28 de ani de închisoare pentru o bandă care a furat bunuri de la celebrități: „Cele mai valoroase spargeri din Regatul Unit”

28 de ani de închisoare pentru o bandă care a furat bunuri de la celebrități: „Cele mai valoroase spargeri din Regatul Unit”
Publicat: 16/11/2021, 09:32
Actualizat: 16/11/2021, 09:35

Mai mulți hoți au fost încarcerați după ce au furat mai multe bijuterii de lux. Ei au obţinut bunuri de lux în valoare de 26 de milioane de lire sterline, relatează BBC.

Bărbații au recunoscut că au pătruns în vila din Kensington a Tamarei Ecclestone, fiica lui Bernie Ecclestone, fostul director executiv al Formula One Group, în decembrie 2019.

Jugoslav Jovanovic, Alessandro Maltese şi Alessandro Donati au fost comdamnați la închisoare. Jovanovic, în vârstă de 24 de ani, a primit nouă ani de închisoare pentru conspiraţie la furt şi la încă doi ani pentru spălare de bani. Donati, în vârstă de 45 de ani, şi Maltese, în vârstă de 44 de ani, au primit fiecare câte opt ani şi nouă luni de închisoare.

Majoritatea bijuteriilor furate nu au fost niciodată recuperate

În primele 13 zile ale lunii decembrie 2019, obiecte în valoare estimată de 26 de milioane de lire sterline au fost sustrase din locuinţe din vestul Londrei. Majoritatea bijuteriilor furate şi a ceasurilor de valoare nu au fost niciodată recuperate.

Procurorul Timothy Cray a declarat că banda ”a planificat şi a executat cele mai valoroase spargeri din Regatul Unit”. „Spargerile au implicat cercetări şi recunoaşteri atente. Victimele au fost vizate în mod deliberat din cauza bogăţiei şi a profilului lor public”, a adăugat el.

Un bărbat pe nume Daniel Vukovic, al doilea la comandă şi principalul organizator al bandei în Marea Britanie rămâne căutat, a declarat instanţa. O investigaţie recentă a BBC a arătat că acesta are cel puţin 19 identităţi diferite şi se crede că se află în Belgrad.

Jovanovic a spart casa legendei Chelsea Frank Lampard şi a soţiei sale Christine, în timp ce cuplul era plecat. Au fost furate obiecte în valoare de peste 60.000 de lire sterline, inclusiv butonii de manşetă Patek Philippe din aur alb, un ceas de buzunar Cartier, două ceasuri de damă din aur roz şi un colier din aur Mia Lia.

Apoi, la 10 decembrie, o proprietate din Knightsbridge aparţinând familiei miliardarului Vichai Srivaddhanaprabha, proprietarul Leicester City, a fost spartă de Jovanovic, Donati şi Maltese. Srivaddhanaprabha a murit într-un accident de elicopter în faţa stadionului King Power în octombrie 2018. Familia sa a declarat că locuinţa a fost lăsată neatinsă de la moartea sa. Detectivii au declarat că, în timp ce proprietatea a fost „răscolită”, banda a deschis o sticlă de şampanie Cristal de 500 de lire sterline.

Șapte ceasuri Patek Philippe, un ceas inteligent Tag Heuer și circa 400.000 de euro în numerar –  printre lucrurile furate

Printre obiectele sustrase se numără şapte ceasuri Patek Philippe, un ceas inteligent Tag Heuer şi aproximativ 400.000 de euro în numerar.

A doua zi, grupul a luat cina la un restaurant de sushi de lângă Harrods, cu şampanie şi sashimi în valoare de 760 de lire sterline.

În cele din urmă, pe 13 decembrie, banda a efectuat raidul Ecclestone. Vukovic a fost acuzat că a fost implicat împreună cu Maltese şi Donati, în timp ce Jovanovic a stat de pază.

Multe dintre camerele din interiorul vilei Ecclestone au fost golite de obiectele de valoare. În puţin peste o oră, hoţii au plecat cu 400 de bijuterii şi sume mari de bani.

Donati, Jovanovic şi Maltese au părăsit cu toţii ţara până la 18 decembrie.

Cei trei au fost arestaţi în Italia în 2020 şi apoi extrădaţi înapoi în Marea Britanie.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Sunt extratereștrii pe K2-18b? Telescopul James Webb a fost îndreptat spre planeta pe care au...
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Localitatea care a dispărut de pe harta României. În 2002 mai avea doar 3 locuitori
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Niciun șofer din România NU MAI SCAPĂ. S-a dat ordin la Poliția Română: Desfășurăm FORȚE...
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Harriet Quimby, prima femeie care a traversat în zbor Canalul Mânecii