Studiu: Varianta Delta dublează riscul de spitalizare cu Covid-19, în comparație cu tulpina Alfa

Studiu: Varianta Delta dublează riscul de spitalizare cu Covid-19, în comparație cu tulpina Alfa
Publicat: 28/08/2021, 14:56

 Persoanele care se infectează cu varianta Delta a coronavirusului sunt de două ori mai susceptibile de a fi spitalizate decât cele care au fost infectate de varianta Alpfa care a fost detectată pentru prima dată în Anglia anul trecut, a arătat vineri un studiu britanic.

Un nou studiu, citat de Reuters,  estimează că varianta Delta a COVID-19 dublează riscul de a fi spitalizat în comparație cu varianta Alpfa,  în rândul persoanelor nevaccinate.

Varianta Delta este cea mai extrem de transmisibilă tulpină văzută până acum, care a apărut pentru prima dată în India la sfârșitul anului 2020 și a străbătut rapid globul. Dar oamenii de știință au dezbătut dacă și această variantă este mai mortală.

Studiile preliminare din Scoția și Canada au sugerat că această versiune a virusului ar putea îmbolnăvi oamenii, dar unii cercetători au spus că acest lucru ar putea fi explicat și prin hiper-transmisibilitatea variantei, care duce la creșteri masive de COVID care copleșesc spitalele .

Acest nou studiu, publicat în revista revizuită de colegi Lancet Infectious Diseases, adaugă dovezi potrivit cărora varianta Delta este mai probabil să crească riscul de spitalizare cu Covid-19, în comparație cu Alfa.

Acest lucru nu se aplică dacă sunteți vaccinat, spun cercetătorii. Vaccinurile reduc dramatic riscul de spitalizare și deces atât pentru variantele Alfa, cât și pentru varianta Delta. Majoritatea persoanelor din studiul din Marea Britanie nu au fost vaccinate.

„Analiza noastră evidențiază faptul că, în absența vaccinării, orice focar Delta va impune o povară mai mare asupra asistenței medicale decât o epidemie Alpfa”, a declarat dr. Anne Presanis, unul dintre autorii principali ai studiului și statistician senior, MRC Biostatistics Unit, University of Cambridge , în remarci pregătite.

Într-unul dintre cele mai mari studii care au analizat încă această întrebare, cercetătorii din Marea Britanie au analizat dosarele medicale ale mai mult de 40.000 de cazuri COVID din martie până în mai, dintre care aproximativ 20% au fost infecții cu variante Delta. Prin măsurarea a ceea ce s-a întâmplat cu oamenii în decurs de 14 zile de la testarea pozitivă, cercetătorii au descoperit că persoanele infectate cu Delta aveau mai multe șanse să solicite asistență medicală la un spital sau la o cameră de urgență în comparație cu persoanele infectate cu varianta Alfa.

„Acesta este un studiu amplu care sugerează o ușoară creștere a vizitelor și a spitalizărilor”, a declarat dr. Carlos Del Rio, decan asociat executiv al Școlii de Medicină Emory și Grady Health System din Atlanta.

În Statele Unite, varianta Delta a fost identificată pentru prima dată în martie și devenise varianta dominantă până în iulie. A dus la o creștere masivă în rândul persoanelor nevaccinate, inclusiv a multor adulți tineri și copii, care sunt mai puțin susceptibili de a fi vaccinați decât adulții mai în vârstă.

La începutul lunii august, directorul Institutului Național de Sănătate, dr. Francis Collins, a spus că nu există încă suficiente date pentru a fi încrezători că varianta Delta este mai gravă pentru copii, dar dovezile preliminare de până acum „se înclină în această direcție”.

Vaccinul Pfizer este autorizat în prezent pentru copii cu vârsta de 12 ani și peste, cu o autorizație pentru copiii de la 5 la 11 ani așteptată cândva în această iarnă. Aproximativ jumătate dintre copiii cu vârste cuprinse între 12 și 17 ani au primit prima doză de vaccin, potrivit coordonatorului de răspuns la coronavirus de la Casa Albă, Jeff Zients, care a vorbit vineri în cadrul unui briefing de presă.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un bărbat a fost găsit crucificat pe un gard, cu cuie bătute în mâini. Poliția...
Nenorocirea abătută asupra României în noaptea de Înviere a șters de pe hartă un loc...
FOTO. Manechinul a simțit că trebuie să atragă atenția între burlacii milionari de la Miami...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
O gaură misterioasă, de mărimea Elveției, se formează în același loc în Antarctica. După 50...
Ce trebuie să faci neapărat azi, pe 6 mai, în a doua zi de Paște....
Minune de Paște! S-a vindecat de CANCER, după ce a trecut prin momente grele
Reacţia unor turişti thailandezi, ajunşi în ziua de Paşte în Maramureş. Au făcut poze cu...
Se spală rufe azi și în a treia zi de Paște? Ce spun preoţii
Cine este românul care și-a pierdut viața în noaptea de Înviere, în Italia. Mașina tânărului...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Dacă un șofer face o depășire neregulamentară, ești obligat să-l lași să intre în fața...
Macron îl îndeamnă pe Netanyahu să ajungă la un acord de armistiţiu cu Hamas
Substanță RADIOACTIVĂ, găsită în urina fumătorilor de țigări electronice!
Se schimbă legea în ROMÂNIA. S-au anunțat NOILE REGULI pentru vechimea în muncă
Vremea pune probleme în România. Urmează două săptămâni ciudate
Zodiile care vor pierde o persoană dragă până la finalul primăverii. Ce anunță astrele pentru...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Maria Cârneci, destăinuiri emoționante despre pierderea soțului ei. Artista încă nu și-a găsit liniștea fără...
Cât de bogată este, de fapt, Maria Cârneci: "Nu am mașină"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
O grotă subacvatică este atât de adâncă încât cercetătorii nu i-au putut găsi fundul