CMBSU a confirmat situația de urgență de lângă Podul Victoriei, unde există pericolul surpării carosabilului, iar cuva de sub Dâmbovița este puternic afectată

Publicat: 23/02/2022, 12:58

Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență s-a întrunit marți seară pentru a confirma o situație de urgență din Capitală, respectiv de pe Splaiul Independenței, lângă Podul Victoriei,  unde există pericolul surpării malurilor de pe Dâmbovița, dar și al prăbușirii carosabilului.

În zonă sunt infiltrații puternice de apă, iar plăcile de beton de deasupra cuvei de colectare a apei s-au deplasat deja, au precizat surse din administrație în exclusivitate pentru Gândul.

Despre această situație, Gândul a relatat vineri în exclusivitate, când, de altfel, ar fi trebuit să se țină o ședință a CMBSU pentru confirmarea situației de urgență, dar care a fost amânată pentru marți.

„Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă  a luat act de situația de urgență astfel cum a fost consemnată în Procesul verbal încheiat de către comisia mixtă de verificare a aspectelor semnalate de Sistemul de Gospodărire a Apelor Ilfov-București din cadrul Administrației Bazinale de Apă Argeș – Vedea în data de 14.01.2022, referitor la apariția unui vortex cu diametrul de circa 30 cm, în zona amonte a biefului Mărășești la circa 50 m aval de podul de pe Calea Victoriei”, se arată în hotărârea CMBSU de marți seară.

O comisie mixtă formată din reprezentanți de la „Apele Române” și Apa Nova a solicitat recent Prefecturii Municipiului București declararea unei situații de urgență pe Splaiul Independenței, la 50 de metri de Podul Victoriei, acolo unde există un real pericol de surpare a terenului, respectiv a malurilor Dâmboviței, dar și a carosabilului sau a trotuarului, în urma unor infiltrații puternice de apă.

Problema a fost descoperită în decembrie anul trecut.

„S-a constatat prăbușirea parțială a unei porțiuni din radierul cuvei”

„În data de 27 decembrie anul trecut, personalul operativ de tură (Apele Române / Apa Nova – n.r.) a observat apariția unui vortex cu diametrul de circa 30 de centimetri, motiv pentru care s-a procedat la golirea biefului. Ulterior, s-a curățat mâlul din zona respectivă pentru identificarea avariei, prilej cu care s-a constatat prăbușirea parțială a unei porțiuni din radierul cuvei pe zona de legătură între caseta drenajului urban aferent colectorului casetat și baza malului cuvei de apă curată”, se arată în procesul verbal al comisiei mixte.

Potrivit documentului, intrat în posesia Gândul, după constatarea avariei s-a realizat și inspecția din interior a casetei de ape uzate și a rețelelor de canalizare din zonă, unde s-au constatat infiltrații puternice.

„În încercarea de a diminua / elimina efectele incidentului s-a decis izolarea acestei zone cu un batardou mobil executat din panouri de aluminiu și saci cu nisip, concomitent cu limitarea debitului tranzitat și a nivelului de retenție în bieful Mărășești”, se arată în procesul verbal realizat de comisia de urgență.

„Această situație justifică intervenția cu caracter de urgență”

Potrivit comisiei, în zonă există un real pericol de surpare a carosabilului.

„Din experiența precedentelor, astfel de avarii survenite în cei circa 34 de ani de exploatare, cu prilejul reparațiilor s-a constatat că zonele cavernoase ar fi putut provoca o alunecare în lanț a malului betonat al cuvei de apă curentă, a trotuarului pietonal, existând chiar pericolul afectării carosabilului și a unor eventuale rețele publice. Această situație justifică intervenția cu caracter de urgență”, se arată în documentul intrat în posesia Gândul.

Potrivit hotărârii de marți din CMBSU, pentru restabilirea stării de normalitate, Administrația Bazinală de Apă Argeș Vedea prin Sistemul de Gospodărire a Apelor Ilfov va demara lucrările de intervenție pentru reparația din zonă.

Nicolae Oprea
Absolvent al Universității București, Nicolae Oprea și-a început cariera de jurnalist în anul 2004 și a semnat de-a lungul acestor ani în publicații mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O tânără din Marea Britanie a venit să petreacă pe litoral, la Constanța, și spune...
Pensia uriașă pe care o are Iohannis! A răbufnit și a aruncat pe „masă” o...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Un fost ministru a fost filmat omorându-și în bătaie soția, într-un restaurant. Imaginile au stârnit...
Ce s-a putut observa de 1 mai în blestematul loc de la 2 Mai, unde...
Ai cumpărat mici de mangaliță din supermarketurile Lidl? Ce ingrediente conțin, de fapt
Un tânăr din Suceava a omorât un om cu maşina, apoi a fugit. Poliţia l-a...
Adevărul despre starea gravă a lui Florin Piersic! Breaking news!
Câți mici a cumpărat un român de 1 Mai! Oamenilor nu le-a venit să creadă:...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
RISC MAJOR în spațiul cosmic! Un cercetător avertizează că „suntem LA LIMITĂ”
Lege pentru cei care au telefoane mobile. Persoanele care ar putea avea interzis să aibă...
Pensiile care ar putea fi dublate. Românii vizați
Cum arăta Gabriela Lucuțar, Regina Întunericului de la Chefi la cuțite, înainte de intervențiile estetice....
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a...
"A făcut o mare greșeală că a renunțat la profesia de actor". Carmen Tănase, declarații...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Ce mai înseamnă Paștele pentru români și cum vor petrece cei mai mulți sărbătorile pascale?