Ovidiu Mălăncrăvean, candidatul PSD pentru funcția de primar al Sighișoarei: ”Sunt prioritare siguranța cetățeanului, sănătatea și educația acestuia” (VIDEO)

Publicat: 25/09/2020, 15:37
Actualizat: 25/09/2020, 15:41

Ovidiu Mălăncrăvean, candidatul PSD pentru funcția de primar al Sighișoarei, are deja un mandat – fiind chiar actualul primar al orașului -, însă îl dorește pe cel de-al doilea pentru a putea pune în aplicare toate proiectele pe care și le-a propus.

Invitat la GÂNDUL LIVE, Ovidiu Mălăncrăvean a vorbit despre primul său mandat, ca primar al Sighișoarei, făcând un bilanț al celor patru ani de activitate și accentuând asupra proiectelor pe care le are în vedere pentru perioada următoare.

Întrebat care au fost provocările cu care s-a confruntat atunci când a preluat mandatul de primar al Sighișoarei, Ovidiu Mălăncrăvean a recunoscut că provocări au existat, firește, însă – până la urmă – au fost depășite. Una dintre problemele grave de care s-a lovit atunci când a devenit primar al Sighișoarei a fost chiar lipsa unui arhitect-șef.

”Am avut mai multe provocări la preluarea mandatului, cea mai gravă fiind cea a lipsei personalului din primărie, am găsit o primărie foarte puțin funcțională, cu foarte multe posturi libere, inclusiv în zona urbanismului. Și, având în vedere că discutăm despre Sighișoara, o cetate medievală locuită, singura din sud-estul Europei, postul cel mai important ar fi cel de arhitect-șef. Evident că l-am găsit vacant, ne-am chinuit, dar până la urmă am reușit să aducem un arhitect șef care nu să ocupe postul, neapărat, ci care să iubească Sighișoara și să fie alături de Sighișoreni în dezvoltarea acestui oraș”, a declarat primarul Sighișoarei, Ovidiu Mălăncrăvean, la GÂNDUL LIVE.

”Pe lângă asta, am găsit un oraș care nu avea nici măcar un contract pentru iluminatul public, deci am găsit un întuneric real în zona orașului nostru, lipsa proiectelor cu care aș fi putut să îmi încep mandatul și, pe partea de infrastructură, foarte multe lipsuri. Însă, după o muncă temeinică, în cei patru ani de mandat, majoritatea acestor lipsuri au fost acoperite”,

Ovidiu Mălăncrăvean, actual primar al Sighișoarei și candidatul PSD pentru obținerea unui al doilea mandat

”În anul 2016, existau în Sighișoara multe străzi care nu aveau canalizare”

Întrebat ce s-a întâmplat, concret, în cei patru ani în care a ocupat fotoliul de primar al Sighișoarei, Ovidiu Mălăncrăvean și-a amintit că – atunci când a preluat mandatul, în Sighișoara existau multe străzi care nu aveau, încă, apă și canalizare.

Totuși, s-a reușit atragerea de fonduri europene, ajungându-se la o sumă de 4.5 milioane de euro, iar proiectele au început să fie implementate. Pensionarii și școlarii beneficiază de gratuități, a fost renovată creșa din oraș, o mare parte a spitalului și cinci școli.

”Am început să atragem fonduri europene în valoare destul de mare – deja suntem la o valoare de 4.5 milioane de euro -, avem patru proiecte care sunt în implementare. Pe lângă acestea, am început un program foarte important de restaurare a cetății, pentru a da și funcționalitate turnurilor cetății și spațiilor de care dispunem în zona cetății.

Am reușită să achiziționăm câteva autobuze, am reușit să asfaltăm câteva străzi, am reușit să dăm drumul unor canalizări. Din păcate, în anul 2016, existau în Sighișoara multe străzi care nu aveau canalizare, dar am reușit să facem și acest lucru. Pentru pensionari am reușit să introducem gratuitate, dar nu numai pentru ei, ci și pentru școlari. Am renovat aproape întreg spitalul, dar am investit destul de mult și în școli. Au fost renovate complet conci școli, precum și creșa din municipiul Sighișoara”, a mai spus Ovidiu Mplăncrăvean, în exclusivitate, pentru GÂNDUL LIVE.

