Premierul Cîțu: Cele două victime cu arsuri grave, în urma exploziei de la Petromidia, vor fi transferate în străinătate

Premierul Cîțu: Cele două victime cu arsuri grave, în urma exploziei de la Petromidia, vor fi transferate în străinătate
Florin Cîțu / Sursa: MEDIAFAX FOTO
Publicat: 04/07/2021, 13:48
Actualizat: 04/07/2021, 14:06

Premierul Florin Cîțu afirmă că cele două persoane care au arsuri grave, în urma exploziei de la Petromidia, în prezent internate la Spitalul Floreasca, vor fi transferate în străînătate.

Într-o postare pe Facebook, Florin Cîțu precizează că a avut discuții cu Raed Arafat și Ioana Mihăilă legate de starea celor două victime ale exploziei de la Petromidia.

„În decursul zilei de ieri m-am interesat de starea celor două persoane care au arsuri grave, în urma exploziei de la Petromidia. Am discutat atât cu ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, cât și cu secretarul de stat, Raed Arafat. Am solicitat să beneficieze de cea mai bună îngrijire în țară, iar dacă transferul lor în străinătate este o soluție mai bună, trebuie demarată procedura”, a scris premierul pe Facebook.

KMG International a anunţat că starea celor doi răniţi cu arsuri de la Rafinăria Petromidia, internaţi în Bucureşti, este stabilă, iar ei ar putea fi transferaţi la o clinică de specialitate din Europa.

Șeful Executivului precizează că, în urma intervenției sale, transferul în străinătate se va realiza, cel mai probabil luni.
„Mă bucur că în urma intervenției mele, cele două persoane, care în prezent sunt internate la Spitalul Floreasca, vor fi transferate în străinătate. Cel mai probabil, transferul ar urma să fie făcut mâine. De fiecare dată trebuie să ne intereseze un singur lucru: pacientul să aibă parte de cel mai bun tratament”.
Cei doi bărbați în vârstă de 53 și 58 de ani sunt în prezent internați la Spitalul Floreasca din Capitală cu arsuri pe 30%, respectiv 25-30% din suprafața corpului.
Potrivit unui comunicat transmis de KMG International, toate costurile de spitalizare şi tratament vor fi suportate de acţionarul majoritar al Rompetrol Rafinare. De asemenea, compania va rămâne în contact direct cu toţi membrii familiilor colegilor, pentru a-i sprijini până în momentul în care aceştia vor fi recuperaţi complet.

O explozie urmată de un incendiu s-a produs, vineri, la rafinăria Petromidia, deţinută de grupul KMGI, fostul Rompetrol Group. Incendiul a avut loc la instalaţia de hidrofinare petrol motorină. Autorităţile au activa Planul Roşu de Intervenţie, iar localnicii au fost alertaţi prin mesaj RO-ALERT despre degajările mari de fum.

Din păcate, un angajat al rafinăriei şi-a pierdut viaţa în acest incident.

Citește și: Dosar penal, după explozia de la Petromidia. Procurorii spun că este nevoie şi de cunoştinţe tehnice pentru lămurirea cauzelor

Petromidia Năvodari este cea mai mare rafinărie din România şi una dintre cele mai moderne din zona Mării Negre şi Mării Mediterane. Rafinăria avea, la sfârşitul anului 2020, un număr de 1.119 angajaţi.

Principalii acţionari ai Rompetrol Rafinare sunt KMG International (54,63% – direct şi indirect) şi statul român, prin Ministerul Energiei (44,7%).

Citește și: Mesajul premierului Florin Cîțu, de Ziua Justiției: „La mulți ani tuturor celor care își desfășoară activitatea în acest nobil domeniu”

Fiica unui rănit de la Petromidia cere transferul tatălui în străinătate: „Cu siguranță va avea parte de un tratament mai bun”

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O regină a frumuseții a fost găsită de mafioți după ce a dezvăluit pe Instagram...
Anunţ trist despre Florin Piersic, direct din spital, de Paşte! Din păcate, nu se pune...
FOTO. Andreea Prisăcariu, imagine controversată, în costum de baie, în Vinerea Mare! Rebela tenisului românesc...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un român a vrut să fure bani dintr-un bancomat din Italia și a rămas fără...
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
ȘOCANT: ce conținea peștele macrou care i-a adus moartea fetiței de 4 ani din Călărași
După 10 de ani de muncă pe un vas de croazieră, Claudiu s-a întors în...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Cutremur în Prima zi de Paște! Unde a avut loc și ce magnitudine a înregistrat
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Avertisment al serviciilor secrete europene: Rusia pregăteşte activ atentate cu bombă sub acoperire, atacuri incendiare...
Omul care A INVENTAT cea mai folosită armă din lume! „Era NEBUN, dar...
Austria nu se potolește. Karl Nehammer a dat ordin: Testați și controlați
Exclusiv: Fosta iubită a lui Philipp Plein explodează. Ce acuzații îi aduce româncei Andreea Sasu
Aceste zodii vor avea parte de iubire adevărată în săptămâna 6-11 mai 2024. Ce surprize...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Cum a schimbat Charles Darwin înțelegerea evoluției pe Pământ