Sorin Cîmpeanu: Peste 20% din elevii cu vârste de peste 12 ani au fost imunizaţi împotriva COVID

Sorin Cîmpeanu: Peste 20% din elevii cu vârste de peste 12 ani au fost imunizaţi împotriva COVID
Publicat: 11/10/2021, 17:43

Ministrul interimar al Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat luni că peste 20% din elevii cu vârste de peste 12 ani au fost imunizaţi împotriva COVID. Potrivit ministrului, în medie, în ultimele zile s-au vaccinat în fiecare zi 3.500 de elevi.

„Proporţia elevilor vaccinaţi a depăşit pragul de 20%, raportat la numărul total de elevi în vârstă de peste 12 ani. Conform datelor primite de la CNCAV, în perioada 7 – 10 octombrie s-au vaccinat aproape 14.000 elevi (în medie, circa 3.500 elevi/zi). Astfel, numărul elevilor vaccinaţi din categoria de vârstă 12 – 15 ani a crescut de la 51.726 la 57.288, iar pentru categoria de vârstă 16 – 19 ani numărul a crescut de la 180.942 la 189.318”, a afirmat demnitarul.

În prima săptămână de şcoală media zilnică a fost de 1.000 elevi vaccinaţi pe zi, 1.700 elevi/zi în cea de a doua săptămână, 2.500 elevi/zi în cea de a treia săptămână, ajungând, conform ultimelor raportări, la 3.500 elevi/zi.

„Apreciem colaborarea cu CNCAV şi ne exprimăm speranţa în continuarea trendului ascendent din perspectiva vaccinării în rândul elevilor, în scopul consolidării siguranţei sanitare în şcolile din România”, a mai spus demnitarul.

Profesorii nu vor fi obligați momentan să suporte pe banii lor testarea periodică pentru COVID-19

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunțat, duminică, faptul că profesorii nu vor fi obligați momentan să suporte pe banii lor testarea periodică pentru COVID-19, potrivit hotărârii aprobate recent.

„În acest moment, din perspectiva legislaţiei, nu există posibilitatea ca profesorii să fie supuşi obligaţiei de plată a testelor care să confirme testele pe bază de salivă, testele antigen rapide sau testele PCR”, susţine ministrul la Digi24.

Ministrul Educaţiei mai spune că legislaţia actuală nu îi poate obliga pe angajaţii din educaţie să plătească pentru confirmarea testelor din salivă a căror folosire a fost aprobată de CNSU sâmbătă.

„În condiţiile actuale, în acest moment, din perspectiva legislaţiei, nu există posibilitatea ca profesorii să fie supuşi obligaţiei de plată a testelor care să confirme testele pe bază de salivă, testele antigen rapide sau testele PCR”, a adăugat ministrul.

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a aprobat Hotărârea nr. 83 privind includerea testelor rapide de determinare a antigenului SARS-CoV-2 efectuate din probă de salivă în categoria stocurilor de urgenţă medicală de strictă necesitate, în scopul monitorizării permanente şi eficiente a riscului epidemiologic la nivelul unităţilor de învăţământ şi asigurarea fondurilor necesare achiziţionării acestora din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, anunţă autorităţile.

Elevii vor fi testați de două ori pe săptămână cu teste de salivă care vor fi autoadministrate, a declarat sâmbătă ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. Statul va cumpăra 70 de milioane de teste de salivă pentru testarea elevilor, decizia fiind luată sâmbătă în CNSU. Fondurile vin de la Fondul de rezervă al Guvernului.

Întrebat când vor ajunge în școli efectiv aceste teste, Sorin Cîmpeanu a spus că nu Ministerul Educației face achiziția, ci DSU. „Am cerut să ajungă cât mai repede”, a precizat el. Acestea vor ajunge la DSP-uri care le vor distribui școlilor.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Polițista care a luat mită de la Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu...
Reghe cere sprijinul instanței: 'Trebuie să înceteze această hărțuire!' Poliția nu confirmă urmărirea penală împotriva...
Detalii tabu din viața intimă a unei actrițe: și-a pierdut virginitatea la 35 de ani
Momentul în care strada din Cluj s-a surpat și s-a format un crater uriaș. Un...
Tragedie în România! A MURIT
Cum va fi vremea în luna mai! Specialiștii de la ANM preconizează o perioadă imprevizibilă...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
Gorghiu: Ministerul Justiţiei depune eforturi ca prinţul Paul să-şi execute pedeapsa în România
Cea mai BOGATĂ actriță de la Hollywood! „Puțină lume știe despre mine că...
Taxa care se elimină din România. S-a dat votul luni, 29 aprilie. Românii nu vor...
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"M-am săturat". David Pușcaș a ajuns la capătul puterilor. Ce piedici întâmpină fiul adoptiv al...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Astronomii au descoperit cum s-a format „inima” de pe Pluto