Artemisia annua, buruiana-minune care poate atenua simptomele coronavirusului! “Pelinul dulce” crește în România și este folosit ca dezinfectant. “Îl găsim pe marginea șanțului, în iarbă!”

Artemisia annua, buruiana-minune care poate atenua simptomele coronavirusului! “Pelinul dulce” crește în România și este folosit ca dezinfectant. “Îl găsim pe marginea șanțului, în iarbă!”
Artemisia annua, buruiana-minune care poate atenua simptomele coronavirusului! “Pelinul dulce” crește în România și este folosit ca dezinfectant. “Îl găsim pe marginea șanțului, în iarbă!”
Publicat: 25/08/2020, 13:48
Actualizat: 25/08/2020, 13:49

Potrivit mai multor institute medicale din străinătate, artemisia annua este o buruiană care poate atenua simptomele coronavirusului. “Pelinul dulce” crește în flora spontană din România și este urilizat ca dezinfectant.

Din momentul în care COVID-19 a început să provoace haos pe toată Planeta, cercetătorii au pomenit în numeroase rânduri de artemisia annua, pe care îl consideră un leac-minune în lupta cu coronavirusul. De altfel, președintele din Madagascar preciza că deține un medicament contra teribilului virus, dezvoltat de Institutul Malagasy de Cercetare Aplicată şi care conţine buruiana mai sus amintită.

În plus, inclusiv Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a precizat că anumite medicamente şi remedii tradiţionale “pot atenua simptomele” COVID-19, însă anunțat însă că “nu există dovezi că aceste substanţe pot preveni sau vindeca boala”.

Un expert în horticultură confirmă că artemisia annua poate ajuta în lupta cu COVID-19

Expert în horticultură, cercetătorul Costel Vânătoru a declarat, la rândul lui, că pelinul dulce, denumit științific artemisia annua poate avea efecte benefice în lupta cu coronavirusul. Pelinul era utilizat în trecut în săpunurile de casă și pentru dezinfectarea rănilor.

Sunt opinii ale unor specialişti în domeniu care arată că ajută foarte mult în cazul acesta pelinul dulce, Artemisia annua. În trecut, la noi, se folosea pe scară largă la săpunul de casă. Poporul ştia atunci cât de valoroasă era şi nu facem acum decât să redescoperim ceea ce în trecut se ştia foarte bine”, a spus cercetătorul Costel Vânătoru, potrivit adevarul.ro.

Horticultorul mai precizează că artemisia annua are proprietăţi medicinale, pelinul conținând artemisinină, substanţă cu proprietăţi antiseptice.

La noi, pelinul dulce creşte în flora spontană, iar în trecut era utilizat pe scară largă. Avea efectul betadinei de astăzi, era cel mai puternic dezinfectant. Orice rană, la animal, la om, se spăla cu pelin. Lumea ştiinţifică l-a redescoperit acum şi, iată, se pun mari speranţe în el şi cu această boală”, a mai spus Costel Vânătoru, specialist de la Staţiunea de Cercetare pentru Legumicultură Buzău.

Culmea, îl găsim pe marginea şanţului, în iarbă. El era folosit pentru proprietăţile sale antiseptice, însă dădea şi culoare frumoasă săpunului. La ţară ştiau exact perioada când să-l ia, de obicei primăvara, în mai, când este folosit şi la vinul pelin. El este foarte amar şi tocmai amăreala aceea este cea care face minuni”, a mai declarat Costel Vânătoru.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Avertisment după ce o dansatoare a murit sufocată în timp ce avea relații intime cu...
Acest bărbat a fost dat dispărut în 1998, la vârsta de 19 ani. Ireal unde...
Prima reacție milionarului Dorin Mateiu, bărbatul de 57 de ani care s-ar iubi cu Simona...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un băiat de 14 ani a murit după ce a răspuns la o provocare și...
De ce a fost eliminată Ștefania Ștefan. Acuzații dure la adresa Pro TV după ultimul...
Cel mai iubit CUPLU și-a spus ADIO! Apropiații lor sunt șocați: „Nu ar fi putut...
"Cam un 4.000 de lei ca să trăieşti decent". Ofertele angajatorilor pentru tineri, la târgurile...
EL l-a ucis pe bărbatul din Crângași! Dezvăluiri de ultimă oră despre crima care a...
„Dacă m-ar înșela..” Anamaria Prodan a răspuns la întrebarea care stă pe buzele tuturor! Cum...
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Pe ce șosele îți trebuie rovinietă? Este obligatorie pe DN-urile ce trec prin localitate?
Noua axă a răului? Vladimir Putin şi Xi Jinping şi-au promis să coopereze împotriva SUA...
Tehnologia ULUITOARE care a generat CĂLDURĂ de peste 1.000 grade Celsius
Telefoanele, INTERZISE prin lege. Propunerea drastică pentru milioane de oameni din România
Cine a câștigat marele trofeu Chefi la cuțite! La cine a mers trofeul și cine...
Cine e, de fapt, bărbatul omorât în bătaie în Crângași! Breaking news
Virginia, întrebare neașteptată pentru Patrick: „Patrick, îți pare rău că m-ai chemat la camera roșie?”
"Vă rog, ajutați-ne. Ajutor!". Iulia Vântur, mesaj disperat. Ce s-a întâmplat și cum dorește să...
BANCUL ZILEI. Bulă e cu o tipă în pat. Gagica: - Bulă, ai un clopoțel...
Primul caz de gripă aviară la om transmisă de la vaci
×