Consiliul de securitate ONU se reunește de urgență vineri, la solicitarea Moscovei, privind o presupusă producere de arme biologice în Ucraina. VIDEO Boris Johnson: Rușii caută un pretext pentru a folosi arme chimice în Ucraina

Consiliul de securitate ONU se reunește de urgență vineri, la solicitarea Moscovei, privind o presupusă producere de arme biologice în Ucraina. VIDEO Boris Johnson: Rușii caută un pretext pentru a folosi arme chimice în Ucraina
Sursă foto: Pixabay
Publicat: 11/03/2022, 09:51

Consiliul de Securitate al ONU se reunește de urgenţă vineri, la solicitarea Moscovei, cu privire la presupusa producere de arme biologice în Ucraina, transmite Associated Press. Atât Washington cât și Londra au pus sub semnul întrebării credibilitatea Moscovei în această situație, avertizând că Putin ar putea căuta pretexte să folosească arme chimice asupra populației civile din Ucraina.

„Povestea asta cu armele chimice este direct din manualul lor de joc. Încep prin a spune că există arme chimice ascunse de inamicii lor pentru ca atunci când vor utiliza ei arme biologice, ceea ce mi-e teamă că pot face, vor avea un pretext, un motiv fals. Nu ar fi pentru prima dată când fac asta, am văzut aceeași tactică în Siria. Este ceva ce fac deja, este un guvern cinic și barbar”, a spus Boris Johnson pentru the Independent. Amintim că ONU investighează folosirea armelor chimice în Siria.

AFP Fact Check avertizează, de asemenea, că în mediul online s-au răspândit știri false de către propaganda Kremlinului privind presupuse arme chimice. Rusia acuză Washingtonul şi Kievul că gestionează laboratoare destinate producerii de arme biologice în Ucraina, lucru negat de SUA și Ucraina. Nu este pentru prima dată când Moscova caută pretexte de genul acesta. În 2018, Kremlinul a acuzat Statele Unite că efectuează în secret experimente biologice într-un laborator din Georgia, o altă fostă republică sovietică care, la fel ca Ucraina, urmăreşte aderarea la NATO şi Uniunea Europeană.

Mai mult, potrivit Statelor Unite şi Marii Britanii, Rusia s-ar putea să fi folosit deja arme chimice în Ucraina, dacă urmărim modelul propagandistic al Kremlinului din trecut. „Rusia a difuzat în repetate rânduri dezinformări cu privire la utilizarea de către Siria a armelor chimice. Recentul val de minciuni al Rusiei în încercarea de a justifica războiul premeditat şi nejustificat împotriva Ucrainei ar trebui să clarifice, o dată pentru totdeauna, că nu se poate avea încredere în Rusia atunci când vorbeşte despre utilizarea armelor chimice în Siria”, a exemplificat ambasadorul adjunct al SUA la ONU Richard Mills.

La rândul său, ambasadorul britanic la ONU, James Kariuki, a amintit că, în ultimele două săptămâni, „Rusia şi-a continuat războiul de agresiune împotriva Ucrainei, asediind oraşe, ucigând civili fără discernământ, forţând milioane de oameni să fugă în căutarea siguranţei”. „Paralelele cu acţiunea Rusiei în Siria sunt clare”, a spus acesta referindu-se la proliferarea dezinformării privind armele chimice făcută de Moscova.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un...
BREAKING | Primele imagini cu Florin Piersic transportat la Institutul Matei Balș din Capitală, cu...
FOTO. Serena Williams și Maria Sharapova, rivalele Simonei Halep, apariții fenomenale la MET Gala! Imagini...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
A plecat în vacanță în Spania și a dispărut fără urmă. Ana Maria i-a trimis...
BREAKING | Medicul care l-a operat de urgență pe Florin Piersic, în ziua de Paște,...
Diagnosticat cu TUMORĂ pe creier! Actorul român, iubit de toată lumea, a fost operat de...
Telenovelă în Iași. Un preot a fugit cu cheile de la biserică și cu presupusa...
Se spală în a treia zi de Paște? Ce spun preoţii
Accident sau sinucidere? Un bărbat a decedat în a treia zi de Paște, după ce...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Dacia Duster 2024: „Poate chiar e o problemă că arată atât de futurist”
Vladimir Putin a fost învestit azi într-un nou mandat la conducerea Rusiei. Ce declaraţii a...
Adevărul despre FIOROȘII T-REX! S-a aflat ABIA ACUM
A venit vestea teribilă despre Florin Piersic: O nenorocire foarte mare
Rețete delicioase cu cartofi. Garniturile sunt fabuloase
Gabriela Cristea, prima reacție după problemele de la afacerea cu cozonaci. Cum a explicat situația:...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Suferința prin care a trecut Mihai Onilă când a auzit că fiica lui se va...
Florin Piersic, transferat de urgență la un spital din București. Primele declarații ale medicului care...
BANCUL ZILEI. De Paște, soțul e la bucătărie și face de mâncare. Soția, care e...
Pedeapsa decisă în unul dintre cele mai grave cazuri de abuzuri asupra copiilor din istoria...