GÂNDUL LIVE. Cosmin Andreica, liderul sindicatului Europol, despre tensiunile dintre poliție și DSP: „Polițiștii nu pot transporta pacienții cu COVID-19 pe bancheta din spate”

GÂNDUL LIVE. Cosmin Andreica, liderul sindicatului Europol, despre tensiunile dintre poliție și DSP: „Polițiștii nu pot transporta pacienții cu COVID-19 pe bancheta din spate”
GÂNDUL LIVE. Cosmin Andreica, liderul sindicatului Europol, despre tensiunile dintre poliție și DSP: „Polițiștii nu pot transporta pacienții cu COVID-19 pe bancheta din spate”
Publicat: 28/07/2020, 12:31
Actualizat: 28/07/2020, 15:46

Cosmin Andreica, liderul sindicatului Europol, a dezbătut, la GÂNDUL LIVE, scandalul între sindicatele din poliție și direcțiile de sănătate publică. La mijloc este procedura de recuperare a pacienților COVID care au refuzat internarea în cele trei săptămâni de vid legislativ. DSP ar vrea ca pacienții să fie luați de acasă de Poliție, deși oamenii legi nu au echipamente de protecție și nu pot pune pacienții contagioși pe bancheta din spate a autospecialei!

„Am vorbit încă de săptămâna trecută, când s-a solicitat ca polițiștii să recupereze acei pacienți Covid-19 care au refuzat internarea. Gândiți-vă că polițiștii au doar o mască și o pereche de mănuși.

„Nu putem transporta persoanele cu COVID pe bancheta din spate!”

Personalul medical are combinezon, mască, chiar și când există o suspiciune. Există mai multe solicitări din partea DSP la nivel de județ, așa cum a apărut și în presă o astfel de adresă. Se solicită polițiști care să conducă forțat acele persoane care refuză internarea. Fără a specifica sub ce formă să se realizeze.

Nu putem accepta ca persoanele să fie transportate pe bancheta din spate. Vorbim despre niște lucruri… Ne vom afla într-o situație ridicolă, când ministrul Vela a vrut să trimită polițiștii să împartă lumină.

Mai lipsește să recuperăm pacienții de Covid… Cum este tratat personalul medical care are asemenea instrumente? Nu suntem foarte siguri că asemenea discuții există, la nivel înalt. Noi am solicitat și vrem ca aceste proceduri să stabilească de la nivel înalt, altfel vom avea polițiști infectați și vor interacționa tot cu cetățenii neinfectați și îi vor contamina fără să își dea seama.

A existat o videoconferință cu prefecții, săptămâna trecută, care nu a clarificat situația. Nu știm de vreo solicitare oficială, cu privire la atribuții, sarcini, atunci interesul nostru este ca aceste proceduri să fie stabilite la nivel înalt, cu asigurarea mijloacelor de protecție, astfel încât colegii să nu fie expuși infectării.

„Colegii mei au fost infectați în starea de urgență”

Colegii mei au luat contact fără să își dea seama cu asemenea persoane. Nu vorbim despre echipamente puse la dispoziție de DSP. Echipamentele au fost luate de unitățile de poliție, mănuși și măști, ceea ce reprezintă o insuficiență, în condițiile în care cineva are pretenția să îi punem în viață Procesul-verbal… Am avut și în starea de urgență colegi care au pus mâna pe documente și s-au infectat”, a declarat Cosmin Andreica la GÂNDUL LIVE.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă este editor la GÂNDUL.RO și are o vastă experiență, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un român căutat de poliție a stat ascuns în Italia până când soția l-a dat...
Fiartă pe 700.000 de euro! Ce a putut să facă Bianca Drăgușanu, de mână cu...
FOTO. Cât de frumoasă e noua iubită cu care s-a cuplat la câteva zile după...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
S-a aflat motivul pentru care a murit Gabriela, micuța de 4 ani cu chip de...
ȘOCANT: ce conținea peștele macrou care i-a adus moartea fetiței de 4 ani din Călărași
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
La ce oră ajunge Lumina Sfântă în România! Va fi adusă de la Ierusalim în...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
China a lansat o sondă pentru a colecta eşantioane de pe faţa ascunsă a Lunii
Descoperire ULUITOARE la polii Pământului! Se întâmplă chiar acum
Ungurii au fost umiliți. Românii au câștigat procesul
Eurovision 2024. Trei țări au șanse mari să câștige concursul muzical
Rezultatele tragerilor speciale Loto de Paști. Numerele câștigătoare de la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Henric al VIII-lea, regele care și-a ucis două neveste