Maraton de vaccinare, timp de o lună, la Castelul Bran. Campania are loc doar în weekend

Maraton de vaccinare, timp de o lună, la Castelul Bran. Campania are loc doar în weekend
Castelul Bran / FOTO: Mediafax Foto
Publicat: 07/05/2021, 16:33
Actualizat: 07/05/2021, 16:36

Un maraton de vaccinare va avea loc, timp de o lună, la Castelul Bran și participanții vor primi o diplomă și acces gratuit la o expoziție cu instrumente de tortură, informează Mediafax.

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a anunțat, vineri, că maratonul de vaccinare de la Castelul Bran se va desfășura în perioada weekend-urilor, în clădirile Vămii Medievale din incinta Domeniului Bran.

Vaccinarea se va face cu echipa medicală mobilă, iar intervalul de funcționare este, de vineri până duminică, după cum urmează:

  • vineri, între orele 14:00 – 20:00;
  • sâmbătă, de la 10:00 la 20:00;
  • duminică, în intervalul orar 10:00 – 18:00.

CNCAV anunță că participanții vor primi o „diplomă de vaccinat la Castelul Bran” și acces gratuit la Expoziția cu Instrumente Medievale de Tortură, în cazul în care vor include și vizita la Castel.

Doritorii trebuie să știe, însă, că accesul în centrul de vaccinare nu este condiționat de vizitarea Castelului Bran.

Maraton de vaccinare… și în București. Trei zile și trei nopți de vaccinare non-stop, la Sala Palatului și Biblioteca Națională

Maratonul vaccinării anti-COVID din București începe vineri, la ora 16.00 și se încheie luni, la ora 08.00. La Biblioteca Națională și la Sala Palatului vor fi 50 de cabinete de vaccinare, iar cei care vor veni să se vaccineze, fără programare, vor primi ser Pfizer.

În cele trei zile și trei nopți vor vaccina 1.200 de voluntari, medici, asistenți medicali, rezidenți și studenți. Printre medicii care vor administra vaccin anti-COVID la maratonul din Bucureşti este și coordonatorul campaniei de imunizare anti-COVID, Valeriu Gheorghiţă.

Cabinetele de vaccinare pot primi toate persoanele care vor să se vaccineze, indiferent dacă sunt din București sau alte localități. Vaccinarea se poate face a fi nevoie de programare, cei care ajung în cele două centre având nevoie doar de buletin.

Fără sancțiuni pentru persoanele care se vaccinează după ora 22.00

Coordonatorul campaniei de imunizare împotriva SARS-CoV-2, Valeriu Gheorghiță, a anunțat că persoanele care doresc să se vaccineze, se pot deplasa în Capitală şi după ora 22.00, când intră în vigoare restricțiile de circulație stabilite în perioada stării de alertă.

“Există o menţiune expresă în Hotărârea Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă a Municipiului Bucureşti. Practic, persoanele care se prezintă la vaccinare după ora 22,00 sunt exceptate de la această restricţie şi se pot prezenta la vaccinare”, a spus şeful CNCAV.

Valeriu Gheorghiță a precizat că persoanele care merg să se vaccineze după ora 22.00 vor puteaa prezenta, la un eventual control al polițiștilor, dovada de vaccinare, care atestă unde au fost posesorii acestora.

Și prefectul Capitalei, Alin Stoica, a anunțat că deplasarea între 22.00 si 05.00, când este restricționată circulația, este permisă pentru vaccinarea anti-COVID, care intră la categoria tratament medical.

Prefectul a precizat că persoanele care merg orele 22.00 și 05.00 să se vaccineze la centrele de la Sala Palatului și Biblioteca Națională, deschise pentru maratonul vaccinării din București, trebuie să aibă și declarația pe proprie răspundere.

Documentul poate fi descarcat si pe telefon, din aplicația Declarație propria răspundere și poate fi completată cu toate datele, fiind posibilă și semnătura electronică.

Există această aplicație simpatică în care vă puteți face într-un minut declarația pe propria răspundere dacă doriți să vă vaccinați la 2 dimineața, de exemplu. Super simplu! Și merge și pentru alte motive, desigur”, a scris prefectul pe pagina sa de Facebook.
Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai...
Fiartă pe 700.000 de euro! Ce a putut să facă Bianca Drăgușanu, de mână cu...
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
S-a aflat motivul pentru care a murit Gabriela, micuța de 4 ani cu chip de...
Actrița celebră, la un pas de PARALIZIE! A descoperit că are o TUMORĂ pe măduvă
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Există români care nu și-au primit pensiile înainte de Paște: „Mi-am făcut niște calcule. Mă...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
China a lansat o sondă pentru a colecta eşantioane de pe faţa ascunsă a Lunii
Descoperire ULUITOARE la polii Pământului! Se întâmplă chiar acum
Mașinile care nu mai trec ITP-ul. Vor pica inspecția tehnică periodică
Pasca cu ciocolată, fără zahăr sau gluten. Rețetă perfectă și pentru vegani
I-a cerut soțului o fotografie cu bebelușul celui mai bun prieten al său, dar a...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Copiii lui Maradona vor ca trupul marelui fotbalist să fie într-un mausoleu