Orban, înaintea ședinței CNSU: Obiectivul nostru este oprirea creșterii numărului de cazuri

Orban, înaintea ședinței CNSU: Obiectivul nostru este oprirea creșterii numărului de cazuri
PSD: „Și-a negociat scaunul doar pentru el!” / Acuzații dure la adresa lui Ludovic Orban: „După mine, potopul” (FOTO: Facebook/Guvernul României)
Publicat: 02/11/2020, 14:18

Premierul Ludovic Orban a declarat, luni, înaintea ședinței săptămânale a Comitetului Național pentru Situații de Urgență, că se vor discuta măsuri pentru oprirea creșterii numărului de cazuri de COVID-19.

„Obiectivul nostru este oprirea creșterii numărului de cazuri, de infectări zilnice, din cauza asta aplicăm măsuri pe măsură ce se depășesc pragurile stabilite, de 1, 1,5, 3/1.000 cumulată în ultimele 14 zile, și aplicăm măsuri”, a spus Orban.

România a înregistrat în ultimele 24 de ore 4.041 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2, a anunțat luni Grupul de Comunicare Strategică (GCS). Până astăzi, 2 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 250.704 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. 177.361 de pacienți au fost declarați vindecați.

„Astăzi este ședința săptămânală obișnuită a CNSU, care are ca principal obiectiv acela de a actualiza lista țărilor, de a stabili măsurile care se impun pentru țările care depășesc indicele de răspândire din România sau de a scoate țări care au coborât sub nivelul de răspândire de la măsurile pe care le aplicăm”, a declarat Orban, ca răspuns la întrebarea dacă este posibil să fie luate alte decizii restrictive.

„Lista galbenă”, respectiv lista statelor și zonelor cu risc epidemiologic ridicat, pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea, decisă săptămâna trecută. include 30 de țări.

Sesizare pentru închiderea parcurilor pe timp de noapte

Premierul a precizat și faptul că nu există un model de gestionare a pandemiei adoptat la nivel european, astfel că fiecare țară a decis măsuri restrictive în funcție de particularitățile sale – precum, în cazul României, trecerea învătățământului în online după depășirea pragului de 3/1.000, față de Marea Britanie, care menține școlile închise, dar impune în rest măsuri mai dure – și că impactul fiecărei msuri este evaluat de specialiști

În ședința de luni ar putea fi analizată și sesizarea anunțată de prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu, de închidere a parcurilor pe timp de noapte.

Potrivit lui Traian Berbeceanu, în ședință s-a discutat și despre măsura închiderii parcurilor pe timp de noapte, dar nu s-a luat o astfel de decizie, pentru că nu este în competența CMSU, „fiind vorba despre prezumtive limitări de drepturi și libertăți.

„S-a decis să sesizăm această problemă Comitetului Național pentru Situații de Urgență, dacă apreciază necesară, nu doar la nivel de București ci la nivel național, ca la un anumit grad de infectare să fie luată și această măsură. (…) După ora 22:00, atunci activitățile teraselor încetează, foarte mulți tineri se întâlnesc în parcuri și zone de agrement din București și au loc adevărate petreceri fără respectarea normelor de protecție și de distanțare. Noi așa am apreciat (că există risc de infectare, n.red.) și urmează să facem această sesizare către CNSU”, a spus Berbeceanu, citat de Digi24.

Berbeceanu a făcut acest anunț, luni, după ședința Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență din București, care a a hotărât, în unanimitate, ca măsurile restricitive să fie prelungite cu încă 14 zile, până pe 16 noiembrie.

Madalina Prundea
Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Prognoza meteo Accuweather actualizată | Temperaturi anormale în București, după trecerea valului saharian
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
VIDEO Scene halucinante în Ilfov: Un adolescent a fost sechestrat într-o parcare, apoi a fost...
Filiera prin care baronul 'Mocro Maffia' livra tone de cocaină în România! 'Scarface' a pierdut...
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Programul marilor Magazine de Paște 2024: Zilele în care supermarketurile din România vor avea închis
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii. Îți poate afecta mașina? ❗
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Se cutremură România. Ion ILIESCU nu mai scapă
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Care este cel mai mare regret al Marianei Ionescu Căpitănescu: ”Dacă aș da timpul înapoi,...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Astronomii au detectat un semnal ciudat de la o galaxie din apropiere