Deputații PNL cer retrimiterea la comisie a proiectului de respingere a măririi succesive a alocațiilor

Deputații PNL cer retrimiterea la comisie a proiectului de respingere a măririi succesive a alocațiilor
Veste bună pentru copii! Alocațiile vor crește în două trepte în 2021, cu câte 10% / Sursa FOTO: https://static.playtech.ro
Publicat: 19/08/2020, 17:20
Actualizat: 19/08/2020, 17:22

Deputații PNL au solicitat astăzi, în plenul Camerei Deputaților, ca proiectul de lege de respingere a Ordonanței de Urgență privind mărirea alocațiilor să fie retrimis la Comisia de muncă spre a fi reanalizat.

Plenul Camerei Deputaților dezbate, miercuri, proiectul care a primit marți raport de respingere în Comisia de muncă și protecție socială. În cazul votului negativ, se aplică legea iniţială, propusă de PSD și votată în Parlament, pentru dublarea alocaţiilor.

Pavel Popescu: „Nu vă mai jucați cu alocațiile copiilor și cu viitorul lor”

Ordonanța de Urgență Guvernului, pe care PSD vrea s-o respingă în Parlament, vizează creșterea alocațiilor copiilor în mod progresiv, sustenabil și responsabil, au transmis reprezentații liberalilor, care au cerut reanalizarea proiectului în comisie.

„Dragi colegi de la PSD, tot în spiritul adevărului și pentru toți cei care se uită azi aici, la Parlamentul României, în grupul PNL am decis cererea de restrimitere la comisie a acestei ordonanță de urgență, tocmai pentru a nu o respinge astăzi în plen, pentru că această ordonanță de urgență vizează creșterea alocațiilor copiilor românilor în mod progresiv, sustenabil și responsabil. Tot PNL, anul trecut, de la acest pupitru, atunci când erați conduși se Liviu Dragnea, care s-a speriat de acel amendament, a mărit, a dublat alocațiile copiilor românilor. Astăzi, prin ordonanță de urgență pe care noi am propus-o în Parlament, voiam să creștem în mod, repet, în mod sustenabil, responsabil, să creștem alocațiile. Dvs. Veniți, respingeți această ordonanță, practiv prorogați creșterea alocațiilor și în mod politicianist cereți mărirea lor. Dacă vreți să mărim alocațiile astăzi în Parlamentul României, schimbați ordinea de zi în adoptarea ordonanței de urgență PNL. Nu vă mai jucați cu alocațiile copiilor și cu viitorul lor”, a spus, în intervenția din plen, deputatul PNL Pavel Popescu.

Argument pentru respingere: În această perioadă, necesităţile şi cerinţele pentru şcoală sunt mai mari

Cu un vot majoritar, 2 voturi împotrivă și trei abțineri, din cele 24 exprimate de membri, Comisia de muncă și protecție socială a respins, marți, proiectului de lege privind ordonanţa de urgenţă a Guvernului privind creșterea succesivă a alocațiilor de stat pentru copii, în tranșe de 20%, începând din 1 august, dată de la care, conform legii adoptate în Parlament, acestea ar fi trebuit să fie dublate.

Amendamentele depuse de reprezentantul PNL, deputatul Mara Calista, pentru aprobarea OUG, au fost respinse, argumentându-se că: „Legea adoptată de Parlament prevede dublarea alocaţiilor de stat pentru copii, mai ales acum, în această perioadă, în care necesităţile şi cerinţele pentru şcoală sunt mai mari. Trebuie puse în aplicare dispoziţiile prin care s-au dublat aceste alocaţii, şi nu eşalonarea majorărilor pe parcursul a trei ani”.

Proiectul de lege a fost respins de senatori, în 11 august, cu 87 voturi pentru, 29 de voturi împotrivă și 12 abțineri.

Proiectul de Ordonanță de Urgență privind creșterea alocațiilor de stat pentru copii a fost aprobat de Guvern în 31 iulie, cu o zi înainte ca legea care vizează dublarea acestora să intre în vigoare. Conform OUG, creșterea este de 20% începând cu drepturile aferente lunii august, care se vor plăti în septembrie. Astfel, alocatiile ar urma să fie dublate propriu zis în iulie 2022.

Conform legii, alocaţiile ar urma să ajungă la 600 lei pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani sau de până la 3 ani, în cazul copilului cu handicap; 300 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 ani şi 18 ani, și 600 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 3 ani şi 18 ani, în cazul copilului cu handicap.

Madalina Prundea
Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
Scandalul care a distrus-o pe faimoasa jucătoare de tenis: tatăl ei, acuzat că a avut...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
De necrezut! Pe ce dată pică Paștele în 2025? Se întâmplă asta o dată la...
Boala RARĂ care îl face să pară 'însărcinat' tot timpul. Nici măcar medicii nu se...
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Xi Jinping vizitează Franţa, Ungaria şi Serbia pe fondul disputei privind tarifele comerciale din UE
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
Absolut toți românii sunt obligați. Legea a intrat deja în vigoare. Trebuie să-ți cedezi locul
Daniel Pavel se pregătește de nuntă. Detalii legate de marele eveniment
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Gabriela Cristea, mesaj pentru cei care nu vor primi cozonacii săi de Paște. Care este...
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Urangutan văzut în premieră cum a folosit plante medicinale pentru a se trata