„A fost doar o sperietură”. Trump, la primul miting după infectare. Susținătorii președintelui pare că au uitat de COVID – FOTO

„A fost doar o sperietură”. Trump, la primul miting după infectare. Susținătorii președintelui pare că au uitat de COVID - FOTO
Donald Trump, primul miting după infectarea cu noul COVID-19 / Sursă FOTO: Profimedia Images
Publicat: 13/10/2020, 08:24

Cu doar șapte zile în urmă, Donald Trump se afla în spital, fiind un grav de infectare cu noul coronavirus. Președintelui SUA i s-au administrat oxigen suplimentar și medicamente experimentale pentru a-l ajuta să se recupereze. Însă luni seară, a revenit în campania pentru prezidențiale și a ținut un discurs adresat unei mulțimi alcătuită din mii de oameni în Sanford, Florida – primul său miting de campanie de când a fost diagnosticat cu boala care a ucis peste 200.000 de americani.

Chiar actul organizării unui miting în timp ce cazurile de coronavirus nu sunt încă sub control a fost criticat de oponenții președintelui și de oficialii din domeniul sănătății publice. Evenimentul a fost emblematic pentru gestionarea pandemiei de către administrația sa, o abordare care l-a aduspus pe Trump în spital și a infectat mai mulți angajați ai Casei Albe în ultimele săptămâni.

Florida a raportat 1.500 de cazuri noi de coronavirus și 48 de decese luni, înainte de sosirea președintelui. Experții în boli infecțioase au avertizat că statul este „pe cale de a avea un alt focar”.

Donald Trump, primul miting după infectarea cu noul COVID-19

Dar susținătorii președintelui nu prea s-au temut că ar putea contracta boala și s-au înghesuit în jurul scenei goale pentru a-l aștepta, chiar dacă au fost nevoiți să semneze o foaia prin care li se cerea să își asume „toate riscurile legate de expunerea la COVID-19” în cadrul evenimentului. Mii de oameni au stat ore în șir sub soarele fierbinte din Florida înainte de sosirea președintelui, potrivit The Independent.

„Cred că coronavirusul este exagerat. Am avut mulți prieteni care au avut rezultate pozitive, nu au prezentat simptome, nu au fost niciodată bolnavi. Se pare că a fost doar o mare sperietură. Nu știu dacă cifrele sunt reale sau nu. Am auzit multe despre spitale care distrug documentele, sunt plătiți, primesc finanțare guvernamentală dacă au spus că a fost ceva declanșat de coronavirus”, a declarat Brittany Howard, în vârstă de 22 de ani.

Voluntarii campaniei, care se aflau la intrarea mitingului, au luat temperatura participanților înainte de a-i lăsa să intre și au încurajat utilizarea măștii. Dar în interior, mulți au decis să renunțe la măsurile de precauție, repetând retorica președintelui și a falsurile despre virus.

Patrick McShane, proprietarul unei companii energetice, a declarat că toate criticile cu privire la răspunsul împotriva coronavirusului orchestrat de Trump nu sunt diferite de orice alt atac politic.

„A fost doar o sperietură”. Trump, la primul miting după infectare. Susținătorii președintelui pare că au uitat de COVID - FOTO
Donald Trump, primul miting după infectarea cu noul COVID-19 / Sursă FOTO: Profimedia Images

Susținătorii președintelui, sceptici în privința virusului SARS-CoV-2

„Acesta este un lucru politic. Ei vor face tot ce le stă în putință pentru a-l discredita pe președintele nostru pentru că îl urăsc atât de mult”, a susținut acesta.

Un eveniment în aer liber organizat la Casa Albă pe 26 septembrie a dus la infectarea cu SARS-CoV-2 a numeroși oficiali de rang înalt din administrație. Dr. Anthony Fauci, expertul național în boli infecțioase și membru al grupului de lucru pentru coronavirus, l-a numit „un eveniment de răspândire”.

Vorbind luni, înainte de mitingul dlui Trump din Florida, dr. Fauci a declarat că organizarea unor astfel de evenimente reprezintă un mod prin care „se caută probleme”.

