Medicii avertizează într-o petiție: „Ne rezervăm dreptul de a demisiona!” / Cadrele medicale solicită mai multe locuri pentru pacienții COVID-19

Medicii avertizează într-o petiție: „Ne rezervăm dreptul de a demisiona!” / Cadrele medicale solicită mai multe locuri pentru pacienții COVID-19
Medicii avertizează într-o petiție: „Ne rezervăm dreptul de a demisiona!” / Cadrele medicale solicită mai multe locuri pentru pacienții COVID-19 / Sursă FOTO: Shutterstock - caracter ilustrativ
Publicat: 01/12/2020, 21:09

Medicii sunt nemulțumiți de faptul că multe spitale din România nu au respectat recomandarea. ministrului Sănătății de a se reorganiza astfel încât să poată trata și pacienți COVID-19.

Cadrele medicale avertizează într-o petiție publicată în mediul online că își rezervă dreptul de a demisiona ținând cont de faptul că au fost supuse unei „presiuni de neimaginat” de la începutul pandemiei, cu precădere în ultima vreme, când infectările zilnice cu SARS-CoV-2 au crescut.

Medicii, nemulțumiți că mai multe spitale refuză să trateze pacienți COVID

„Spitalele non-COVID au primit o adresă de la DSP București (din 14.10.2020, nr 27747) potrivit căreia fiecare spital trebuia să se reorganizeze astfel încât să poată trata ȘI pacienți COVID-19, pentru că situația epidemiologică nu mai permite tratarea acestora numai în spitale de fază 1, de fază 2 și în spitalele suport COVID”, se precizează în petiția intitulată „Stop împărțirii spitalelor în COVID și non-COVID”.

Totodată, personalul medical din spitalele de faza 1 și 2 consideră că este discriminat întrucât este pus sub „o presiune de neimaginat”.

Personalul care este implicat în tratarea pacientilor cu COVID-19 se consideră discriminat!

„Personalul medical din spitalele de fază 1, fază 2 și din spitalele suport COVID, constată cu uimire că nici recomandările ministrului Sănătății și nici cele din adresa DSP, nu au fost respectate, chiar dacă de la mijlocul lunii octombrie numărul de infectări a crescut constant, ceea ce a dus la o presiune de neimaginat pe aceleași spitale și pe același personal medical care tratează de 9 luni numai pacienți COVID, ceea ce constituie o reală DISCRIMINARE.

Au existat excepții punctuale și acestea numai la intervenția personală a primului ministru sau a președintelui României, dar nu s-a reușit decât creșterea capacității de a trata cazuri severe de TI cu doar câteva zeci de paturi .

Personalul care este implicat în tratarea pacientilor cu COVID-19 de aproape 9 luni nu numai că se consideră discriminat, dar este depășit de numărul mare de pacienți infectați ce necesită oxigenoterapie și care sunt ținuți în camerele de gardă, la UPU-uri sau în corturi în frig.
RECOMANDAREA ministrului sănătății era ca și spitalele de fază 3, spitalele județene și cele municipale să pregătească o rezervă de 10% din paturile ATI și 15% din celelalte paturi special pentru îngrijirea pacienților infectați cu Sars-Cov2”, se mai arată în petiție.

De asemenea, semnatarii petiției consideră că spitalele de stat și private din România au o capcitate „mult mai mare” de a trata pacienți COVID-19, „doar că așa zisele spitale «non-COVID» , prin conducerile lor, refuză efectiv să participe la acest efort de a trata pacienții COVID, invocând pretexte de genul «nu avem circuite» ( pretexte… pentru că se pot face circuite !!!!!)”.

„Nicăieri în lume spitalele nu au fost imparțite în «COVID» și «non-COVID»”

„Această situație de a REFUZA tratarea pacienților covid de către toate spitalele din țară, alocând un procent de 15% dintre paturi pt pacienții covid și 10% dintre paturi pentru ATI-uri, se regăsește doar în România!!!

Nicăieri în lume spitalele nu au fost imparțite în «COVID» și «non-COVID», precum și nicăieri în lume o recomandare a Ministrului Sănătășii si un Ordin al DSP-ului nu sunt terfelite și minimalizate!

Vă cerem public alocarea mai multor paturi de spital pentru tratarea pacientilor COVID în actuala situație epidemiologică, pentru că raportul dintre pacienții infectați si cei neinfectați care necesită asistență medicală de urgență s-a modificat, iar personalul medical din spitalele care tratează pacienți COVID este suprasolicitat și depășit .

În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a demisiona”, avertizează cadrele medicale.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
Scandalul care a distrus-o pe faimoasa jucătoare de tenis: tatăl ei, acuzat că a avut...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
De necrezut! Pe ce dată pică Paștele în 2025? Se întâmplă asta o dată la...
Boala RARĂ care îl face să pară 'însărcinat' tot timpul. Nici măcar medicii nu se...
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Xi Jinping vizitează Franţa, Ungaria şi Serbia pe fondul disputei privind tarifele comerciale din UE
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
Absolut toți românii sunt obligați. Legea a intrat deja în vigoare. Trebuie să-ți cedezi locul
Daniel Pavel se pregătește de nuntă. Detalii legate de marele eveniment
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Gabriela Cristea, mesaj pentru cei care nu vor primi cozonacii săi de Paște. Care este...
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Vânzările de iPhone peste tot în lume, cu excepția unui singur loc