Ziua Veteranilor de Război | Iohannis: Expresia vie a onoarei şi demnităţii Armatei României / Cîțu: Poveștile de viață ale acestor oameni sunt capitole ale unei pagini importante din istoria țării

Ziua Veteranilor de Război | Iohannis: Expresia vie a onoarei şi demnităţii Armatei României / Cîțu: Poveștile de viață ale acestor oameni sunt capitole ale unei pagini importante din istoria țării
Publicat: 29/04/2021, 09:52
Actualizat: 29/04/2021, 10:00

An de an, la 29 aprilie, este sărbătorită Ziua veteranilor de război. „Întreaga Românie vă mulţumeşte pentru spiritul de sacrificiu pe care l-aţi probat pe timpul războaielor”, a transmis președintele Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis a transmis un mesaj cu prilejul Zilei Veteranilor de Război.

„În fiecare an, la 29 aprilie, în România este sărbătorită Ziua Veteranilor de Război, ca semn de recunoaştere a datoriei împlinite faţă de ţară pe câmpul de luptă. Veteranii de război reprezintă expresia vie a onoarei şi demnităţii Armatei României, care a fost, este şi va fi garantul securităţii naţionale, dar sunt şi veritabili ambasadori ai ţării noastre în relaţia cu aliaţii şi partenerii noştri. Apartenenţa la neam şi dragostea de ţară le-au călăuzit efortul şi sacrificiul, mulţi dintre aceştia căzând la datorie şi găsindu-şi odihna veşnică departe de ţara şi neamul pentru care au luptat şi s-au jertfit”, se arată în mesajul preşedintelui.

Iohannis spune că această zi specială reprezintă nu numai momentul în care întreaga naţiune onorează meritele deosebite ale fiilor săi, dar şi un prilej de a cultiva tinerei generaţii dragostea de glia strămoşească, de tradiţiile şi valorile naţionale, ca elemente fundamentale de menţinere a filonului românesc în marea familie a democraţiilor europene cu care naţiunea noastră împărtăşeşte valori şi idealuri comune.

„Dragi veterani de război, întreaga Românie vă mulţumeşte”

„Marcarea şi în acest an a Zilei Veteranilor de Război într-un cadru mai restrictiv, din cauza pandemiei de COVID-19, nu diminuează recunoştinţa pe care noi, urmaşii, o aducem celor care au pus supravieţuirea patriei mai presus de propria lor viaţă. Dragi veterani de război, întreaga Românie vă mulţumeşte pentru spiritul de sacrificiu pe care l-aţi probat pe timpul războaielor, dar şi ulterior încheierii acestora, în perioadele dificile prin care ţara noastră a trecut. Aveţi întreaga mea admiraţie şi recunoştinţă pentru activitatea dumneavoastră. Vă doresc multă sănătate şi o viaţă liniştită într-o ţară care vă respectă şi vă recunoaşte pe deplin meritele! Având în vedere că în zilele următoare vom celebra Sărbătorile Pascale, vă rog să primiţi urările mele de bine, linişte şi lumină în suflet”, adaugă preşedintele.

Premierul Florin Cîțu, mesaj de Ziua Veteranilor de Război

Și premierul Florin Cîțu a transmis un mesaj cu această ocazie.

”Ziua de 29 aprilie o dedicăm veteranilor de război, de fiecare dată cu sentimentul că faptele lor de arme, curajul cu care au luptat pe front reflectă profilul unor generații pentru care datoria împlinită față de țară și popor reprezenta un gest de onoare supremă.

Cei pe care încă mai avem privilegiul de a-i avea printre noi, ajunși la vârste venerabile, păstrează încă vii amintirile de pe front și le împărtășesc generațiilor mai tinere. Nimeni nu le mai poate da înapoi anii de tinerețe petrecuți în tranșee pentru eliberarea teritoriului național, nimeni nu poate șterge suferința din vremurile de război, dar îi putem răsplăti ducând mai departe exemplele lor și purtându-le de grijă acum, când vârsta îi face mai vulnerabili.
Ne bucurăm să-i avem printre noi cât mai mult de acum înainte și apreciez exemplul veteranilor de război care au ales să se imunizeze anti-COVID-19, dovedind prin acest gest că au grijă de viața lor, dar se simt responsabili și față de cei din jurul lor”, a transmis premierul.