”Ne-am axat pe siguranța cetățeanului, pe sănătatea și pe educația acestuia”

Ovidiu Mălăncrăvean

Ovidiu Mălăncrăvean: ”Avem proiecte pe care dorim să le implementăm și facem eforturi foarte mari. Nu suntem singuri…”

Sighișoara suferă, încă, la capitolul ”apă și canalizare”, iar Ovidiu Mălăncrăvean spune că aceasta este o prioritate. Însă are în vedere, în continuare, și restaurarea cetății – punct de interes turistic indiscutabil -, iar eforturile sunt permanente.

În acest demers există, spune candidatul PSD, și un protocol semnat cu Institutul Național al Patrimoniului, dar nu trebuie uitată nici implicarea Consiliului Județean Mureș.

”În primul rând, sunt proiecte care se referă la satele aparținătoare și cartierele aparținătoare muncipiului Sighișoara, unde – de asemenea – avem probleme cu canalizarea și alimentarea cu apă, avem proiecte, așa cum am spus, de cetate, de restaurarea cetății, pe care ne dorim să le implementăm și facem eforturi foarte mari. Nu suntem singuri, suntem ajutați printr-un protocol semnat cu Institutul Național al Patrimoniului, de Consiliul Județean Mureș. Există și multe proiecte pe fonduri europene pe care vrem să le dezvoltăm în Sighișoara”, precizează Ovidiu Mălăncrăvean, actualul primar al Sighișoarei.

În ceea ce privește bătălia electorală din acest an, Ovidiu Mălăncrăvean spune că totul s-a desfășurat, cu mici excepții, în limite ”civilizate”, sperând că totul va rămâne în aceiași parametri până la final.

”E adevărat, dezbaterile au fost mai mult în mediul online, fiind mai puțin confruntări cu candidații, deși sunt opt candidați la fotoliul de primar al municipiului Sighișoara. Însă, având în vedere și condițiile impuse de pandemia COVID-19, am încercat să ne apropiem de cetățeni în limitele legii. A fost o campanie civilizată, în cea mai mare parte a ei, și sper că așa se va și încheia, fără atacuri murdare. Sighișorenii cunosc candidații, le cunosc caracterul, știu ce vor să facă fiecare și, cu siguranță, vor merge la vot cu gândul cel bun”, consideră candidatul PSD.

”Îi îndemn pe sighișoreni să vină liniștiți la vot, luăm toate măsurile care se impun pentru siguranța lor, îi chem să voteze pentru o Sighișoară frumoasă, pentru o Sighișoară curată, pentru o Sighișoară în care bunătatea și apropierea noastră față de ei să continue în cei patru ani care urmează. Dorim să continuăm proiectele pe care le-am început, să le oferim confort și tot ceea ce își doresc”

Ovidiu Mălăncrăvean, candidat PSD la funcția de primar al Sighișoarei

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
Anunţ trist despre Florin Piersic, direct din spital, de Paşte! Din păcate, nu se pune...
Scandalul care a distrus-o pe faimoasa jucătoare de tenis: tatăl ei, acuzat că a avut...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
Boala RARĂ care îl face să pară 'însărcinat' tot timpul. Nici măcar medicii nu se...
Alex şi-a investit toate economiile într-un proiect unic în lume. A vândut kurtos pe Transalpina...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Xi Jinping vizitează Franţa, Ungaria şi Serbia pe fondul disputei privind tarifele comerciale din UE
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
A murit una dintre cele mai mari voci din România. Moartea sa a îngrozit toată...
Friptură de miel cu sos de portocale și rozmarin. Deliciul ideal pentru masa de Paști
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Gabriela Cristea, mesaj pentru cei care nu vor primi cozonacii săi de Paște. Care este...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
China a lansat o misiune istorică pe fața nevăzută a Lunii