PENSII. Ludovic Orban despre mărirea pensiilor: Vom crește cu siguranță pensiile, dar în mod realist

Redactor:
Gandul
PENSII. Ludovic Orban despre mărirea pensiilor: Vom crește cu siguranță pensiile, dar în mod realist

Premierul Ludovic Orban a declarat luni seara, la Digi24, că le transmite pensionarilor să aibă încredere că guvernul va crește pensiile, dar în privința cuantumului a explicat că va ține seama de ceea ce va permite economia în mod real.

„Vom crește cu siguranță pensiile, dar în mod realist, având garanțiile de sustenabilitate”, a spus Ludovic Orban.

El a explicat că trebuie să existe un fundament economic solid pentru a crește pensiile și în funcție de rezultatele pe care le va vedea în economie va face și anunțul despre pensii.

„Putem să facem ca PSD, să ne facem că mărim și să creștem inflația”, a comentat Ludovic Orban.

Scenariile de mărire a pensiilor ale lui Florin Cîțu

Florin Cîțu a spus, joi, la Realitatea Plus, că ia în calcul mai multe scenarii pentru mărirea pensiilor, inclusiv creșterea cu 10%.

„Scenariul despre care am vorbit îl voi prezenta Guvernului cu toate riscurile aferente. Nu doar pentru pensii. Nu trebuie să scoatem din context Legea pensiilor, noi facem pentru toți românii, nu doar pentru un sector. Este un scenariu pe care îl iau în calcul și acesta, dar în contextul tuturor cheltuielilor, am luat în calcul impactul și riscurile aferente. Eu am spus foarte clar: pensiile vor crește de la 1 septembrie și este de apreciat că putem face asta în contextul actual”, a declarat Florin Cîțu la Realitatea PLUS.

Rugat că comenteze declarațiile ministrului Finanțelor, Florin Cîțu, privind o eventuală creștere a punctului de pensie cu 10%, de la 1 septembrie, premierul Ludovic Orban a spus că este prematur să facă un anunț oficial privind o decizie.

„Orice declarație pe această temă este prematură. Când vom avea raportul la șase luni privind starea economiei și starea bugetară, care trebuie realizată în conformitate cu legea responsabilității fiscal-bugetare, de asemenea, când vom avea prognoza economică pe următoarea perioadă de timp, atât prognoza realizată de Comisia de Prognoză, care acționează în cadrul Guvernului, cât și prognozele care vor fi realizate de Comisia Europeană, de Banca Mondială, vom lua această decizie. Ca atare, când vom decide ceva, vom anunța public”, a spus Ludovic Orban, joii.

Deputatul PSD Lia Olguța Vasilescu a anunțat joi, săptămâna trecută, pe Facebook, că PSD va depune imediat moţiune de cenzură, dacă „PNL se atinge de o singură virgulă din Legea pensiilor publice”

Deputatul PSD Lia Olguţa Vasilescu, cea care a elaborat Legea pensiilor publice, a anunțat joi, pe Facebook, că PSD va depune imediat moţiune de cenzură, dacă „PNL se atinge de o singură virgulă din Legea pensiilor publice” și nu mărește pensiile cu 40% de la 1 septembrie. Ea apreciază că legea nu prevede doar creșterea punctului de pensie cu 40 la sută, ci e o lege care va corecta toate inechitățile din sistem, începand de anul viitor, când se va intra pe noua formulă de calcul.

Traian Băsescu, consideră că ministrul de Finanțe, Florin Cîţu, nu trebuie să majoreze pensiile şi alocaţiile pentru copii din banii împrumutați

Pe de altă parte, fostul preşedinte, Traian Băsescu, consideră că ministrul de Finanțe, Florin Cîţu, nu trebuie să majoreze pensiile şi alocaţiile pentru copii din banii împrumutați. „Dacă Cîţu a împrumutat 3,2 miliarde de euro ca să îi dea la pensii şi la alocaţii, e un criminal! Omul se duce cu ei la alimentară, banii se duc. Trebuie să îi bage în investiţii. După Ialomiţianu, Cîţu e cel mai bun ministru de Finanţe din România. Bine, amândoi sunt sub Stolojan, care nu poate fi egalat”, a spus europarlamentarul PMP, Traian Băsescu, la România TV.

Inchide