Cristian Bușoi: „România are o imagine foarte bună în Congresul SUA. Vom continua să lucrăm împreună la consolidarea parteneriatul dintre SUA – România și UE”

Cristian Bușoi: „România are o imagine foarte bună în Congresul SUA. Vom continua să lucrăm împreună la consolidarea parteneriatul dintre SUA – România și UE”
Publicat: 29/04/2022, 15:32

Cristian Bușoi, președintele Comisiei pentru Industrie, Cercetare și Energie din Parlamentul European, s-a declarat bucuros să afle, în cadrul unei vizite efectuate în Statele Unite ale Americii, că România are o reputație bună peste Ocean, iar șeful statului și șeful Executivului sunt respectați și apreciați în Congresul SUA.

Eurodeputatul român Cristian Bușoi a anunțat că a participat săptămâna aceasta, în calitate de președinte al Comisiei pentru Industrie, Cercetare și Energie din Parlamentul European, într-o misiune diplomatică la Washington.

În cadrul misiunii în SUA, Cristian Bușoi s-a întâlnit cu membri ai Congresului SUA, democrați și republicani din Senat și Camera Reprezentanților, oficiali ai Departamentului de Stat și experți de top ai principalelor Think – Thank-uri ale Statelor Unite.

Mulțumiri și aprecieri pentru felul în care românii s-au implicat în gestionarea crizei refugiaților din Ucraina

„Am fost bucuros să aflu, din discuțiile cu toți oficialii cu care m-am întâlnit, că țara noastră se bucură de o reputație foarte bună. Ni s-au transmis mulțumiri și aprecieri pentru felul în care românii s-au implicat în gestionarea crizei refugiaților din Ucraina, dar și pentru devotamentul pe care România îl arată față de parteneriatul pe care îl avem cu SUA și NATO. Președintele Klaus Iohannis și premierul Nicolae Ciucă sunt foarte respectați și apreciați în Congresul SUA”, a transmis Cristian Bușoi, într-o postare pe contul de Facebook

Cristian Bușoi a precizat că în cadrul întâlnirilor pe care le-a avut la Washington temele de discuție s-au concentrat, în special, pe situația securității aprovizionării cu energie. „Am reamintit determinarea totală a UE de a renunța, cât mai repede posibil, la gazul rusesc, iar parteneriatul dintre SUA – UE pentru livrarea cantităților suplimentare de LNG către Europa reprezintă o parte importantă a soluției.  Pentru asta avem nevoie însă de investiții în terminalele LNG atât în UE, cât și în SUA, contracte pe termen lung, valabile cel puțin 15 – 20 de ani și o cantitate minimă de gaz, care să justifice investițiile de pe ambele continente”, a spus eurodeputatul român.

Acesta a subliniat că a insistat, de asemenea, în cadrul întâlnirilor, pentru o mai strânsă coordonare la nivel politic, întărirea rolului NATO în regiune și accelerarea adoptării TTC, tratatul care va accelera schimburile economice și va rezolva o parte din problemele comune.

„Implementarea Pactului Verde European (Green Deal) și a Fit For 55 și o mai bună coordonare pentru implementarea Acordului de la Paris și lupta împotriva schimbărilor climatice au fost un alte puncte importante pe agenda întâlnirilor, conform informării transmise de Cristian Bușoi, președintele Comisiei pentru Industrie, Cercetare și Energie din Parlamentul European, pe contul de Facebook.

Obiectivele Consiliul UE-SUA pentru comerț și tehnologie

Consiliul UE-SUA pentru comerț și tehnologie (TTC) a fost lansat de președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, și președintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, cu ocazia summitului SUA-UE de la Bruxelles din 15 iunie 2021.

Conform Comisiei Europene, Consiliul pentru comerț și tehnologie este menit să servească drept forum în cadrul căruia Statele Unite și Uniunea Europeană vor coordona abordările referitoare la aspecte de importanță majoră în domeniul economic, tehnologic și al comerțului mondial și vor aprofunda relațiile comerciale și economice transatlantice bazate pe valori democratice comune.

Principalele obiective ale Consiliului pentru comerț și tehnologie, potrivit informării Comisiei Europene, sunt:

  • Extinderea și aprofundarea comerțului bilateral și a investițiilor
  • Evitarea unor noi bariere tehnice în calea comerțului
  • Cooperarea cu privire la politicile-cheie în domeniul tehnologiei, al aspectelor digitale și al lanțurilor de aprovizionare
  • Sprijinirea cercetării colaborative
  • Cooperarea în vederea elaborării de standarde internaționale și compatibile
  • Facilitarea cooperării privind politica de reglementare și asigurarea respectării legislației
  • Promovarea inovării și a poziției de lider a întreprinderilor din UE și SUA
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
Ce trebuie să mâncăm pentru a ne feri de cancer: „Evitați aceste două lucruri!”
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel...
Tragedie în România! A MURIT
Cum a fost prins Prinţul Paul al României! Detaliul care l-a dat de gol. Acesta...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Rezervor URIAȘ de apă, găsit ADÂNC sub suprafața Pământului
S-A DAT ORDIN în Ungaria. Viktor Orban a luat deja decizia: Situaţia este înfricoşătoare
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
"Oare cât mai trebuie să mai îndur? Credeți-mă că nu mai pot". Mesajul fostului socru...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Cercetătorii sugerează să încercăm experiențe noi atunci când simțim că timpul ne scapă printre degete