Răsturnare de situație în cazul cardiologului care a luat mită 10.000 de lei de la o pacientă. A ajuns din arest la domiciliu în spatele gratiilor

Răsturnare de situație în cazul cardiologului care a luat mită 10.000 de lei de la o pacientă. A ajuns din arest la domiciliu în spatele gratiilor
Sursa foto: captură Antena 3
Publicat: 05/11/2021, 17:48

Cardiologul Sorin Baloș, de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Braşov, acuzat că a luat mită 10.000 de lei de la o pacientă pe care o operase, a fost luat de acasă, vineri, și dus în arestul Poliției. Curtea de Apel Brașov a decis ca medicul să stea 27 de zile în arest preventiv.

Medicul a fost prins în flagrant marți 2 noiembrie, după ce a primit banii de la familia pacientei pe care o operase. O zi mai târziu, Tribunalul Brașov a respins cererea procurorilor de arestare peventivă a lui Sorin Baloș și a decis ca acesta să stea în arest la domiciliu.

Procurorii au contestat decizia la Curtea de Apel Brașov, care vineri a decis definitiv arestarea preventivă pentru 27 de zile a cardiologului Sorin Baloș.

”Admite propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Braşov şi, în consecinţă, în baza art. 202 alineat 1, 3 şi 4 litera e Cod de procedură penală, art. 223 alineat 2 Cod de procedură penală, dispune arestarea preventivă pe o durată de 27 de zile, începând cu data punerii în executare a mandatului de arestare preventivă, a inculpatului Baloş Sorin”, potrivit deciziei judecătorilor de la Curtea de Apel Brașov.

Medicul a fost prins în flagrant pe 2 noiembrie, după ce solicitase ca restul de 8.000 de lei din cei 10.000 de lei ceruți să îi fie dați la prima consultație post-operatorie, realizată în clinica privat în care mai lucrează.

Banii au fost găsiți de anchetatori în buzunarul jachetei medicului. Inițial, medicul le-a spus anchetatorilor că banii găsiți la el reprezentă plata consultației, potrivit unor surse judiciare.

Managerul clinicii private, Alexandru Bică, a spus însă că banii pentru consultații se încasează doar la recepție, iar pentru plata făcută se eliberează bonuri fiscale.

Surse din spital, citate de Știrile Pro TV, spun că medicul, venit de la Târgu Mureş, avea un salariu de aproximativ 35.000 de lei pe lună.

Cazul a ajuns în atenția anchetatorilor brașoveni după ce nepotul pacientei operate i-a cerut sfatul polițistului Marian Godină, care l-a îndemnat să facă un denunț.

„Vă salut! Fac un mic deranj cu o întrebare. Un membru al familiei tocmai s-a operat zilele trecute la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Braşov. Domnul chirurg care a făcut operaţia i-a cerut mătuşii mele o sumă destul de considerabilă de bani, 10.000 de lei (pentru personalul participant la operaţie)”, a scris brașoveanul în mesajul trimis, luni, lui Marian Godină.

Brașoveanul i-a mai spus polițistului că, de teamă, verișorul lui i-a dat medicului 2.000 de lei și i-a spus că îi va da şi restul banilor.

Marian Godină l-a îndemnat să îl reclame pe cardiologul care a cerut bani pentru o operație.

”Mi se întâmplă destul de rar să apuc să citesc mesajele şi să le răspund, dar ăsta mi-a sărit în ochi. I-am răspuns omului, i-am dat un număr de telefon la care să sune şi i-am zis să nu cumva să dea înapoi şi să aibă încredere. Nu a dat, iar azi s-a dus să dea bănuţii domnului doctor”, a mai scris Godină pe Facebook, după ce anchetatorii au organizat flagrantul pentru prinderea medicului în momentul în care primea banii ceruți.

După ce a fost audiat, medicul a fost reținut, marți seară, pentru luare de mită.

Pe hol aşteptau câţiva „pacienţi”, care au intrat în cabinet nepoftiţi, imediat după tranzacţie. Acum, bănuiesc că cineva nu va face nani acasă în noaptea asta. V-ar mustra conştiinţa în locul meu? Pe mine nu”, a mai scris poliţistul Marian Godină pe pagina sa de Facebook.

Sorin Baloș este medic primar chirurgie cardiovasculară, doctor în științe medicale, care a efectuat mii de operații pe cord deschis. El lucrează la Spitalul Clinic Județean de Urgență Brașov, dar și la clinici private.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai...
S-a aflat motivul pentru care a murit Gabriela, micuța de 4 ani cu chip de...
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cronica unui 'blat' anunțat. Motivul real pentru care Zanni a fost eliminat și adus înapoi...
Actrița celebră, la un pas de PARALIZIE! A descoperit că are o TUMORĂ pe măduvă
EXPERIMENT. Pască plină de mucegai, drob cu probleme şi cozonac fără lapte. Analizele de laborator...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Există români care nu și-au primit pensiile înainte de Paște: „Mi-am făcut niște calcule. Mă...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
China a lansat o sondă pentru a colecta eşantioane de pe faţa ascunsă a Lunii
Descoperire ULUITOARE la polii Pământului! Se întâmplă chiar acum
Euro falși în toată Europa. Banii care au fost falsificați: Nu trebuie să fii expert
Vârsta de pensionare ar putea crește în România. Datele care ar duce la o decizie...
I-a cerut soțului o fotografie cu bebelușul celui mai bun prieten al său, dar a...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Zeci de experţi în Inteligenţă Artificială de la Google, recrutați de Apple