Sorin Cîmpeanu: „Confirmarea trendului descendent al ratei de infectare va face posibilă prezența fizică pentru 2,8 milioane de elevi, de luni”

Sorin Cîmpeanu: „Confirmarea trendului descendent al ratei de infectare va face posibilă prezența fizică pentru 2,8 milioane de elevi, de luni”
Sorin Cîmpeanu/ Sursa foto: Eduard Vînătoru/MEDIAFAX FOTO)
Publicat: 22/05/2021, 18:44
Actualizat: 22/05/2021, 18:46

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a declarat că este posibil ca de luni, să se desfășoare activitățile școlare cu prezență fizică pentru 2,8 milioane de elevi din totalul de 2,93 localități datorită trendului descendent al infecțiilor cu noul coronavirus și a procesului de vaccinare. Potrivit ultimelor raportări, erau de 270 de elevi infectaţi cu COVID-19 din totalul celor peste 2,7 milioane care au putut merge la şcoală.

Sorin Cîmpeanu a spus că personalul din învățământ este categoria socio-profesională cea mai numeroasă din perspectiva vaccinării anti-COVID-19.

„Aș vrea să vă spun că acest proces de vaccinare, această confirmare a trendului descendent al ratei de infectare va face posibilă, de luni, prezența fizică pentru 2,8 milioane de elevi din cele 2,93 milioane de elevi, deci doar 427 de localități mai sunt astăzi cu o rată de infectare mai mare de 1. Restul, 2.754 de localități, care reunesc aproape 90% din populația României, sunt localități cu rată de infectare sub 1, deci școala va fi posibilă cu prezență fizică pentru toți elevii școlilor din acele localități în care rata de infectare este sub 1, respectând toate regulile de protecție sanitară – reamintesc de fiecare dată, masca de protecție în interior, reguli de igienă, distanțare adecvată, aerisire spații”, a spus Sorin Cîmpeanu, la B1TV.

Sorin Cîmpeanu, a declarat  sâmbătă, la centrul de vaccinare împotriva COVID-19 de la Romexpo din Capitală, că, după reluarea orelor în şcoli, 270 de elevi s-au infectat cu noul coronavirus, proporţia infectărilor fiind de 1 la 10.000 din totalul celor 2,7 milioane elevi care au putut merge la şcoală.

“Ultimele raportări – 270 de elevi infectaţi din totalul celor peste 2,7 milioane de elevi care au putut merge la şcoală. Este vorba de un procent de 1 la 10.000 la nivel naţional. În Bucureşti, aveam un număr de peste 40 de infectări din totalul elevilor care învaţă în Bucureşti. Deci procentul este mult sub procentul naţional, sub rata de infectare la nivel naţional, care este de circa 0,7. În sistemul de educaţie este de 1 la 10.000”, a spus  Sorin Cîmpeanu.

De îndată ce va fi posibilă, omologată vaccinarea și pentru elevii cu vârsta de 12-15 ani la nivel european, vom susține vaccinarea

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat sâmbătă că vaccinarea elevilor cu vârste cuprinse între 12-15 ani va fi posibilă odată cu coordonarea campaniei în acest sens, la nivel european.

„Ministerul Educației va face tot posibilul pentru susținerea vaccinării. De îndată ce va fi posibilă, omologată vaccinarea și pentru elevii cu vârsta de 12-15 ani, la nivel european și la nivel național, ne vom coordona cu coordonatorii campaniei naționale de vaccinare pentru a susține și vaccinarea elevilor. Între timp, însă, susținem în continuare importanța și necesitatea vaccinării, prin campania pe care Ministerul Educației, amintesc, a declanșat-o la nivel național, „Vaccinare și testare pentru învățare”. Rezultatele se văd și acest lucru este îmbucurător”, a adăugat Sorin Cîmpeanu.

Despre datele privind vaccinarea elevilor

„Datele de acum câteva zile îmi arătau că sunt 90.000 de tineri cu vârsta între 16 și 19 ani care s-au vaccinat. Dacă vorbim pe categorii de vârstă, erau 13.000 de elevi cu vârsta de 16 ani, 17.000 de elevi cu vârsta de 17 ani și, atenție, 25.000 de elevi cu vârsta de 18 ani. Diferența de 35.000 erau tinerii de 19 ani, care pot fi și elevi în ultimul an de liceu, dar pot fi și studenți. Este impresionant numărul elevilor vaccinați, din proprie inițiativă, deoarece nu a fost o susținere sistemică pentru vaccinarea acestor elevi. Au fost inițiative ale școlilor, susținute de DSP, au fost inițiative ale elevilor. Apreciez în mod deosebit elevii de clasa a XII-a care, discutând cu unii dintre ei, am înțeles că au dat o importanță deosebită siguranței prezentării la examenul de Bacalaureat, nedorind să aibă probleme din această perspectivă medicală la unul dintre cele mai importante examene din viața fiecăruia dintre noi”.
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O regină a frumuseții a fost găsită de mafioți după ce a dezvăluit pe Instagram...
Ce a putut să scrie o tânără din Gorj pe salata boeuf, de Paşte? Au...
Soția fotbalistului s-a urcat beată la volan și a făcut praf un Ferrari Portofino de...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un român a vrut să fure bani dintr-un bancomat din Italia și a rămas fără...
Anunţ trist despre Florin Piersic, direct din spital, de Paşte! Din păcate, nu se pune...
Meniu de Paște al Nadiei Comăneci. Ce nu lipsește niciodată de pe masa de sărbătoare:...
Cine este poliţistul mort în accidentul de motocicletă din Galaţi. Deviza în viață a lui...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Cum arată și cât costă casa lui Nea Florică, celebru pentru replica „Mi-a dat pachet”!...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Macron îl îndeamnă pe Netanyahu să ajungă la un acord de armistiţiu cu Hamas
Omul care A INVENTAT cea mai folosită armă din lume! „Era NEBUN, dar...
OBLIGATORIU pentru proprietarii de apartamente. Legea e pentru toată lumea
Cum și-a cucerit Shakira noul iubit. Ce a declarat actorul din Emily in Paris despre...
Aceste zodii vor avea parte de iubire adevărată în săptămâna 6-11 mai 2024. Ce surprize...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
Carmen Tănase, la un pas de a rămâne paralizată. Ce diagnostic crunt i-au pus medicii
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Dieta prin care putem încetini evoluția cancerului de prostată