UPDATE – Șeful DRDP Craiova a fost plasat în arest la domiciliu. Este acuzat că ar fi folosit acte false la angajare

UPDATE - Șeful DRDP Craiova a fost plasat în arest la domiciliu. Este acuzat că ar fi folosit acte false la angajare
Fosrul șeful al Direcției de Drumuri și Poduri Craiova, Bogdan Bratu (Sursa foto: Facebook/Bogdan Bratu)
Publicat: 24/04/2021, 17:00
Actualizat: 25/04/2021, 08:05

Judecătoria Sectorului 5 a dispus, sâmbătă, arest la domiciliu pentru directorul general al Direcţiei Regionale Drumuri şi Poduri Craiova, Bogdan Bratu, în dosarul în care este acuzat că şi-a falsificat documentele de studii. Decizia nu este definitivă.

Directorul general de la Drumuri și Poduri Craiova acuzat că și-a falsificat documentele de studii, în arest la domiciliu

‘În baza art. 227 alin. 2 Cpp rap. la art. 202 alin. 4 lit. d Cpp cu aplic. art. 218 Cpp, respinge propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în dosarul de urmărire penală nr. 107/P/2021 şi dispune măsura arestului la domiciliu faţă de inculpatul BRATU BOGDAN-LAURENŢIU, cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii continue de înşelăciune, prev. de art. 244 alin. 1 şi 2 Cp, pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 24.04.2021 şi până la data de 23.05.2021, inclusiv. În baza art. 221 alin. 1 Cpp, impune inculpatului BRATU BOGDAN-LAURENŢIU obligaţia de a nu părăsi imobilul în care locuieşte efectiv, fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza. În baza art. 221 alin. 2 Cpp, pe durata arestului la domiciliu, inculpatul BRATU BOGDAN-LAURENŢIU va respecta următoarele obligaţii: a) să se prezinte în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori este chemat; b) să nu comunice cu reprezentanţii persoanei vătămate Compania Na?ională de Administrare a Infrastructurii Rutiere SA, direct sau indirect, pe nicio cale. În temeiul art. 221 alin. 4 şi 5 Cpp, atrage atenţia inculpatului BRATU BOGDAN-LAURENŢIU că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a măsurii sau a obligaţiilor care îi revin, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive. Pe durata măsurii, inculpatul poate părăsi imobilul de domiciliu pentru prezentarea în faţa organelor judiciare, la chemarea acestora. În baza art. 275 alin. 3 Cpp, cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia’, se arată în decizia instanţei.

Acesta este acuzat că a folosit la angajare o diplomă de licenţă obţinută fraudulos, inducând în eroare Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Prin ordonanţa din ziua de vineri s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de un inculpat, pentru săvârşirea infracţiunii continue de înşelăciune, constând în aceea că în perioada mai 2014 – prezent, ar fi indus şi menţinut în eroare Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere SA, cu ocazia încheierii contractului individual de muncă şi ulterior prin modificarea succesivă a acestuia printr-un număr de 12 acte adiţionale (din 2014 până în 2021), prin depunerea la dosarul de angajare a unei diplomei de licenţă obţinută fraudulos, desfiinţată de Judecătoria Sectorului 4 Bucureşti la data de 16.03.2016 prin sentinţa penală nr. 727, dispusă în dosarul nr. 15771/4/2015, actele adiţionale producând efecte prin avansarea în cariera profesională şi prin creşterea remuneraţiilor salariale”, se precizează în comunicatul Parchetului General.

Potrivit sursei citate, Bogdan Bratu a continuat să utilizeze actele de studii și cu alte ocazii, cum ar fi angajarea la diferite entităţi, chiar şi după ce a fost audiat în calitate de martor în dosarul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 Bucureşti în legătură cu valabilitatea acestora.

