GÂNDUL LIVE. Cosmin Andreica, liderul sindicatului Europol, despre tensiunile dintre poliție și DSP: „Polițiștii nu pot transporta pacienții cu COVID-19 pe bancheta din spate”

Redactor:
Silviu Bănilă
GÂNDUL LIVE. Cosmin Andreica, liderul sindicatului Europol, despre tensiunile dintre poliție și DSP: „Polițiștii nu pot transporta pacienții cu COVID-19 pe bancheta din spate”
GÂNDUL LIVE. Cosmin Andreica, liderul sindicatului Europol, despre tensiunile dintre poliție și DSP: „Polițiștii nu pot transporta pacienții cu COVID-19 pe bancheta din spate”

Cosmin Andreica, liderul sindicatului Europol, a dezbătut, la GÂNDUL LIVE, scandalul între sindicatele din poliție și direcțiile de sănătate publică. La mijloc este procedura de recuperare a pacienților COVID care au refuzat internarea în cele trei săptămâni de vid legislativ. DSP ar vrea ca pacienții să fie luați de acasă de Poliție, deși oamenii legi nu au echipamente de protecție și nu pot pune pacienții contagioși pe bancheta din spate a autospecialei!

„Am vorbit încă de săptămâna trecută, când s-a solicitat ca polițiștii să recupereze acei pacienți Covid-19 care au refuzat internarea. Gândiți-vă că polițiștii au doar o mască și o pereche de mănuși.

„Nu putem transporta persoanele cu COVID pe bancheta din spate!”

Personalul medical are combinezon, mască, chiar și când există o suspiciune. Există mai multe solicitări din partea DSP la nivel de județ, așa cum a apărut și în presă o astfel de adresă. Se solicită polițiști care să conducă forțat acele persoane care refuză internarea. Fără a specifica sub ce formă să se realizeze.

Nu putem accepta ca persoanele să fie transportate pe bancheta din spate. Vorbim despre niște lucruri… Ne vom afla într-o situație ridicolă, când ministrul Vela a vrut să trimită polițiștii să împartă lumină.

Mai lipsește să recuperăm pacienții de Covid… Cum este tratat personalul medical care are asemenea instrumente? Nu suntem foarte siguri că asemenea discuții există, la nivel înalt. Noi am solicitat și vrem ca aceste proceduri să stabilească de la nivel înalt, altfel vom avea polițiști infectați și vor interacționa tot cu cetățenii neinfectați și îi vor contamina fără să își dea seama.

A existat o videoconferință cu prefecții, săptămâna trecută, care nu a clarificat situația. Nu știm de vreo solicitare oficială, cu privire la atribuții, sarcini, atunci interesul nostru este ca aceste proceduri să fie stabilite la nivel înalt, cu asigurarea mijloacelor de protecție, astfel încât colegii să nu fie expuși infectării.

„Colegii mei au fost infectați în starea de urgență”

Colegii mei au luat contact fără să își dea seama cu asemenea persoane. Nu vorbim despre echipamente puse la dispoziție de DSP. Echipamentele au fost luate de unitățile de poliție, mănuși și măști, ceea ce reprezintă o insuficiență, în condițiile în care cineva are pretenția să îi punem în viață Procesul-verbal… Am avut și în starea de urgență colegi care au pus mâna pe documente și s-au infectat”, a declarat Cosmin Andreica la GÂNDUL LIVE.

Medicul care a prezis pandemia de COVID-19 în 2017 anunţă un nou dezastru! Ce se...
A MURIT! Alain Delon, ce dramă! S-a stins la 79 de ani, răpusă de o...
FOTO. Laura Cosoi, dezbrăcată în așternuturi! Cum s-a lăsat pozată superba blondă
DOLIU in lumea politica! A MURIT! Ion Iliescu – Am aflat cu profund regret vestea...
Cea mai frumoasă gimnastă din lume, mesaj șocant: `Nu mai trăim în epoca de piatră!`...
Ungaria sfidează UE, afacerea uriașă pe care o face cu Rusia. Ce se întâmplă chiar...
Le-au injectat ser fiziologic în loc de vaccin. Unde s-a întâmplat
BANCUL ZILEI – Răpit si violat cu sălbăticie de 10 prostituate
Mai mulți asistenți și medici au fost „vaccinați“ cu ser fiziologic, în loc de ser...
A MURIT! Alain Delon, ce dramă! S-a stins la 79 de ani, răpusă de o...
Viață de bogătan! Ion Țiriac a uitat 2 Ferrari-uri într-un garaj din München. Ce s-a...
O cameră de monitorizare a SUPRINS ceva neașteptat într-o pădure din România. „Privire LASER în...
S-a aflat ce SALARIU are preşedintele SUA. Mulţi au rămas surprinşi de suma primită lunar
CTP a izbucnit nervos în direct la TV. Ce l-a dezamăgit nespus de mult, a...
BAYWATCH: Veste tristă. Atăzi trăiește pe străzi și caută în gunoaie: „Nu mă spăl pentru...
Vestea ȘOC a momentului: A MURIT. Era tânără, frumoasă și talentată
Theresa Ivancik, femeia cu bicepși de 40 de centimetri care este des confundată cu un...
Este oficial: Categoria de salariaţi care va putea ieşi la pensie la 57 de ani....
Cine este femeia care S-A ÎMBOGĂŢIT cu o resursă din Carpaţi de care românii NU...
ȘOC!Trebuie să ne pregătim pentru un CUTREMUR devastator. Se anunță un DEZASTRU total pentru România!
Inchide