„Poveștile de viață ale acestor oameni sunt capitole ale unei pagini importante din istoria României”

„Poveștile de viață ale acestor oameni sunt capitole ale unei pagini importante din istoria României și vrem să fie cunoscute de cât mai mulți dintre români. De aceea, salut campania ”Alături de veterani”, inițiată de Ministerul Apărării Naționale în parteneriat cu Asociația „Alături de eroi”, cu mediul de afaceri și societatea civilă. Prin lansarea unei platforme online dedicată veteranilor din cel de-Al Doilea Război Mondial și toate celelalte manifestări incluse în această campanie vrem să ne exprimăm recunoștința față de ceea ce ei reprezintă pentru noi: niște eroi.
Un gând pios pentru cei care nu mai sunt printre noi.

Celor puțin peste 2.600 de veterani supraviețuitori ai celui de-Al Doilea Război Mondial, cărora mă simt onorat să le transmit cele mai bune gânduri cu prilejul Zilei Veteranilor de Război, le urez ani mulți și sănătate!”, a mai spus premierul Florin Cîțu.

Ludovic Orban: Îmi exprim recunoștința față de sacrificiile și devotamentul veteranilor

„Ne sărbătorim, astăzi, veteranii de război, în semn de recunoștință pentru toți militarii români care au luptat, în istoria României, pentru suveranitatea și integritatea teritorială a țării noastre. Pentru noi, toți, eroismul veteranilor de război reprezintă un exemplu.

Într-o zonă în care provocările în domeniul securității se înmulțesc de la an la an, România a devenit un important furnizor de securitate în regiunea Mării Negre și îşi îndeplineşte cu responsabilitate angajamentele asumate ca aliat şi membru al comunităţii internaţionale.

Îmi exprim recunoștința față de sacrificiile și devotamentul veteranilor care au făcut o prioritate din slujirea drapelului național, dar și față de cei care își desfășoară activitatea, în prezent, în teatrele de operații din afara țării, cu profesionalism și demnitate. Le onorăm sacrificiul şi ne exprimăm întreaga recunoştinţă față de toți militarii care au apărat și continuă să apere, cu propriile vieți, libertatea acestei țări.

La 17 ani de la intrarea României în NATO, în calitate de președinte al Camerei Deputaților, nu pot să nu remarc importanța consensului politic atunci când ne propunem, ca țară, obiective majore, care fac din România un partener de încredere nu doar în relația cu organizațiile internaționale, ci și pentru cetățenii acestei țări.

Cu ocazia Zilei Veteranilor, îmi exprim prețuirea și recunoștința față de faptele de vitejie ale militarilor români. Ne înclinăm, cu respect, și în fața veteranilor din al doilea Război Mondial, care reprezintă pentru societatea românească un model pentru generațiile viitoare și îi omagiem pe cei care și-au pierdut viața în luptă.

Le transmit veteranilor români întreaga recunoștință, multă sănătate și La Mulți Ani!”, a scris Orban pe Facebook.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un bărbat și-a adunat toate lozurile necâștigătoare cumpărate și a calculat câți bani a pierdut....
Meteorologii Accuweather anunță o lună mai istorică, în România. Vreme extremă în București
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
BREAKING | Florin Piersic a fost operat de urgență, după ce i s-a făcut rău...
Florin Piersic, OPERAT de urgență! Diagnosticul pus de medici, după ce i s-a făcut rău
Florin Piersic, operat de urgenţă. Marele actor s-a simţit rău în timpul unui spectacol la...
Florin Piersic, în stare gravă la spital! Detalii de ultimă oră
„Cât de eșuați suntem ca țară?” Oana Roman, reacție nervoasă în mediul online după ultima...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
Gorghiu: Ministerul Justiţiei depune eforturi ca prinţul Paul să-şi execute pedeapsa în România
Cea mai BOGATĂ actriță de la Hollywood! „Puțină lume știe despre mine că...
UNGURII vor să schimbe regulile în toată Europa. Se PREGĂTEȘTE deja decizia: Trebuie să încetăm
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
Florin Piersic, dus de urgență la spital! Marelui actor i s-a făcut rău în timpul...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Cele mai populare destinații în minivacanța de 1 mai și Paște