Scandal la şedinţa de la Primăria Sectorului 1, între edilul Clotilde Armand și consiliera Daniela Popa, pe tema finanțării spitalelor. Ce și-au spus cele două

Scandal la şedinţa de la Primăria Sectorului 1, între edilul Clotilde Armand și consiliera Daniela Popa, pe tema finanțării spitalelor. Ce și-au spus cele două
Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand / Foto Arhivă: Mediafax Foto
Publicat: 03/07/2021, 00:23
Actualizat: 03/07/2021, 00:25

A fost scandal la şedinţa de la Primăria Sectorului 1 de vineri, 2 iulie, între edilul Clotilde Armand și consiliera Daniela Popa (fost viceprimar al sectorului 1), pe tema finanțării spitalelor.

Conform unui document oficial, obținut în exclusivitate de Antena 3, actualul primar Sectorului 1 ar tăia finanţarea pentru paza spitalelor aflate în subordinea sa, iar primul pe listă este Spitalul de Pediatrie Grigore Alexandrescu.

Mai mult, susține sursa citată, Spitalul de Pediatrie „Grigore Alexandrescu” riscă să piardă finanțarea de la Banca Mondială în valoare de 73 de milioane de euro, pentru că edilul Sectorului 1, Clotilde Armand, a blocat avizul de demolare a unor clădiri dezafectate din incinta unității medicale.

De altfel, din cauza războiul gunoaielor, dus de Clotilde Armand cu operatorii de salubritate, clădirile care ar trebui demolate pentru a iniţia contractul de modernizare al celui mai mare spital de copii din ţară, au fost invadate de șobolani şi pun acum în pericol viaţa a sute de copii şi bolnavi.

Iată fragmenete din discuția dintre Clotilde Armand și Daniela Popa, fost viceprimar la Sectorul 1 şi în prezent, consilier Local la Primăria Sectorului 1:

Clotilde Armand: Eu nu înțeleg foarte bine ce spuneți, în sensul că atunci când eraţi dumneavoastră viceprimar, bugetul alocat spitalelor a fost în 2020 – 3 milioane de lei, în 2019 – 5, în 2018 – 8. Adică 8, apoi 5, apoi 3. Noi aici, în acest Consiliu Local, am alocat o sumă care care este aproape 12 milioane de lei şi suma aceasta va fi cheltuită.

Daniela Popa: Da, am făcut amendamente pentru asta.

Clotilde Armand: Dacă iau media sumelor alocate în trei-patru ani de mandate PSD, ajungem la ceva care este sub 8 milioane de lei, în jur de 5 milioane de lei anul și nu ați făcut absolut nimic pentru aceste spitale, chiar i-aţi încurcat, de fiecare dată când au avut nevoie să facă investiţii.

Daniela Popa: Asta au spus managerii, că i-am încurcat?

Clotilde Armand: I-ați încurcat, așa este!

Daniela Popa: Miniţi, doamna primar. Doamna primar, cum puteţi să minţiţi? Vă rog frumos, încetați cu minciuna. Arătați ce puteți face dumneavoastră. Autorizația de demolare pentru clădirea veche, chiar eu am semnat-o, pe 28.10. Ce se întâmplă?

Clotilde Armand: Doamnă, nu ştiu ce aţi semnat.

Daniela Popa: Eu ştiu ce am semnat. Dumneavoastră nu ştiţi că aţi oprit paza la spital. Aţi spus că e fake news. Eu ştiu foarte bine ce vorbesc şi ce am semnat.

Clotilde Armand: Se poate că ştiţi ce aţi semnat, dar nu ştiţi ceea ce se întâmplă aici.

Daniela Popa: Autorizaţia de demolare a construcţiei pe 28.10.2020. Ce aţi făcut de atunci? Lăsați asta cu greaua moștenire. Da, ok. Înțeleg. Nu vreți să intrați în dispută. Să vină doamna director atunci și domnul director de la economic. Am să îi adresez niște întrebări.

Clotilde Armand: Nu a fost vorba niciodată să se întrerupă. Vă dați seama că nu am fi făcut acest lucru niciodată. Nu știu exact ce s-a întâmplat. A fost o manipulare grosolană, pentru că paznicii au fost acolo. Nu și-au părăsit niciodată locul și faptul că domnul director a hotărât să închidă o ușă, sau să o redeschidă după, a fost decizia lui.

Daniela Popa: Nu mai mințiți, nu mai dați vina pe înaintași. Arătați ce puteți face dumneavoastră. Ați dat zilele trecute o adresă că le opriți paza, în curând și la școli. Pagina Primăriei s-a transformat într-o adulație la adresa doamnei Armand. Este un haos de nedescris. Noi votăm ceva, în hotărâre e altceva, pe site e altceva. Ce să mai înțeleagă oamenii? Haideți să facem ceva, haideți să ne organizăm!

CITEȘTE ȘI: