Viorica Dăncilă și Codrin Ștefănescu, atacuri dure la liderii PSD după ce s-a confirmat otrăvirea cu mercur a Doinei Pană: „Nicio reacție, niciun strigăt de revoltă!”

Viorica Dăncilă și Codrin Ștefănescu, atacuri dure la liderii PSD după ce s-a confirmat otrăvirea cu mercur a Doinei Pană: „Nicio reacție, niciun strigăt de revoltă!”
Doina Pană, fost ministru PSD al Apelor și Pădurilor
Publicat: 28/01/2021, 23:20
Actualizat: 28/01/2021, 23:23

Viorica Dăncilă, fostul premier al României și fost președinte al PSD, a lansat pe Facebook critici dure la adresa liderilor partidului pe care l-a condus, acuzându-i că nu au luat atitudine în cazul fostului ministru al Apelor și Pădurilor, Doina Pană, după ce s-a confirmat otrăvirea sa cu mercur.

Aceasta spune că au fost prea ocupaţi cu bătaia pe buget decât să transmită un mesaj de solidaritate în acest caz.

Atacul său îl vizează în mod special pe președintele Marcel Ciolacu, despre care spune că nu a acţionat pentru că „nu a primit permisiunea de la liberali”.

E intolerabilă lipsa de reacție a oficialităților în cazul otrăvirii fostului ministru Doina Pană! Un caz extrem de grav și fără precedent e tratat cu indiferență la nivel politic. Nici măcar un cuvânt de preocupare sau de compasiune nu am auzit de la cei care conduc azi România. Ori sunt foarte ocupați cu bătaia pe buget și nu-i mai interesează altceva, ori mafia lemnului umblă liberă pe culoarele Palatului Victoria și impune legea tăcerii. M-aș fi așteptat ca cel puțin liderii PSD să transmită un mesaj de solidaritate și de îngrijorare, dar se pare că Marcel Ciolacu n-a primit permisiune de la liberali pentru a lua poziție pe acest subiect. Trist!”, a scris Viorica Dăncilă pe Facebook.

Fostul secretar general al PSD Codrin Ștefănescu spune, tot pe Facebook, că fostul ministru Doina Pană era să fie ucisă, după cum arată analizele INML, în dorința ei de a-și apăra țara, însă partidul condus de Marcel Ciolacu tace.

Și PSD-ul lui Ciolacu tace în întregul său! Nicio reacție, niciun strigăt de revoltă! Parcă au dispărut cu toții, «bravii» mei colegi…”, a scris Codrin Ștefănescu, pe pagina de Facebook.

Expertizele au fost confirmat faptul că Doina Pană a fost otrăvită cu mercur

Potrivit DIICOT, la începutul lunii februarie 2018, Poliția a trimis procurorilor o sesizare, după ce Doina Pană a fost intoxicată cu mercur. Tot atunci, a fost începută urmărirea penală in rem pentru două infracțiuni: constituirea unui grup infracțional organizat și tentativă de omor.

În urma unor expertize oficiale, acuzația potrivit căreia Doina Pană ar fi fost otrăvită în timpul mandatului a fost confirmată.

Este vorba despre expertize efectuate de către cei de la Institutul de Medicină Legală și de o expertiză a medicilor de la Institutul Parhon, o expertiză endocrinologică, care urma să demonstreze că otrăvirea cu mercur nu a venit în urma consumului unor fructe de mare, ci a fost o otrăvire intenționată.

Lider PSD despre Doina Pană: Am știut din 2017 despre problemele ei de sănătate

Președintele PSD Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan, spunea în 2019 că știa de problemele de sănătate ale Doinei Pană, încă de la finele anului 2017, și că fostul ministru l-a ținut la curent cu rezultatele analizelor.

Foarte multă lume a făcut speculații și comentarii când Doina Pană a anunțat că-și dă demisia din motive de sănătate. Am știut chiar de atunci că Doina are probleme de sănătate, la finalul anului 2017. Undeva prin 2018 mi-a spus că în urma unor analize medicale a fost constatată această intoxicație cu mercur. Nici nu mai știu dacă a spus că va depune sau a depus o plângere, am fost perfect în acord cu ea, fiindcă este o situație foarte gravă și sunt instituții ale statului abilitate să verifice și să dea soluții”, spunea, atunci, Emil Radu Moldovan.

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O fetiță de 4 ani a murit după ce ar fi mâncat macrou congelat. Bunica...
Meteorologii Accuweather anunță o lună mai istorică, în România. Vreme extremă în București
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
BREAKING | Florin Piersic a fost operat de urgență, după ce i s-a făcut rău...
Dieta biochimică a lui Ion Iliescu | Ce mănâncă, de fapt, fostul președinte la 94...
Un bistriţean şi-a pus în pericol vecinii, după ce a instalat singur panourile fotovoltaice pe...
Florin Piersic, în stare gravă! Breaking news!
Ce a făcut CRBL imediat după divorțul de Elena: „E bine ca bărbat singur”. Artistul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Cum poți stinge martorul pentru sonda Lambda? Ce alte probleme indică „check engine”?
Situaţie critică. Europa devine dependentă de Rusia într-un domeniu vital. Şi România a fost afectată
URMĂRI groaznice după un simplu transplant de organ! 89% dintre oameni...
Iohannis a RENUNŢAT! Iese la pensie. A depus deja cererea oficială
Ce a putut găsească o mamă în camera fiicei care spunea că aude „monștri”. Trăiau...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"Zici că era la sala de fitness". Iulia Vântur, concert live! Blondina a fost criticată...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
„Apocalipsa plantelor”: bacteriile decimează culturile și provoacă pagube de milioane de euro