MĂRTURII. Doi pacienți de la Spitalul Colentina acuză: Suntem abandonați. Mi-a fost oprit tratamentul pentru cancer!

MĂRTURII. Doi pacienți de la Spitalul Colentina acuză: Suntem abandonați. Mi-a fost oprit tratamentul pentru cancer!
Doi pacienți de la Spitalul Colentina acuză: Suntem abandonați. Mi-a fost oprit tratamentul pentru cancer! / Sursă FOTO: Pixabay - caracter ilustrativ
Publicat: 11/05/2020, 11:19
Actualizat: 26/05/2020, 15:19

Doi pacienți care se află internați în Spitalul Colentina din București au făcut mai multe mărturii în cursul serii de duminică, 11 mai 2020, și au acuzat personalul medical că i-a privat de tratamentul pentru bolile cronice de care suferă, dar și de neglijență.

Unul dintre aceștia a susținut că odată ajuns la Spitalul Colentina, i-a fost întrerupt tratamentul pentru cancer, iar celălalt a susținut că s-ar fi vindecat de COVID-19 în primele 14 zile de la diagnosticare, dar că a fost ținut în continuare în spital din cauza unui microb la stomac, în același salon cu bărbatul care încă este pozitiv la infecție cu coronavirus.

MĂRTURII. „M-au luat cam cum ai lua un bolovan din stradă și l-ai arunca”

Unul dintre pacienți, Ion Merchioiu, în vârstă de 55 de ani, a fost internat inițial la Institutul Clinic Fundeni pe 23 martie, unde era tratat corespunzător. Ulterior, a fost internat la Spitalul Clinic Colentina, pe 23 aprilie, unde nu i-a mai fost continuat tratamentul. În plus, acesta a susținut la B1 TV că transferul s-a făcut în miez de noapte.

„Au spus că m-au găsit cu coronavirus. Au venit noaptea, la 1 noaptea, și m-au luat cam cum ai lua un bolovan din stradă și l-ai arunca. (…) Eu, la Fundeni, mă simțeam foarte bine. Mai aveam șase raze de terminat și plecam acasă. Mă simțeam bine, îmi făceau tratament, tot ce trebuia. Aici (n.r. – la Colentina) mi s-a întrerupt tot tratamentul. La 12.30 – 1 noaptea m-au luat, fără nimic, m-au adus la Spitalul Colentina. Mi-au zis că sunt infectat și trebuie să merg acolo”, a declarat Ion Merchioiu pentru sursa citată.

Se pare că după transferul la Spitalul Clinic Colentina, bărbatul nu a semnat niciun document care să ateste transferul – „nu știu niciun doctor să mă fi luat în evidență”, a susținut acesta.

„Nu am absolut nimic cu coronavirus”

„N-am nicio simptomatologie de coronavirus. N-am tușit, nu mă doare în gât. Nu am absolut nimic cu coronavirus. Nici febră, absolut deloc. Am un pacient aici, cu care stau de o lună, și e aceeași poveste ca situația mea. Mi-au dat pastile în primele zile când m-au adus, Paracetamol etc, dar pe mine mă durea în continuu stomacul. Le-am zis că nu mai pot și mi-au zis că ei sunt aici pentru coronavirus, nu pentru boala mea”, a mai explicat bărbatul.

De asemenea, acesta a mai susținut faptul că a fost testat aproape în fiecare zi, chiar și în miez de noapte – „De când sunt am vreo 12, 13 teste”.

Și colegul de salon al bărbatului, Amuza Mircea, a declarat pentru sursa citată că ă se va termina în curând tratamentul pentru diabet, dar și faptul că s-ar fi vindecat deja de coronavirus.

„E o bătaie de joc. Aici nu mai vine nimeni la noi. Suntem abandonați, indiferent că e luni sau duminică, sau sâmbătă. Au câțiva care au fost operați, pe jos. Se duce pe la ei și la noi nu mai vine nimeni”, a declarat bărbatul.

La Spitalul Clinic Colentina nu există secție de boli infecțioase

Directorul medical al Spitalului, Bogdan Furtună, a susținut că Spitalul nu are o secție de boli infecțioase, însă, fiind un spital suport pentru patologii asociate COVID-19, se află în colaborare cu Spitalul Matei Balș „unde avem desemnați medici infecționiști care vin și stabilesc tratamentul. N-am avut niciodată secție de infecțioase”.

De asemenea, acesta a specificat că starea de sănătate a lui Ion Merchioiou nu permite tratamentul cu chimio și radio terapie.

„Este unul din pacienții veniți de la Fundeni, care are o tumoră gastrică. Din câte știu, dânsul a fost operat, s-a făcut un bypass gastric, i s-a făcut un tratament complementar cu chimio și radioterapie. Înainte de una din ședințe, a fost depistat pozitiv. A ajuns la noi, în secția de chirurgie generală, și până în acest moment a primit tratament specific COVID-19 cu Kalentra și Plaquenil. Acum primește un tratament cu altă medicație, pentru că a terminat cele 14 zile.

Pentru că există posibilitatea ca imunitatea să scadă și ca pacientul să aibă mai multe probleme decât cele existente, în mod cert nu o să intervină nimeni acum să facă chimio și radioterapie, pentru că pacientul – din punct de vedere al bolii pe care o are – este destul de grav. În schimb, este stabil din punct de vedere hemodinamic”, a declarat Bogdan Furtună.

De asemenea, acesta a precizat că medicul curant al pacientului este șeful secției de chirurgie care  „s-a ocupat de caz de la început și până acum”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
EXCLUSIV Băsescu: Dacă se retrage Piedone, câștigă sigur Firea. Dar nu se va retrage pentru...
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
Ce trebuie să mâncăm pentru a ne feri de cancer: „Evitați aceste două lucruri!”
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel...
Tragedie în România de Florii! A MURIT
Cum a fost prins Prinţul Paul al României! Detaliul care l-a dat de gol. Acesta...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Rezervor URIAȘ de apă, găsit ADÂNC sub suprafața Pământului
Simona Halep SCHIMBĂ REGULILE în lumea tenisului. Decizie radicală după verdictul TAS
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
"Oare cât mai trebuie să mai îndur? Credeți-mă că nu mai pot". Mesajul fostului socru...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Test de cultură generală. Cât de veche este Cascada Niagara?