CMBSU a confirmat situația de urgență de lângă Podul Victoriei, unde există pericolul surpării carosabilului, iar cuva de sub Dâmbovița este puternic afectată

Publicat: 23/02/2022, 12:58

Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență s-a întrunit marți seară pentru a confirma o situație de urgență din Capitală, respectiv de pe Splaiul Independenței, lângă Podul Victoriei,  unde există pericolul surpării malurilor de pe Dâmbovița, dar și al prăbușirii carosabilului.

În zonă sunt infiltrații puternice de apă, iar plăcile de beton de deasupra cuvei de colectare a apei s-au deplasat deja, au precizat surse din administrație în exclusivitate pentru Gândul.

Despre această situație, Gândul a relatat vineri în exclusivitate, când, de altfel, ar fi trebuit să se țină o ședință a CMBSU pentru confirmarea situației de urgență, dar care a fost amânată pentru marți.

„Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă  a luat act de situația de urgență astfel cum a fost consemnată în Procesul verbal încheiat de către comisia mixtă de verificare a aspectelor semnalate de Sistemul de Gospodărire a Apelor Ilfov-București din cadrul Administrației Bazinale de Apă Argeș – Vedea în data de 14.01.2022, referitor la apariția unui vortex cu diametrul de circa 30 cm, în zona amonte a biefului Mărășești la circa 50 m aval de podul de pe Calea Victoriei”, se arată în hotărârea CMBSU de marți seară.

O comisie mixtă formată din reprezentanți de la „Apele Române” și Apa Nova a solicitat recent Prefecturii Municipiului București declararea unei situații de urgență pe Splaiul Independenței, la 50 de metri de Podul Victoriei, acolo unde există un real pericol de surpare a terenului, respectiv a malurilor Dâmboviței, dar și a carosabilului sau a trotuarului, în urma unor infiltrații puternice de apă.

Problema a fost descoperită în decembrie anul trecut.

„S-a constatat prăbușirea parțială a unei porțiuni din radierul cuvei”

„În data de 27 decembrie anul trecut, personalul operativ de tură (Apele Române / Apa Nova – n.r.) a observat apariția unui vortex cu diametrul de circa 30 de centimetri, motiv pentru care s-a procedat la golirea biefului. Ulterior, s-a curățat mâlul din zona respectivă pentru identificarea avariei, prilej cu care s-a constatat prăbușirea parțială a unei porțiuni din radierul cuvei pe zona de legătură între caseta drenajului urban aferent colectorului casetat și baza malului cuvei de apă curată”, se arată în procesul verbal al comisiei mixte.

Potrivit documentului, intrat în posesia Gândul, după constatarea avariei s-a realizat și inspecția din interior a casetei de ape uzate și a rețelelor de canalizare din zonă, unde s-au constatat infiltrații puternice.

„În încercarea de a diminua / elimina efectele incidentului s-a decis izolarea acestei zone cu un batardou mobil executat din panouri de aluminiu și saci cu nisip, concomitent cu limitarea debitului tranzitat și a nivelului de retenție în bieful Mărășești”, se arată în procesul verbal realizat de comisia de urgență.

„Această situație justifică intervenția cu caracter de urgență”

Potrivit comisiei, în zonă există un real pericol de surpare a carosabilului.

„Din experiența precedentelor, astfel de avarii survenite în cei circa 34 de ani de exploatare, cu prilejul reparațiilor s-a constatat că zonele cavernoase ar fi putut provoca o alunecare în lanț a malului betonat al cuvei de apă curentă, a trotuarului pietonal, existând chiar pericolul afectării carosabilului și a unor eventuale rețele publice. Această situație justifică intervenția cu caracter de urgență”, se arată în documentul intrat în posesia Gândul.

Potrivit hotărârii de marți din CMBSU, pentru restabilirea stării de normalitate, Administrația Bazinală de Apă Argeș Vedea prin Sistemul de Gospodărire a Apelor Ilfov va demara lucrările de intervenție pentru reparația din zonă.

Nicolae Oprea
Absolvent al Universității București, Nicolae Oprea și-a început cariera de jurnalist în anul 2004 și a semnat de-a lungul acestor ani în publicații mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
VIDEO Momentul atacului din Crângași. O cameră de bord i-a înregistrat pe cei doi tineri...
Prințul Harry și Meghan Markle, probleme grave cu legea! Ducii de Sussex nu și-au plătit...
Fostul milionar din fotbalul românesc a ajuns sărac lipit pământului la 72 de ani! A...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
La 12 zile după nuntă, un tânăr din Indonezia a aflat că soția lui era...
Afacerea cu care s-au îmbogățit doi români întorși după 7 ani din Italia. Sebastian și...
Dieta CIUDATĂ a lui Michelle Obama, la 60 de ani! Alimentul la care a renunțat...
Au auzit strigăte disperate de sub pământ, iar când s-au apucat de săpat au dat...
Cine e, de fapt, bărbatul omorât în bătaie în Crângași! Breaking news
Monica Pop, noi detalii despre starea de sănătate a lui Florin Piersic. Care sunt șansele...
Top cele mai bombate posterioare! Vedetele își etalează trupurile în țările calde
Volkswagen dă startul precomenzilor lui Golf GTI. Cât costă acesta?
Iată cine este bărbatul ce l-a împuşcat pe premierul slovac. Este membru al Societăţii Scriitorilor...
Nouă ERUPȚIE COLOSALĂ pe Soare! S-a VĂZUT tocmai din...
România e obligată. Ordinul s-a dat de la UE. S-a stabilit un termen limită
Netflix pregătește marea surpriză. Mai sunt câteva ore
Cristina Cioran are un nou iubit, după despărțirea de tatăl fiicei ei. Ce planuri are...
Val polar în România! Anunțul îngrijorător al meteorologilor
Julia este hotărâtă să nu îi mai ierte greșelile lui Robi: „Vreau să îți spun...
Lavinia Pîrva, despre momentele dificile din mariajul cu Ștefan Bănică Jr.: ”A fost o perioadă...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Moșule, când e mai bine să mă însor, mai devreme sau...
(P) Iată ce monitor gaming se caută în 2024
×