Anthony Fauci: Explozia de cazuri de COVID-19 de la Casa Albă putea fi prevenită

Anthony Fauci: Explozia de cazuri de COVID-19 de la Casa Albă putea fi prevenită
Anthony Fauci: Explozia de cazuri de COVID-19 de la Casa Albă putea fi prevenită. Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 07/10/2020, 09:56

Cunoscutul infecționist american Anthony Fauci, unul dintre cei mai importanți specialiști americani în domeniu, a declarat marți că explozia de cazuri de COVID-19 de la Casa Albă ar fi putut să fie prevenită.

Declarația acestuia vine în contextul în care, atât președintele Statelor Unite, Donald Trump și prima doamnă Melania Trump, cât și mai mulți consilieri apropiați ai acestuia și o serie de politicieni republicani au fost diagnosticați cu această boală, informează Reuters.

De-a lungul timpului, Fauci a promovat în repetate rânduri introducerea unor măsuri stricte pentru limitarea răspândirii SARS-CoV-2 și nu doar o dată acesta a intrat în conflict cu Casa Albă, dat fiind faptul că, până recent, președintele Trump a ignorat pericolul reprezentat de pandemie.

„Aruncaţi o privire la ceea ce s-a întâmplat săptămâna aceasta la Casa Albă. Aceasta este o realitate, chiar acolo. Şi în fiecare zi care trece apar mai mulţi oameni care sunt infectaţi. Nu este o farsă. Este o situaţie nefericită când vezi aşa ceva, pentru că ar fi putut fi prevenită”, a spus Fauci, întrebat ce sfaturi are pentru oamenii care credeau că pandemia este o farsă.

Anthony Fauci a fost de-a lungul timpului un promotor al purtării măștilor de protecție pentru prevenirea infectării cu SARS-CoV-2.

Donald Trump a fost externat

Între timp, Donald Trump a fost externat din spitalul militar unde a fost internat timp de trei nopți după diagnosticarea cu COVID-19, iar acesta le-a recomandat americanilor „să iasă afară” și să nu lase virusul să le domine viața.

Deși Trump a purtat mască atunci când a părăsit spitalul, el a dat-o jos atunci când s-a aflat la balconul Casei Albe pentru a poza.

Diagnosticul președintelui vine după luni de zile în care acesta a minimalizat gravitatea pandemiei care a dus la moartea a peste 200.000 de oameni doar în Statele Unite și la doar câteva ore după ce acesta a declarat că „finalul pandemiei este aproape”.

Reuters notează că Trump, în vârstă de 74 de ani, se află în grupa de risc, dat fiind faptul că are peste 65 de ani și este supraponderal. Starea de sănătate a președintelui american a fost bună de la începutul mandatului său și până în prezent, dar acesta este cunoscut pentru faptul că evită să facă mișcare și nu este adeptul unei alimentații sănătoase.

Andrei Văcaru
Andrei Văcaru a absolvit studiile de licență la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării în anul 2013, dar și un master în Comunicare în cadrul aceleiași facultăți, în 2015. A lucrat, începând din 2013, în cadrul agenției citeste mai mult