VIDEO Circulație deschisă pe un segment din Drumul Expres Craiova-Pitești. Prefectul județului Olt: „Impactul pozitiv va fi asupra orașului Balș, era un trafic îngrozitor”

VIDEO Circulație deschisă pe un segment din Drumul Expres Craiova-Pitești. Prefectul județului Olt: „Impactul pozitiv va fi asupra orașului Balș, era un trafic îngrozitor
Publicat: 21/04/2022, 22:53
Actualizat: 21/04/2022, 22:53

Primul tronson al Drumului Expres Craiova-Pitești a fost inaugurat joi seara. Este vorba despre 16 kilometri care vor funcționa ca centură ocolitoare a orașului Balș. Deschiderea circulației este o adevărată gură de oxigen pentru localnici, dar și pentru șoferi care erau nevoiți să stea chiar și o oră pentru a traversa orașul.

Circulația a fost deschisă, pentru șoferi, cu puțin după ora 18:00. Cei 16 kilometri deja finalizați vor funcționa ca o variantă ocolitoare a Balșului din direcția Balș-Vest spre Piatra Oltului. Tronsonul se află între între nodurile Balș Vest și Slatina Vest (Piatra Olt/Găneasa). Inaugurarea s-a făcut după ce o comisie a efectuat mai multe verificări pe întreg segmentul de drum. Antreprenorului a fost cel care a solicitat deschiderea circulației. În total, segmentul are o lungime de circa 18,5 km din care circa 16 vor putea fi efectiv folosiți începând de acum.

Cei mai încântați au fost șoferii care erau nevoiți să stea chiar și o oră să traverseze Balșul. Unii localnici, nerăbdători, au venit la fața locului să vadă acest segment de drum. “Mai am două săptămâni și împlinesc 80 de ani. Am fost foarte interesat să vin să văd acest drum. Și am venit special pentru așa ceva. Am venit în papuci de casă. Sunt în al nouălea cer”, a spus un localnic. Unii localnici au venit chiar să dea câteva ture pe centură.

“Am venit cu plăcere să vâd drumul ocolitor al orașului Balș. Suntem cu mașina, dacă ne dau voie dăm și o tură. Nu credeam că îl vom vedeam făcut. Credeam că poate copiii noștri sau nepoții. S-a făcut foarte repede față de altele. Se circula foarte greu pe vechiul drum”, a povestit Constantin Căluianu, un alt localnic. Autoritățile spun că inaugurarea acestui tronson va elibera Balșul de traficul infernal de până acum.

“Este o experiență deosebită. Este primul segment din Drumul Expres Craiova-Pitești inaugurat astăzi. Cred că impactul pozitiv va fi asupra orașului Balș pentru că era un trafic îngrozitor, nu numai din punct de vedere al așteptării în trafic, cât și al poluării generate de traficul respectiv. Acum se circulă foarte bine”, a declarant Florin Homoreanu, prefectul județului Olt.

Tronsonul inaugurat face parte din cele 4 loturi din drumul expres Craiova-Piteşti, care ar trebui să fie gata în 2023. Drumul expres Craiova – Pitești este împărțit în patru loturi, are o lungime totală de 121 de km, prevede câte două benzi pe sens de câte 3,5 metri lățime fiecare, fără bandă de urgență, acostamente de câte 1,5m pe fiecare parte și o bandă mediană cu separator lată de 3 metri. În acest moment trei loturi sunt în execuție, iar cel de-al patrulea este în faza de proiectare.

Georgiana Stănescu
Georgiana Stănescu este absolventă a Facultății de Litere din cadrul Universității din Craiova. În perioada 2005-2008 a fost corespondent Prima mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Am fost la ambasada Rusiei să văd „Provocarea”, filmul interzis în România. S-a stricat ceva...
Ce salariu primește un angajat la 'împinge tava' în Mamaia, acum, în 2024. Are o...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Mișcarea strategică a lui Putin în Marea Neagră. Fotografii din satelit arată unde și-au mutat...
Anunțul făcut de Lavinia Pîrva după 7 ani de mariaj cu Ștefan Bănică Jr.: ”Întotdeauna...
Cum se menține în formă Romanița Iovan la 59 de ani. SECRETELE ei: ce consumă...
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone...
Adio, doamnă! Vestea morții ei a picat ca un trăsnet
Ce a făcut Mădălin Paul Păduran cu câteva ore înainte de accident! Dezvăluirile făcute de...
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
Ceva CIUDAT se întâmplă cu SATELIȚII lui ELON MUSK! De ce NU trebuie lăsați să...
Schimbare uriașă în ROMÂNIA. Anunț de la Guvern azi, 20 APRILIE: Am decis foarte clar
Prințul Harry, într-un nou scandal de proporții. Fotograful regal l-a dat de gol
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
"Dumnezeu s-o ierte!" De ce a murit, de fapt, Naomi! Acum s-a aflat!
Gabriela Cristea, despre sacrificiile prin care a trecut pentru a ajunge un antreprenor de succes:...
"A scos o canistră şi a turnat pe el". Cine este bărbatul care și-a dat...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Aisbergul care a scufundat Titanicul, surprins într-o fotografie din 1912