VIDEO | Ionuț Cristache, despre schimbarea orei de difuzare a fostei sale emisiuni de la TVR 1: „De la Orban mi se trage. Mă mutaseră după minorități, iar la minorități nu se uită nimeni”

Publicat: 12/07/2022, 13:09
Actualizat: 12/07/2022, 13:13

Ionuț Cristache, jurnalist, a fost invitatul lui Marius Tucă într-o ediție transmisă live de Gândul. Acesta a vorbit despre scandalul izbucnit în urma modificării orei de difuzare a fostei sale emisiunii de la TVR 1, România 9, de la ora 21, la ora 17. Invitatul lui Marius Tucă a afirmat că Ludovic Orban a fost responsabil pentru această mutare, în urma uneia dintre emisiunile la care fostul premier a fost invitat.

M. Tucă: Ai ajuns la momentul culminant, fii mutat. Cum s-a întâmplat și de ce?

Ionuț Cristache: De la Orban mi se trage. Contractul meu de la TVR ajunsese în biroul politic al PNL-ului. Se discuta la Orban, în birou, la Camera Deputaților. Știu asta de la un ministru, mi-a zis exact sume, s-au întâlnit juriștii de la PNL. Era prim-ministru Orban și era în pandemie. Printre altele, pe ordinea de zi, în gașca lor restrânsă, intimă a lui Orban: ‘Și cu Cristache ce facem, cum facem, câștigă atâta, hai chemăm niște juriști’. Contractul era destul de bun făcut, după standardele TVR, culmea. Și n-au avut ce îmi facă, n-au avut cum dea afară și m-au mutat la ora 5.

M. Tucă: Dar care era motivul, de ce voiau să te dea afară?

Ionuț Cristache: Eu cu Orban eram într-o relație foarte firească. Când avea nevoie, știi cum se face – am fost super-deschis, ești singur în opoziție, vino la postul public. Apărea o dată pe lună, cu mandolina, zicea ce voia el, nu-l deranja nimeni. De principiu, am avut o relație onestă, nu l-am interzis niciodată. În pandemie, a fost, la un moment dat, scandalul cu sparanghelul, cu nebunia din țară, noi toți stăteam în casă, nimeni nu putea iasă pe stradă, când s-au făcut convoaiele alea nebune prin țară, implicat MAI-ul, convoaie oficiale, nimeni nu zbura, erau oameni pe peron, înghesuială, nebunie. Și fix când a izbucnit scandalul, în seara respectivă, eu stabilisem cu Orban intră în emisiune.

Dar a avut loc o ședință de Guvern, pentru explodase situația. Și iese din ședința de Guvern și vine la cadru și intră la mine în emisiune. Și nu l-am lăsat pe tema asta, pentru nu înțelegeam cum să-l las, în condițiile în care noi toți stăteam în casă, n-aveam voie ieșim și el tot o ținea cu dreptul la muncă, nu e nimic nefiresc, MAI-ul nu e implicat. Era halucinant, era o realitate paralelă față de ce comunicau ei oficial. Și după emisiunea aia, s-a terminat, gata.

M. Tucă: Deci te-au mutat la ora 17?

Ionuț Cristache: Da, m-au mutat la ora 17 și fără nicio explicație. Și eu m-am dus în instanță, m-am dus să-mi contest fix ora, pentru că, eu, în contractele anterioare cu TVR, aveam stipulat ora 21. În contractul ăsta, n-am mai apărut, nu știu de ce, și nici nici eu nu am observat la semnare și era semnat. Și am zis că e nefiresc, stați un pic, că e România 9, d-asta se și cheamă Ora 9. Și am zis că o fac cale excepțională, văd dacă în 30 de zile instanța se bagă în treaba asta.

M. Tucă: Cine te-a anunțat ești la ora 17?

Ionuț Cristache: Directorul de atunci. Era directorul lui Gradea, fix ca în politică – sărise în barca duduii ăsteia, Ramona, care acum e producător general. Și m-am mutat la ora 5, am început la ora 5. A început la mine, în continuare, vină toată lumea, ridicăm tronsonul ăla de 0.0. Mă mutaseră după minorități – ca înțeleagă lumea de acasă – la minorități nu se uită nimeni.

O nouă ediție Marius Tucă Show pe gândul.romiscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook Marius Tucă și Gândul și pe canalul de YouTube Gândul.

Bianca Iliescu
Bianca Iliescu și-a început cariera jurnalistică în 2019, la Prima TV, unde a lucrat ca redactor de știri externe pentru jurnalul "Focus". Ulterior, mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai...
S-a aflat motivul pentru care a murit Gabriela, micuța de 4 ani cu chip de...
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cronica unui 'blat' anunțat. Motivul real pentru care Zanni a fost eliminat și adus înapoi...
Actrița celebră, la un pas de PARALIZIE! A descoperit că are o TUMORĂ pe măduvă
EXPERIMENT. Pască plină de mucegai, drob cu probleme şi cozonac fără lapte. Analizele de laborator...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Există români care nu și-au primit pensiile înainte de Paște: „Mi-am făcut niște calcule. Mă...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
China a lansat o sondă pentru a colecta eşantioane de pe faţa ascunsă a Lunii
Descoperire ULUITOARE la polii Pământului! Se întâmplă chiar acum
Euro falși în toată Europa. Banii care au fost falsificați: Nu trebuie să fii expert
Vârsta de pensionare ar putea crește în România. Datele care ar duce la o decizie...
I-a cerut soțului o fotografie cu bebelușul celui mai bun prieten al său, dar a...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
McDonald’s va vinde, în premieră, burgeri mai mari