Premierul Cîțu: Cele două victime cu arsuri grave, în urma exploziei de la Petromidia, vor fi transferate în străinătate

Premierul Cîțu: Cele două victime cu arsuri grave, în urma exploziei de la Petromidia, vor fi transferate în străinătate
Florin Cîțu / Sursa: MEDIAFAX FOTO
Publicat: 04/07/2021, 13:48
Actualizat: 04/07/2021, 14:06

Premierul Florin Cîțu afirmă că cele două persoane care au arsuri grave, în urma exploziei de la Petromidia, în prezent internate la Spitalul Floreasca, vor fi transferate în străînătate.

Într-o postare pe Facebook, Florin Cîțu precizează că a avut discuții cu Raed Arafat și Ioana Mihăilă legate de starea celor două victime ale exploziei de la Petromidia.

„În decursul zilei de ieri m-am interesat de starea celor două persoane care au arsuri grave, în urma exploziei de la Petromidia. Am discutat atât cu ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, cât și cu secretarul de stat, Raed Arafat. Am solicitat să beneficieze de cea mai bună îngrijire în țară, iar dacă transferul lor în străinătate este o soluție mai bună, trebuie demarată procedura”, a scris premierul pe Facebook.

KMG International a anunţat că starea celor doi răniţi cu arsuri de la Rafinăria Petromidia, internaţi în Bucureşti, este stabilă, iar ei ar putea fi transferaţi la o clinică de specialitate din Europa.

Șeful Executivului precizează că, în urma intervenției sale, transferul în străinătate se va realiza, cel mai probabil luni.
„Mă bucur că în urma intervenției mele, cele două persoane, care în prezent sunt internate la Spitalul Floreasca, vor fi transferate în străinătate. Cel mai probabil, transferul ar urma să fie făcut mâine. De fiecare dată trebuie să ne intereseze un singur lucru: pacientul să aibă parte de cel mai bun tratament”.
Cei doi bărbați în vârstă de 53 și 58 de ani sunt în prezent internați la Spitalul Floreasca din Capitală cu arsuri pe 30%, respectiv 25-30% din suprafața corpului.
Potrivit unui comunicat transmis de KMG International, toate costurile de spitalizare şi tratament vor fi suportate de acţionarul majoritar al Rompetrol Rafinare. De asemenea, compania va rămâne în contact direct cu toţi membrii familiilor colegilor, pentru a-i sprijini până în momentul în care aceştia vor fi recuperaţi complet.

O explozie urmată de un incendiu s-a produs, vineri, la rafinăria Petromidia, deţinută de grupul KMGI, fostul Rompetrol Group. Incendiul a avut loc la instalaţia de hidrofinare petrol motorină. Autorităţile au activa Planul Roşu de Intervenţie, iar localnicii au fost alertaţi prin mesaj RO-ALERT despre degajările mari de fum.

Din păcate, un angajat al rafinăriei şi-a pierdut viaţa în acest incident.

Citește și: Dosar penal, după explozia de la Petromidia. Procurorii spun că este nevoie şi de cunoştinţe tehnice pentru lămurirea cauzelor

Petromidia Năvodari este cea mai mare rafinărie din România şi una dintre cele mai moderne din zona Mării Negre şi Mării Mediterane. Rafinăria avea, la sfârşitul anului 2020, un număr de 1.119 angajaţi.

Principalii acţionari ai Rompetrol Rafinare sunt KMG International (54,63% – direct şi indirect) şi statul român, prin Ministerul Energiei (44,7%).

Citește și: Mesajul premierului Florin Cîțu, de Ziua Justiției: „La mulți ani tuturor celor care își desfășoară activitatea în acest nobil domeniu”

Fiica unui rănit de la Petromidia cere transferul tatălui în străinătate: „Cu siguranță va avea parte de un tratament mai bun”

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
INTERDICŢIE pe întreg teritoriul României. E deja în vigoare. Gestul banal de Paște
Neatenția care îi lasă pe șoferi fără bani. Amenda este uriașă
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Condamnarea pentru viol a lui Harvey Weinstein, anulată de o instanță din New York