Prin utilizarea unor diplome de studii falsificate/anulate, inculpatul a ocupat funcţii publice importante (director regional în cadrul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere SA), funcţii în virtutea cărora a avut acces la informaţii de importanţă strategică, gestionarea bugetelor privind construcţia şi modernizarea drumurilor naţionale, derularea şi atribuirea contractelor de achiziţie publică şi de modernizare a reţelelor de drumuri, atribuirea contractelor de deszăpezire, întreţinere şi pază a acestora”, se mai arată în comunicat.

PICCJ arată că, prin faptele indicate, a fost prejudiciată instituţia angajatoare cu 985.625,3 lei, reprezentând încasarea tuturor drepturilor salariale aferente funcţiilor deţinute fără drept.

Sursa citată menţionează că procurorul de caz a propus Judecătoriei Sectorului 5 Bucureşti arestarea preventivă a acestuia.

Procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) au anunţat sâmbătă, prin intermediul unui comunicat, reținerea pentru 24 de ore a directorului general al Direcţiei Regionale Drumuri şi Poduri (DRDP) Craiova, Bogdan Bratu.

Bogdan Bratu, șeful DRDP Craiova, a folosit pentru angajarea pe funcția de conducere o diplomă de la Universitatea Petrol și Gaze Ploiești – surse

Șeful Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Craiova, Bogdan Bratu, a fost ridicat – vineri – în urma unor percheziții la locuințele sale din Craiova și Giurgiu, făcute de procurorii Parchetului instanței supreme, care au informații că acesta a folosit pentru angajarea în funcția de conducere o diplomă de studii de la Universitatea de Petrol și Gaze din Ploiești fără să fi fost absolvent al vreunei facultăți din această universitate, au declarat, pentru Gândul, surse judiciare.

Potrivit surselor citate, Bogdan Bratu a depus pentru angajarea în funcție de conducere la DRDP București, de unde a ajuns în 2017 la DRDP Craiova, o diplomă de licență de la Universitatea Petrol și Gaze din Ploiești, care însă nu apare și în CV-ul său.

Bogdan Bratu fusese demis din funcția de conducere pe care o ocupa în aprilie 2017, dar a contestat decizia în instanță. Judecătorii au dispus repunerea lui în funcție și plata drepturilor salariale neîncasate în perioada în care a fost demis.

Ce spune Ludovic Orban despre ancheta care îl vizează pe șeful Direcției de Drumuri Craiova: „Știu că Bogdan Bratu și-a câștigat prin decizie de instanță repunerea în funcție”

Președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, a comentat – tot vineri – vineri informațiile referitoare la ancheta în care este vizat șeful Direcției de Drumuri Craiova, Bogdan Bratu, acuzat că și-ar fi falsificat actele de studii pentru a se angaja în respectiva instituție.

Aflat în județul Dolj, unde a vizitat șantierul tronsonului I al drumului expres Craiova-Pitești, Orban a spus că Bratu ar fi fost demis și repus în funcție printr-o decizie a instanței.

Totodată, acesta mai spune că Bratu ar fi fost numit prima dată în funcție „în perioada guvernării PSD”.

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Polițista care a luat mită de la Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu...
Reghe cere sprijinul instanței: 'Trebuie să înceteze această hărțuire!' Poliția nu confirmă urmărirea penală împotriva...
Detalii tabu din viața intimă a unei actrițe: și-a pierdut virginitatea la 35 de ani
Momentul în care strada din Cluj s-a surpat și s-a format un crater uriaș. Un...
Tragedie în România! A MURIT
Polițista mituită de Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit femeia din partea judecătorilor
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
Gorghiu: Ministerul Justiţiei depune eforturi ca prinţul Paul să-şi execute pedeapsa în România
Cea mai BOGATĂ actriță de la Hollywood! „Puțină lume știe despre mine că...
Interdicție în România, din aprilie. E ILEGAL peste tot. Te lasă fără bani și fără...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"M-am săturat". David Pușcaș a ajuns la capătul puterilor. Ce piedici întâmpină fiul adoptiv al...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Trei femei au fost diagnosticate cu HIV după ce și-au făcut tratamente faciale