1 Decembrie, Ziua Națională. Prof. Dr. Ștefania Kory Calomfirescu, declarație de dragoste fără pereche: „Şi de-ar fi să mănânc pâine cu ceai, tot în România rămân!”

1 Decembrie, Ziua Națională. Prof. Dr. Ștefania Kory Calomfirescu, declarație de dragoste fără pereche: „Şi de-ar fi să mănânc pâine cu ceai, tot în România rămân!”
1 Decembrie, Ziua Națională. Prof. Dr. Ștefania Kory Calomfirescu, declarație de dragoste fără pereche: „Şi de-ar fi să mănânc pâine cu ceai, tot în România rămân!”
Publicat: 01/12/2020, 20:32

Prof. dr. Ștefania Kory Calomfirescu este unul dintre cei mai cunoscuți neurologi români, primul medic din lume care a scris un tratat despre edemul cerebral. De Ziua Națională a României, Ștefania Kory Calomfirescu a oferit poate cea mai frumoasă declarație de dragoste dintre câte s-au făcut de 1 Decembrie.

Membru în Consiliul Directoral Universiății Cambridge și membru al Institutului Biografic American, prof. dr. Ștefania Kory Calomfirescu a vorbit despre cum a ajuns să practice Medicina.

Prof.dr. Ștefania Kory Calomfirescu, la Medicină dintr-o întâmplare fericită

De fapt, prof.dr. Ștefania Kory Calomfirescu a ajuns să practice medicina printr-o întâmplare fericită. Totul a început cu o carte și o revistă, iar după ani de muncă în urmă rămân succese și împliniri profesionale.

Citind într-o bună zi o revistă şi, după aceea, o carte în legatură cu savantul Gheorghe Marinescu, m-a impresionat extraordinar de mult. Şi mi-am spus în sinea mea – dar şi eu vreau să ajut oamenii, dar şi eu iubesc oamenii, dar şi eu vreau să fac Medicina. Tatăl meu nici nu a vrut să audă. Mereu îmi spunea «Ce ai tu cu medicina? Neam de neamul nostru nu a fost medic. Pentru medicină trebuie să studiezi foarte mult și eu zic că  mai bine este un măgar sănătos, decât un filozof ofticos»”, povesteşte Ștefania Kory Calomfirescu, ilustru neurolog.

Dar, așa cum se întâmplă de multe ori în viață, „destinul, că nu pot spune altfel”, ceva s-a întâmplat. „Tata a trebuit să plece la Predeal cu echipa de oină (…) O vecină mi-a spus: «deseară la 12 plecăm la Cluj, că tu ştii că anul trecut, când noi ne-am văzut, ţi-am spus că te iau la Cluj, ca să dai la Medicină» (…) Aşa frica mi-a fost să mă duc să văd rezultatele la scris (….) «Fata mamii, hai sa te iau in braţe, tu ai intrat la medicină!»”, își amintește Ștefania Kory Calomfirescu.

Studenția, cu supă de gulii luni la rând

Însă viaţa de studentă la Cluj n-a fost tocmai pe sufletul ei, la cantină mâncarea era aproape uniformă, cu supă de gulii luni la rând.

Finalizarea stagiului de internat îi aduce repartizarea într-o comună din Sălaj. Acolo cunoaşte nivelul de instruire a personalului sanitar auxiliar: „Moașa Măria avea 4 clase primare, moașa Veronica avea vreo 6 clase primare, badea Petre, analfabet, femeia de servici, Sofia, analfabetă (…) Lucram noaptea la lampa cu petrol, iar lemnele nu erau niciodată suficiente. Îmi băgam salariile în căruțele cu lemne”.

Și, totuși, Ștefania Kory Calomfirescu spune că „în Medicină, trebuie să-ţi iubeşti profesorii ca pe părinţi!”. De la Cluj, acolo unde s-a înconjurat de cărţi, medicul neurolog Ştefania Kori Calomfirescu mărturiseşte: „Şi dacă mănânc ceai cu pâine, tot aici rămân, în România!”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un bărbat a fost găsit crucificat pe un gard, cu cuie bătute în mâini. Poliția...
Locul din România în care oamenii s-au întors în timp, în 1888. Cel mai ciudat...
Soția fotbalistului s-a urcat beată la volan și a făcut praf un Ferrari Portofino de...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
O gaură misterioasă, de mărimea Elveției, se formează în același loc în Antarctica. După 50...
“Am plâns pentru Vlad Pascu. Este o victimă!”. Elena Merișoreanu a șocat și tulburat România...
Minune de Paște! S-a vindecat de CANCER, după ce a trecut prin momente grele
Reacţia unor turişti thailandezi, ajunşi în ziua de Paşte în Maramureş. Au făcut poze cu...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Cum arată și cât costă casa lui Nea Florică, celebru pentru replica „Mi-a dat pachet”!...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Macron îl îndeamnă pe Netanyahu să ajungă la un acord de armistiţiu cu Hamas
Omul care A INVENTAT cea mai folosită armă din lume! „Era NEBUN, dar...
Alertă pentru cei care stau la BLOC. Decizia de care nu s-a aflat până acum:...
Cinci zodii obsedate de control. Le place să dea ordine și să aibă mereu dreptate
Aceste zodii vor avea parte de iubire adevărată în săptămâna 6-11 mai 2024. Ce surprize...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
Cât de bogată este, de fapt, Maria Cârneci: "Nu am mașină"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Din ce sunt făcute stelele? Răspunsul l-a dat Cecilia Payne Gaposchkin în 1925