Restaurantele și cafenelele din Timișoara se redeschid la interior, după ce orașul a intrat în scenariul verde. Este liber și la spectacole, concerte sau în cinematografe

Restaurantele și cafenelele din Timișoara se redeschid la interior, după ce orașul a intrat în scenariul verde. Este liber și la spectacole, concerte sau în cinematografe
Centrul Municipiului Timișoara (FOTO: facebook.com/primariatm)
Publicat: 08/05/2021, 15:35
Actualizat: 09/05/2021, 08:18

Municipiul Timișoara a intrat în scenariul verde, sâmbătă, după ce incidența cazurilor de Covid a ajuns la 1,4 la mia de locuitori, potrivit prefectului județului Timiș, Zoltan Nemeth.

„Vești bune, din nou, pentru timișoreni. Astăzi, 08.05.2021, municipiul Timișoara a ajuns în scenariul verde, având raportată o rată de infectare Covid-19 de 1,40/1000 de locuitori. Ieri încă era peste 1,5/1.000 de locuitori. Scăderea raportată coincide cu expirarea perioadei de 14 zile, la care urmau să fie reevaluate măsurile pe Timișoara, iar cu această ocazie municipiul Timișoara iese de pe anexele cu restricții suplimentare, fiind aplicabile restricțiile generale aplicabile din HG nr. 432/2021”, a informat, sâmbătă, prefectul județului Timiș, Zoltan Nemeth, citat de Mediafax.

Astfel, de duminică, 9 mai, în Timișoara va fi permisă activitatea cu publicul a restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, fără a depăşi 50% din capacitatea maximă a spaţiului. În ultimele două săptămâni, activitatea era permisă la o capacitate de 30%.

Totodată, organizarea şi desfăşurarea activităţii în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte sunt permise cu participarea publicului până la 50%, iar organizarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor sau a altor evenimente culturale sunt permise numai cu participarea a cel mult 300 de spectatori cu locuri pe scaune, aflate la distanţă de minimum 2 metri unul faţă de celălalt, precum şi cu purtarea măştii de protecţie.

„Aceste activități sunt permise cât timp municipiul Timișoara are o incidență cumulată mai mică sau egală cu 1,5/1000 de locuitori. Dacă incidenţa cumulată la 14 zile din judeţ/localitate este mai mare de 1,5/1.000 de locuitori, CJSU, în termen de 48 de ore de la depășirea incidenței de 1,5/1000 de locuitori, trebuie, conform art. 15 alin. 2 din Anexa nr. 3 la HG. 432/2021, să constate depășirea limitei în vederea punerii în aplicare a măsurilor stabilite, măsurile urmând să se aplice pentru o perioadă de 14 zile. Astfel, este foarte important să nu avem o creștere a incidenței și din acest punct de vedere, deoarece suntem aproape de pragul de 1,5/1000 de locuitori”, a mai transmis prefectul județului.

Potrivit acestuia, aceste măsuri se aplică și în Dumbrăvița, Ghiroda, Remetea Mare și Sânmihaiu Român, începând de duminică, cu mențiunea că în aceste localități se ridică mai multe restricții, deoarece până acum erau pe anexa 2 cuprinzând localitățile unde incidența era mai mare de 4/1000 de locuitori.

Liber la spectacole, festivaluri și concerte… și în Constanța, după ce a scăzut rata de infectare. Se redeschid restaurantele și cinematografele

Începând de sâmbătă, 8 mai, în Constanța este permisă organizarea în aer liber a spectacolelor, concertelor și festivalurilor, după ce rata de incidență a cazurilor de Covid a scăzut sub 1,5 la mia de locuitori, potrivit unui comunicat al Prefecturii Constanța, care confirmă că orașul este încadrat în limita de incidență mai mică sau egală cu 1,5/1.000 de locuitori.

Mai mult, restaurantele vor putea funcționa și la interior, la o capacitate de maximum 50%, la fel ca și în cazul sălilor de spectacole sau a cinematografelor.

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O regină a frumuseții a fost găsită de mafioți după ce a dezvăluit pe Instagram...
Ce a putut să scrie o tânără din Gorj pe salata boeuf, de Paşte? Au...
Soția fotbalistului s-a urcat beată la volan și a făcut praf un Ferrari Portofino de...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un român a vrut să fure bani dintr-un bancomat din Italia și a rămas fără...
Anunţ trist despre Florin Piersic, direct din spital, de Paşte! Din păcate, nu se pune...
Meniu de Paște al Nadiei Comăneci. Ce nu lipsește niciodată de pe masa de sărbătoare:...
Cine este poliţistul mort în accidentul de motocicletă din Galaţi. Deviza în viață a lui...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Cum arată și cât costă casa lui Nea Florică, celebru pentru replica „Mi-a dat pachet”!...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Macron îl îndeamnă pe Netanyahu să ajungă la un acord de armistiţiu cu Hamas
Omul care A INVENTAT cea mai folosită armă din lume! „Era NEBUN, dar...
Se reține certificatul de înmatriculare al mașinii. Șoferii care rămân pe loc fără drept de...
Noi amenzi pentru șoferi. Polițiștii fac controale amănunțite în această perioadă
Aceste zodii vor avea parte de iubire adevărată în săptămâna 6-11 mai 2024. Ce surprize...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
Carmen Tănase, la un pas de a rămâne paralizată. Ce diagnostic crunt i-au pus medicii
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Dieta prin care putem încetini evoluția cancerului de prostată