Scandal la şedinţa de la Primăria Sectorului 1, între edilul Clotilde Armand și consiliera Daniela Popa, pe tema finanțării spitalelor. Ce și-au spus cele două

Scandal la şedinţa de la Primăria Sectorului 1, între edilul Clotilde Armand și consiliera Daniela Popa, pe tema finanțării spitalelor. Ce și-au spus cele două
Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand / Foto Arhivă: Mediafax Foto
Publicat: 03/07/2021, 00:23
Actualizat: 03/07/2021, 00:25

A fost scandal la şedinţa de la Primăria Sectorului 1 de vineri, 2 iulie, între edilul Clotilde Armand și consiliera Daniela Popa (fost viceprimar al sectorului 1), pe tema finanțării spitalelor.

Conform unui document oficial, obținut în exclusivitate de Antena 3, actualul primar Sectorului 1 ar tăia finanţarea pentru paza spitalelor aflate în subordinea sa, iar primul pe listă este Spitalul de Pediatrie Grigore Alexandrescu.

Mai mult, susține sursa citată, Spitalul de Pediatrie „Grigore Alexandrescu” riscă să piardă finanțarea de la Banca Mondială în valoare de 73 de milioane de euro, pentru că edilul Sectorului 1, Clotilde Armand, a blocat avizul de demolare a unor clădiri dezafectate din incinta unității medicale.

De altfel, din cauza războiul gunoaielor, dus de Clotilde Armand cu operatorii de salubritate, clădirile care ar trebui demolate pentru a iniţia contractul de modernizare al celui mai mare spital de copii din ţară, au fost invadate de șobolani şi pun acum în pericol viaţa a sute de copii şi bolnavi.

Iată fragmenete din discuția dintre Clotilde Armand și Daniela Popa, fost viceprimar la Sectorul 1 şi în prezent, consilier Local la Primăria Sectorului 1:

Clotilde Armand: Eu nu înțeleg foarte bine ce spuneți, în sensul că atunci când eraţi dumneavoastră viceprimar, bugetul alocat spitalelor a fost în 2020 – 3 milioane de lei, în 2019 – 5, în 2018 – 8. Adică 8, apoi 5, apoi 3. Noi aici, în acest Consiliu Local, am alocat o sumă care care este aproape 12 milioane de lei şi suma aceasta va fi cheltuită.

Daniela Popa: Da, am făcut amendamente pentru asta.

Clotilde Armand: Dacă iau media sumelor alocate în trei-patru ani de mandate PSD, ajungem la ceva care este sub 8 milioane de lei, în jur de 5 milioane de lei anul și nu ați făcut absolut nimic pentru aceste spitale, chiar i-aţi încurcat, de fiecare dată când au avut nevoie să facă investiţii.

Daniela Popa: Asta au spus managerii, că i-am încurcat?

Clotilde Armand: I-ați încurcat, așa este!

Daniela Popa: Miniţi, doamna primar. Doamna primar, cum puteţi să minţiţi? Vă rog frumos, încetați cu minciuna. Arătați ce puteți face dumneavoastră. Autorizația de demolare pentru clădirea veche, chiar eu am semnat-o, pe 28.10. Ce se întâmplă?

Clotilde Armand: Doamnă, nu ştiu ce aţi semnat.

Daniela Popa: Eu ştiu ce am semnat. Dumneavoastră nu ştiţi că aţi oprit paza la spital. Aţi spus că e fake news. Eu ştiu foarte bine ce vorbesc şi ce am semnat.

Clotilde Armand: Se poate că ştiţi ce aţi semnat, dar nu ştiţi ceea ce se întâmplă aici.

Daniela Popa: Autorizaţia de demolare a construcţiei pe 28.10.2020. Ce aţi făcut de atunci? Lăsați asta cu greaua moștenire. Da, ok. Înțeleg. Nu vreți să intrați în dispută. Să vină doamna director atunci și domnul director de la economic. Am să îi adresez niște întrebări.

Clotilde Armand: Nu a fost vorba niciodată să se întrerupă. Vă dați seama că nu am fi făcut acest lucru niciodată. Nu știu exact ce s-a întâmplat. A fost o manipulare grosolană, pentru că paznicii au fost acolo. Nu și-au părăsit niciodată locul și faptul că domnul director a hotărât să închidă o ușă, sau să o redeschidă după, a fost decizia lui.

Daniela Popa: Nu mai mințiți, nu mai dați vina pe înaintași. Arătați ce puteți face dumneavoastră. Ați dat zilele trecute o adresă că le opriți paza, în curând și la școli. Pagina Primăriei s-a transformat într-o adulație la adresa doamnei Armand. Este un haos de nedescris. Noi votăm ceva, în hotărâre e altceva, pe site e altceva. Ce să mai înțeleagă oamenii? Haideți să facem ceva, haideți să ne organizăm!

CITEȘTE ȘI:


Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
Stațiunea montană din România care este unică în toată Europa. Puțini turiști de la noi...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat...
Pensia uriașă pe care o are Iohannis! A răbufnit și a aruncat pe „masă” o...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
"Banii noștri s-au dus". Doi tineri s-au trezit fără 10.000 de dolari în cont. Era...
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
Accidentul de la Suceava ar fi fost produs în mod intenționat. Victima și șoferul în...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Fenomenul El Niño SE TRANSFORMĂ chiar sub ochii lumii! Ce înseamnă asta
A murit zeul rock and roll. Lumea e în lacrimi: A fost un pionier
Antena 1, lider de audiență cu Chefi la cuțite. S-au folosit două amulete
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a...
"Nu a murit nimeni, a murit artistul Alex Mica în sufletele voastre". Cântărețul care a...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Guglielmo Marconi, inventatorul telegrafiei fără fir. Părintele radioului modern