REACȚIE. Dacian Cioloș avertizează: Terminați cu prostiile! Viorel Cataramă și parlamentarii PSD care fac scandal prin șaormerii nu sunt exemple demne

REACȚIE. Dacian Cioloș avertizează: Terminați cu prostiile! Viorel Cataramă și parlamentarii PSD care fac scandal prin șaormerii nu sunt exemple demne
Dacian Cioloș avertizează: Terminați cu prostiile! Viorel Cataramă și parlamentarii PSD care fac scandal prin șaormerii nu sunt exemple demne / Sursă FOTO: Dacian Cioloș - Facebook
Publicat: 08/07/2020, 16:23
Actualizat: 08/07/2020, 16:51

Președintele PLUS trage un semnal de alarmă după recodrul de infectări raportat miercuri, 8 iulie, și îi îndeamnă pe oameni să nu urmeze modelele: Cheloo de la Paraziții, Viorel Catarmă și parlamentarii PSD care fac scandal prin șaormerii deoarece nu sunt modele demne și nu pot da lecții de reguli sanitare.

Dacian Cioloș punctează ipoteaza în car enumărul de infectări va crește din nou vor avea de suferit toți cetățenii țării deoarece vor exista consecințe economice grave întrucât „vecinii ne vor izola”. De asemenea, acesta lansează un avertisment și pentru primele două cele mai mari partide din România: „PSD și PNL să nu se joace cu pandemia!”

Dacian Cioloș, ferm: „Sunt niște oameni iresponsabili care se joacă cu soarta concetățenilor lor”

„Terminați cu prostiile, cu certurile pe subiecte unde și medicii sunt în dificultate, nu e momentul pentru glume și conspirații. Cheloo de la Paraziții, Viorel Cataramă și parlamentarii PSD care fac scandal prin șaormerii nu sunt exemple demne de urmat și nu pot da lecții despre reguli sanitare. În acest moment, vedem cum orice greșeală poate aduce mai mulți infectați și mai multe decese. Mulți dintre inconștienții pe care lumea îi ascultă sau îi citește sunt niște oameni iresponsabili care se joacă cu soarta concetățenilor lor”, punctează liderul Renew Europe pe Facebook.

Acesta critică și modul în care Guvernul Orban gestionează criza provocată de pandemia de coronavirus, reiterând faptul că trebuie să găsească sprijin parlamentat.

„Guvernul are datoria de a se mobiliza și de a termina cu amatorismele, să scrie legi corecte și să găsească sprijin parlamentar. Și asta chiar dacă are un număr mare de politicieni ostili, pentru că asta înseamnă să guvernezi, nu să împarți posturi la prieteni”, avertizează Dacian Cioloș.

Numărul infectărilor zilnice „ne că arată legile incoerente scrise în ultimii 30 de ani pun în pericol populația României!”

„Fac un apel către cei responsabili să se trezească în ultimul ceas și să se pună la aceeași masă – miniștri, parlamentari, specialiști epidemiologi și comunicatori – pentru a găsi rapid soluțiile sanitare și legislative prin care pandemia poate fi stăpânită. Creșterea numărului de cazuri zilnice este un indicator extrem de grav care ne arată că legile incoerente scrise în ultimii 30 de ani și relaxarea prea bruscă a regulilor pun în real pericol populația României. Mă îngrijorează și faptul că, dacă țara noastră nu arată că poate controla sanitar această pandemie, vecinii ne vor izola, cu consecințe economice grave pentru economia noastră și pentru bunăstarea cetățenilor. Sunt conștient de faptul că o mare parte a populației trece printr-o perioadă complicată, plină de incertitudini. După perioada de izolare prelungită, mulți oameni și-au pierdut locurile de muncă, alții au rămas fără o parte a veniturilor și nu mai pot supraviețui dacă se ajunge la măsuri la fel de stricte ca în primăvară. Tocmai pentru protejarea celor vulnerabili sanitar și economic trebuie găsite rapid soluții acum, cât mai repede.

PSD și PNL să nu se joace cu pandemia! Să realizeze ca suntem în fața unui val doi care riscă să fi mai mare și periculos decât primul. Dacă nu o vor face, vor fi responsabili direct de fiecare îmbolnăvire. Și de fiecare deces”, mai scrie Dacian Cioloș.

În cursul zilei de marți, deputații PSD de Vaslui Adrian Solomon și Irinel Ioan Stativă au făcut scandal într-un fast food din Centrul Vechi și au folosit expresii jignitoare la adresa polițiștilor care au intervenit la fața locului spunându-le și „Noi vă plătim salariile. Aveți doar 3 luni în Poliție. Nu meritați să purtați haina statului!”, potrivit surselor GÂNDUL.RO.

Cheloo, controversatul component al trupei de hip hop „Paraziții”, se numără printre cei care nu cred neapărat în statisticile furnizate de autorități, cu privire la numărul bolnavilor de coronavirus. Artistul de rap a postat pe Facebook un mesaj dur prin care acuză autoritățile că nu au fost capabile să gestioneze criza și induc teamă nejustificată în rândul românilor.

De asemenea, Viorel Cataramă a mers în Ialomiţa, la Bărbuleşti, pentru a se infecta voluntar cu COVID-19. Cataramă s-a izolat la domiciliu pentru a vedea cum evoluează boala.  Ulterior, Parchetul de pe lângă Judecătoria Urziceni s-a sesizat din oficiu infracțiunea de zădărnicire a combaterii bolilor.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Temu şi Shein sunt verificate în România de ANPC. Ce trebuie să facă clienții înainte...
Ultimele cuvinte pe care Ana-Maria a reușit să le rostească mamei sale, înainte să fie...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a...
Dieta lui Lili Sandu la 44 de ani | Alimentul la care a renunțat definitiv....
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
Veste extraordinară despre pensiile românilor! Marcel Ciolacu a făcut anunțul
Cadavrul unei femei a fost descoperit în dulapul din dormitor. Polițiștii l-au reținut pe principalul...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La ce viteză sar airbag-urile mașinii în caz de impact?
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul...
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Ungaria, AJUTOR NESPERAT pentru România. Au dat vestea uriașă chiar astăzi, 23 APRILIE: Avem un...
Sancțiuni dure pentru angajatorii români. Legea s-a schimbat, se dau amenzi grase
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
”Petrecere Hawaii de 38 de ani” Ce surprinză i-a pregătit Dinu Maxer Magdalenei Chihaia de...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Poluarea cu metan, acum mai ușor de observat ca niciodată din spațiu