„Am văzut că atunci când există adunări în care o mulțime de oameni nu poartă fără mască, datele vorbesc de la sine. Se întâmplă. Și acum este cu atât mai mult un moment mai rău să faci acest lucru, deoarece când te uiți la ceea ce se întâmplă în Statele Unite, este într-adevăr foarte supărător”, a declarat expertul.

Joe Biden, oponentul democrat al lui Trump, a declarat că mitingul de la Sanford va aduce „un comportament nesăbuit, retorică dezbinatoare și frică de falsificare. Dar, la fel de periculos este și ceea ce nu aduce (n.r. Trrump): un plan prin virusul care a afectat viața a peste 15.000 de oameni din Florida să fie ținut sub control”.

Discursul lui Trump nu s-a referit la coronavirus, dar în cadrul lui a abordat subiectul infectării sale.

„A fost doar o sperietură”. Trump, la primul miting după infectare. Susținătorii președintelui pare că au uitat de COVID - FOTO
Donald Trump, primul miting după infectarea cu noul COVID-19 / Sursă FOTO: Profimedia Images

Trump se laudă cu gestionarea pandemiei

„Ei spun că sunt imun. Mă simt atât de puternic. Voi intra acolo, voi săruta pe toată lumea din acel public”, a declarat el, bucurându-se de mulțime, înainte de a susține succesul administrației sale în lupta împotriva unui virus care a ucis peste 210.000 de americani – cel mai mare număr de morți din lume.

„Nimeni nu acționat atât de rapid, așa cum am făcut eu. Concluzia este că am salvat milioane de vieți. Când a ieșit prima dată, dacă nu am făcut o treabă bună, au prezis că 2,2 milioane de oameni vor muri. Suntem la 210.000”, a susținut Trump.

Mitingul lui Trump are loc într-un moment în care opiniile alegătorilor cu privire la modul său de gestionare a pandemiei sunt în scădere. Un nou sondaj publicat luni de YouGov a arătat că aprobarea alegătorilor cu privire la tratarea virusului a scăzut de la 43% la 40% – cu dezaprobare de 57%.

Avantajul lui Biden cu privire la alegătorii care cred că ar gestiona mai bine pandemia s-a dublat la 7 puncte. Aproximativ 53% au declarat, de asemenea, că au mai puțină încredere gestionarea pandemiei de către administrație din cauza focarului de la Casa Albă.

Biden, avantaj din ce în ce mai mare în sondaje

Trump a continuat să promită „un vaccin sigur și o recuperare rapidă, așa cum nimeni nu poate crede. Nici o țară nu s-a recuperat cum ne-am recuperat, din punct de vedere economic sau altfel”.

De asemenea, acesta l-a acuzat pe oponentul său că este un „mare iubitor al lui Castro” și a susținut că a „readus-o pe NASA”, ambele încercări clare de a obține sprijinul alegătorilor din Florida.

Fără susținerea alegătorilor din Florida, drumul său către Casa Albă este aproape imposibil. Dar media sondajelor îl arată pe Biden cu un avans de aproape 5 puncte, potrivit FiveThirtyEight.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
Cea mai tunată de la mare! A defilat de 1 Mai cu talia de viespe...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Un fost ministru a fost filmat omorându-și în bătaie soția, într-un restaurant. Imaginile au stârnit...
Stațiunea montană din România care este unică în toată Europa. Puțini turiști de la noi...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
Sfânta şi Marea Joi din Săptămâna Patimilor. Tradiții, obiceiuri şi superstiţii în Joia Neagră sau...
Adevărul despre starea gravă a lui Florin Piersic! Breaking news!
Câți mici a cumpărat un român de 1 Mai! Oamenilor nu le-a venit să creadă:...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Fenomenul El Niño SE TRANSFORMĂ chiar sub ochii lumii! Ce înseamnă asta
Vladimir Putin a dat ORDIN. Deja a început totul: Nu vreau să sperii pe nimeni...
Vești proaste despre Florin Piersic. Spitalul l-a îmbolnăvit mai rău
De ce Gică Popescu nu i-a cumpărat fiicei sale o mașină mai scumpă: „Eu am...
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a...
FOTO. Unde se ascundea traficantul de migranţi care a atacat cu cuţitul doi poliţişti de...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Test de cultură generală. Care compozitor a fost înmormântat fără inimă?