din Orhei. Bărbatul este bănuit...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
Toți românii au INTERZIS. Legea peste care nu poate trece NIMENI. Se dau amenzi de...
Două anotimpuri în România. Ce vești ciudate au dat meteorologii
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Începând de astăzi, turiștii trebuie să plătească taxă de intrare în Veneția