VIDEO Circulație deschisă pe un segment din Drumul Expres Craiova-Pitești. Prefectul județului Olt: „Impactul pozitiv va fi asupra orașului Balș, era un trafic îngrozitor”

VIDEO Circulație deschisă pe un segment din Drumul Expres Craiova-Pitești. Prefectul județului Olt: „Impactul pozitiv va fi asupra orașului Balș, era un trafic îngrozitor
Publicat: 21/04/2022, 22:53
Actualizat: 21/04/2022, 22:53

Primul tronson al Drumului Expres Craiova-Pitești a fost inaugurat joi seara. Este vorba despre 16 kilometri care vor funcționa ca centură ocolitoare a orașului Balș. Deschiderea circulației este o adevărată gură de oxigen pentru localnici, dar și pentru șoferi care erau nevoiți să stea chiar și o oră pentru a traversa orașul.

Circulația a fost deschisă, pentru șoferi, cu puțin după ora 18:00. Cei 16 kilometri deja finalizați vor funcționa ca o variantă ocolitoare a Balșului din direcția Balș-Vest spre Piatra Oltului. Tronsonul se află între între nodurile Balș Vest și Slatina Vest (Piatra Olt/Găneasa). Inaugurarea s-a făcut după ce o comisie a efectuat mai multe verificări pe întreg segmentul de drum. Antreprenorului a fost cel care a solicitat deschiderea circulației. În total, segmentul are o lungime de circa 18,5 km din care circa 16 vor putea fi efectiv folosiți începând de acum.

Cei mai încântați au fost șoferii care erau nevoiți să stea chiar și o oră să traverseze Balșul. Unii localnici, nerăbdători, au venit la fața locului să vadă acest segment de drum. “Mai am două săptămâni și împlinesc 80 de ani. Am fost foarte interesat să vin să văd acest drum. Și am venit special pentru așa ceva. Am venit în papuci de casă. Sunt în al nouălea cer”, a spus un localnic. Unii localnici au venit chiar să dea câteva ture pe centură.

“Am venit cu plăcere să vâd drumul ocolitor al orașului Balș. Suntem cu mașina, dacă ne dau voie dăm și o tură. Nu credeam că îl vom vedeam făcut. Credeam că poate copiii noștri sau nepoții. S-a făcut foarte repede față de altele. Se circula foarte greu pe vechiul drum”, a povestit Constantin Căluianu, un alt localnic. Autoritățile spun că inaugurarea acestui tronson va elibera Balșul de traficul infernal de până acum.

“Este o experiență deosebită. Este primul segment din Drumul Expres Craiova-Pitești inaugurat astăzi. Cred că impactul pozitiv va fi asupra orașului Balș pentru că era un trafic îngrozitor, nu numai din punct de vedere al așteptării în trafic, cât și al poluării generate de traficul respectiv. Acum se circulă foarte bine”, a declarant Florin Homoreanu, prefectul județului Olt.

Tronsonul inaugurat face parte din cele 4 loturi din drumul expres Craiova-Piteşti, care ar trebui să fie gata în 2023. Drumul expres Craiova – Pitești este împărțit în patru loturi, are o lungime totală de 121 de km, prevede câte două benzi pe sens de câte 3,5 metri lățime fiecare, fără bandă de urgență, acostamente de câte 1,5m pe fiecare parte și o bandă mediană cu separator lată de 3 metri. În acest moment trei loturi sunt în execuție, iar cel de-al patrulea este în faza de proiectare.

Georgiana Stănescu
Georgiana Stănescu este absolventă a Facultății de Litere din cadrul Universității din Craiova. În perioada 2005-2008 a fost corespondent Prima mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai...
Cronica unui 'blat' anunțat. Motivul real pentru care Zanni a fost eliminat și adus înapoi...
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Imagini demențiale cu prezentatorul PRO TV: s-a cherchelit, a făcut show, iar finalul e fabulos!
Actrița celebră, la un pas de PARALIZIE! A descoperit că are o TUMORĂ pe măduvă
EXPERIMENT. Pască plină de mucegai, drob cu probleme şi cozonac fără lapte. Analizele de laborator...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Există români care nu și-au primit pensiile înainte de Paște: „Mi-am făcut niște calcule. Mă...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Avertismentul sumbru şi profetic al lui Macron pentru Europa, o regiune în pericol de moarte...
Descoperire ULUITOARE la polii Pământului! Se întâmplă chiar acum
S-a dat deja ORDIN de la Primărie. Devine complet GRATUIT. Nu se mai plătește niciun...
Pasca din copilărie, gust de neuitat. Care e ingredientul secret
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Telescopul Gemini a făcut o descoperire neașteptată despre stelele binare gigantice