Senatorul Mihai Fifor critică măsura evocată, luni, de prefectul Capitalei: „Se sare dintr-o extremă în alta. Mă întreb cine stă în parcuri, noaptea, pe timp de iarnă?”

Senatorul Mihai Fifor critică măsura evocată, luni, de prefectul Capitalei: Se sare dintr-o extremă în alta. Mă întreb cine stă în parcuri, noaptea, pe timp de iarnă?
Senatorul Mihai Fifor critică măsura evocată, luni, de prefectul Capitalei: "Se sare dintr-o extremă în alta. Mă întreb cine stă în parcuri, noaptea, pe timp de iarnă?". Foto: Facebook
Publicat: 02/11/2020, 19:35
Actualizat: 06/04/2021, 14:38

Senatorul PSD critica masurile anuntate de premier, de a inchide parcurile, in timpul noptii, numind-o o masura extrema. O alta problema ridicata de senator este redeschiderea scolilor, in contextul in care acestea vor gazdui alegerile parlamentare

Mihai Fifor: „Se sare dintr-o extremă în alta: închidem parcurile în timpul nopţii. Mă întreb cine stă în parcuri, noaptea, pe timp de iarnă?”

„Sigur că mijloacele de transport reprezintă un focar. Mall-urile pot reprezenta un focar. Reînceperea şcolii în condiţii proaste a reprezentat, probabil, o cauză pentru creşterea numărului de îmbolnăviri. Acum vedem că se sare dintr-o extremă în alta: închidem parcurile în timpul nopţii. Mă întreb cine stă în parcuri, noaptea, pe timp de iarnă, pentru ca acestea să devină un focar? Mă întreb: dacă tot ne pregătim pentru alegeri şi şcolile sunt bune pentru a găzdui urnele de vot, de ce nu redeschidem, totuşi, şcoala, desigur, în condiţii de siguranţă foarte serioase, astfel încât să ne putem duce copiii la şcoală şi să le putem oferi învăţământ într-o perioadă atât de complicată?”

Premierul Ludovic Orban a declarat, luni, că obiectivul Guvernului este să oprească creșterea numărului zilnic de infectări cu coronavirus. Luni după-masă a avut  loc o ședință a Comitetului Național pentru Situații de Urgență unde ar putea fi adoptate noi măsuri de restricție.

La ședința CNSU de luni după-masă s-a discutat adoptarea  măsurilor suplimentare, cum ar fi închiderea parcurilor noaptea. O sesizare în acest sens a fost anunțată deja de prefectul Capitalei, după ședința comitetului municipal. Potrivit lui Berbeceanu, o astfel de măsură ar fi justificată de faptul că foarte mulți tineri se întâlnesc în parcuri și în zone de agrement pe timpul nopții și organizează acolo adevărate petreceri, fără respectarea normelor sanitare.

S-a decis să sesizăm această problema Comitetului Național pentru Situații de Urgență, dacă apreciază necesară, nu doar la nivel de București ci la nivel național, ca la un anumit grad de infectare să fie luată și această măsură. (…) După ora 22:00, atunci activitățile teraselor încetează, foarte mulți tineri se întâlnesc în parcuri și zone de agrement din București și au loc adevărate petreceri fără respectarea normelor de protecție și de distanțare. Noi așa am apreciat (că există risc de infectare, n.red.) și urmează să facem această sesizare către CNSU”, a spus prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu.

Berbeceanu a făcut acest anunț, luni, după ședința Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență din București, care a a hotărât, în unanimitate, ca măsurile restricitive să fie prelungite cu încă 14 zile, până pe 16 noiembrie.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
EXCLUSIV Băsescu: Dacă se retrage Piedone, câștigă sigur Firea. Dar nu se va retrage pentru...
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
Ce trebuie să mâncăm pentru a ne feri de cancer: „Evitați aceste două lucruri!”
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel...
Tragedie în România de Florii! A MURIT
Cum a fost prins Prinţul Paul al României! Detaliul care l-a dat de gol. Acesta...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Rezervor URIAȘ de apă, găsit ADÂNC sub suprafața Pământului
Simona Halep SCHIMBĂ REGULILE în lumea tenisului. Decizie radicală după verdictul TAS
Știrea momentului despre RCA. Când ajung compensațiile pentru polițe
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
"Oare cât mai trebuie să mai îndur? Credeți-mă că nu mai pot". Mesajul fostului socru...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Test de cultură generală. Cât de veche este Cascada Niagara?