Consiliul de securitate ONU se reunește de urgență vineri, la solicitarea Moscovei, privind o presupusă producere de arme biologice în Ucraina. VIDEO Boris Johnson: Rușii caută un pretext pentru a folosi arme chimice în Ucraina

Consiliul de securitate ONU se reunește de urgență vineri, la solicitarea Moscovei, privind o presupusă producere de arme biologice în Ucraina. VIDEO Boris Johnson: Rușii caută un pretext pentru a folosi arme chimice în Ucraina
Sursă foto: Pixabay
Publicat: 11/03/2022, 09:51

Consiliul de Securitate al ONU se reunește de urgenţă vineri, la solicitarea Moscovei, cu privire la presupusa producere de arme biologice în Ucraina, transmite Associated Press. Atât Washington cât și Londra au pus sub semnul întrebării credibilitatea Moscovei în această situație, avertizând că Putin ar putea căuta pretexte să folosească arme chimice asupra populației civile din Ucraina.

„Povestea asta cu armele chimice este direct din manualul lor de joc. Încep prin a spune că există arme chimice ascunse de inamicii lor pentru ca atunci când vor utiliza ei arme biologice, ceea ce mi-e teamă că pot face, vor avea un pretext, un motiv fals. Nu ar fi pentru prima dată când fac asta, am văzut aceeași tactică în Siria. Este ceva ce fac deja, este un guvern cinic și barbar”, a spus Boris Johnson pentru the Independent. Amintim că ONU investighează folosirea armelor chimice în Siria.

AFP Fact Check avertizează, de asemenea, că în mediul online s-au răspândit știri false de către propaganda Kremlinului privind presupuse arme chimice. Rusia acuză Washingtonul şi Kievul că gestionează laboratoare destinate producerii de arme biologice în Ucraina, lucru negat de SUA și Ucraina. Nu este pentru prima dată când Moscova caută pretexte de genul acesta. În 2018, Kremlinul a acuzat Statele Unite că efectuează în secret experimente biologice într-un laborator din Georgia, o altă fostă republică sovietică care, la fel ca Ucraina, urmăreşte aderarea la NATO şi Uniunea Europeană.

Mai mult, potrivit Statelor Unite şi Marii Britanii, Rusia s-ar putea să fi folosit deja arme chimice în Ucraina, dacă urmărim modelul propagandistic al Kremlinului din trecut. „Rusia a difuzat în repetate rânduri dezinformări cu privire la utilizarea de către Siria a armelor chimice. Recentul val de minciuni al Rusiei în încercarea de a justifica războiul premeditat şi nejustificat împotriva Ucrainei ar trebui să clarifice, o dată pentru totdeauna, că nu se poate avea încredere în Rusia atunci când vorbeşte despre utilizarea armelor chimice în Siria”, a exemplificat ambasadorul adjunct al SUA la ONU Richard Mills.

La rândul său, ambasadorul britanic la ONU, James Kariuki, a amintit că, în ultimele două săptămâni, „Rusia şi-a continuat războiul de agresiune împotriva Ucrainei, asediind oraşe, ucigând civili fără discernământ, forţând milioane de oameni să fugă în căutarea siguranţei”. „Paralelele cu acţiunea Rusiei în Siria sunt clare”, a spus acesta referindu-se la proliferarea dezinformării privind armele chimice făcută de Moscova.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Dezastru total pentru Simona Halep! Anunț oficial de ultim moment
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Aceste mașini NU mai trec ITP-ul. Șoferii nu vor mai primi drept de circulație
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Programul „Străzi deschise” weekendul 27 și 28 aprilie: Ce facem pe Calea Victoriei?