Eugen Tomac: ”Avem politicieni populiști care, în mod ticălos, susțin teorii diabolice împotriva vaccinării, în plină pandemie”

Eugen Tomac: ”Avem politicieni populiști care, în mod ticălos, susțin teorii diabolice împotriva vaccinării, în plină pandemie”
Eugen Tomac | Foto - Mediafax - Andreea Alexandru
Publicat: 07/10/2021, 16:01

Pornind de la ideea că realitatea contemporană permite, din păcate, apariția unor informații false, care au doar rolul de a dezinforma opinia publică și de a crea haos, europarlamentarul Eugen Tomac trage un semnal de alarmă și spune că, în momentul de față, se află în vigoare un ”cod roșu de dezinformare”.

Într-o lume în care informația este preluată din diverse surse, fără a fi verificată credibilitatea acestora, pericolul apariției teoriilor conspirației este din ce în ce mai mare.

Există ”agenți ai dezinformării”, notează europarlamentarul PMP Eugen Tomac în mediul online, cu atât mai mult într-o perioadă de criză medicală acută, iar aceștia promovează, permanent, ”teorii diabolice” împotriva vaccinării anti-COVID, cu efecte ”tragice”.

”Cod roșu de dezinformare. Dezinformarea a devenit astăzi o armă puternică, utilizată tot mai agresiv de state și diferite grupuri de interese. România este una dintre țările cele mai expuse în fața dezinformării, pentru că deseori întâlnim cetățeni dispuși să îmbrățișeze diferite teorii ale conspirației. Din nefericire, avem politicieni populiști care în mod ticălos susțin teorii diabolice împotriva vaccinării în plină pandemie, dezinformând cetățenii, iar efectele sunt tragice. Acești agenți ai dezinformării trebuie să știe că au pe conștiință viețile nevinovate a zeci de mii de decedați”, scrie Eugen Tomac pe pagina sa de socializare.

Eugen Tomac: ”Media și politicienii ruși prezintă brutal și fals statele europene”

Din păcate, dezinformarea nu este doar ”arma” unor politicieni, ci și a unor state, unul dintre acestea fiind Rusia, precizează Eugen Tomac. Atât mass-media din Rusia, cât și politicieni ruși, dezinformează constant, prezentând ”brutal și fals” statele europene.

În acest context, europarlamentarul PMP i-a recomandat comisarului european Thierry Breton să urmărească, timp de o săptămână, revista presei din Rusia.

”Nu doar politicienii dezinformează, ci avem și state care în mod asumat promovează știri false și încurajează discursul urii. I-am recomandat comisarului european Thierry Breton să urmărească, timp de o săptămână, revista presei din Rusia, lecturând știrile cu referire la Uniunea Europeană pentru a putea observa cât de brutal și fals prezintă media și politicienii ruși statele europene”, avertizează europarlamentarul Eugen Tomac.

”De aceea, avem nevoie de instrumente noi prin care să-i sancționăm ferm pe cei care în mod conștient dezinformează și promovează discursul urii. Ei sunt inamicii libertății de exprimare și demolatorii democrației pe care trebuie să-i oprim”

Eugen Tomac

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică – editorialist GÂNDUL.RO, scriind articole de investigație, politică internă, politică citeste mai mult