VIDEO | Ionuț Cristache, despre schimbarea orei de difuzare a fostei sale emisiuni de la TVR 1: „De la Orban mi se trage. Mă mutaseră după minorități, iar la minorități nu se uită nimeni”

Publicat: 12/07/2022, 13:09
Actualizat: 12/07/2022, 13:13

Ionuț Cristache, jurnalist, a fost invitatul lui Marius Tucă într-o ediție transmisă live de Gândul. Acesta a vorbit despre scandalul izbucnit în urma modificării orei de difuzare a fostei sale emisiunii de la TVR 1, România 9, de la ora 21, la ora 17. Invitatul lui Marius Tucă a afirmat că Ludovic Orban a fost responsabil pentru această mutare, în urma uneia dintre emisiunile la care fostul premier a fost invitat.

M. Tucă: Ai ajuns la momentul culminant, fii mutat. Cum s-a întâmplat și de ce?

Ionuț Cristache: De la Orban mi se trage. Contractul meu de la TVR ajunsese în biroul politic al PNL-ului. Se discuta la Orban, în birou, la Camera Deputaților. Știu asta de la un ministru, mi-a zis exact sume, s-au întâlnit juriștii de la PNL. Era prim-ministru Orban și era în pandemie. Printre altele, pe ordinea de zi, în gașca lor restrânsă, intimă a lui Orban: ‘Și cu Cristache ce facem, cum facem, câștigă atâta, hai chemăm niște juriști’. Contractul era destul de bun făcut, după standardele TVR, culmea. Și n-au avut ce îmi facă, n-au avut cum dea afară și m-au mutat la ora 5.

M. Tucă: Dar care era motivul, de ce voiau să te dea afară?

Ionuț Cristache: Eu cu Orban eram într-o relație foarte firească. Când avea nevoie, știi cum se face – am fost super-deschis, ești singur în opoziție, vino la postul public. Apărea o dată pe lună, cu mandolina, zicea ce voia el, nu-l deranja nimeni. De principiu, am avut o relație onestă, nu l-am interzis niciodată. În pandemie, a fost, la un moment dat, scandalul cu sparanghelul, cu nebunia din țară, noi toți stăteam în casă, nimeni nu putea iasă pe stradă, când s-au făcut convoaiele alea nebune prin țară, implicat MAI-ul, convoaie oficiale, nimeni nu zbura, erau oameni pe peron, înghesuială, nebunie. Și fix când a izbucnit scandalul, în seara respectivă, eu stabilisem cu Orban intră în emisiune.

Dar a avut loc o ședință de Guvern, pentru explodase situația. Și iese din ședința de Guvern și vine la cadru și intră la mine în emisiune. Și nu l-am lăsat pe tema asta, pentru nu înțelegeam cum să-l las, în condițiile în care noi toți stăteam în casă, n-aveam voie ieșim și el tot o ținea cu dreptul la muncă, nu e nimic nefiresc, MAI-ul nu e implicat. Era halucinant, era o realitate paralelă față de ce comunicau ei oficial. Și după emisiunea aia, s-a terminat, gata.

M. Tucă: Deci te-au mutat la ora 17?

Ionuț Cristache: Da, m-au mutat la ora 17 și fără nicio explicație. Și eu m-am dus în instanță, m-am dus să-mi contest fix ora, pentru că, eu, în contractele anterioare cu TVR, aveam stipulat ora 21. În contractul ăsta, n-am mai apărut, nu știu de ce, și nici nici eu nu am observat la semnare și era semnat. Și am zis că e nefiresc, stați un pic, că e România 9, d-asta se și cheamă Ora 9. Și am zis că o fac cale excepțională, văd dacă în 30 de zile instanța se bagă în treaba asta.

M. Tucă: Cine te-a anunțat ești la ora 17?

Ionuț Cristache: Directorul de atunci. Era directorul lui Gradea, fix ca în politică – sărise în barca duduii ăsteia, Ramona, care acum e producător general. Și m-am mutat la ora 5, am început la ora 5. A început la mine, în continuare, vină toată lumea, ridicăm tronsonul ăla de 0.0. Mă mutaseră după minorități – ca înțeleagă lumea de acasă – la minorități nu se uită nimeni.

O nouă ediție Marius Tucă Show pe gândul.romiscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook Marius Tucă și Gândul și pe canalul de YouTube Gândul.

Bianca Iliescu
Bianca Iliescu și-a început cariera jurnalistică în 2019, la Prima TV, unde a lucrat ca redactor de știri externe pentru jurnalul "Focus". Ulterior, mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Am fost la ambasada Rusiei să văd „Provocarea”, filmul interzis în România. S-a stricat ceva...
Ce salariu primește un angajat la 'împinge tava' în Mamaia, acum, în 2024. Are o...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Mișcarea strategică a lui Putin în Marea Neagră. Fotografii din satelit arată unde și-au mutat...
Anunțul făcut de Lavinia Pîrva după 7 ani de mariaj cu Ștefan Bănică Jr.: ”Întotdeauna...
Cum se menține în formă Romanița Iovan la 59 de ani. SECRETELE ei: ce consumă...
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone...
Adio, doamnă! Vestea morții ei a picat ca un trăsnet
Ce a făcut Mădălin Paul Păduran cu câteva ore înainte de accident! Dezvăluirile făcute de...
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
Ceva CIUDAT se întâmplă cu SATELIȚII lui ELON MUSK! De ce NU trebuie lăsați să...
Schimbare uriașă în ROMÂNIA. Anunț de la Guvern azi, 20 APRILIE: Am decis foarte clar
S-a închis un cunoscut post TV. Nu s-a mai putut face nimic
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
"Dumnezeu s-o ierte!" De ce a murit, de fapt, Naomi! Acum s-a aflat!
Gabriela Cristea, despre sacrificiile prin care a trecut pentru a ajunge un antreprenor de succes:...
"A scos o canistră şi a turnat pe el". Cine este bărbatul care și-a dat...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Aisbergul care a scufundat Titanicul, surprins într-o fotografie din 1912