Eugen Tomac despre riscurile de la granița României: „Dacă va fi ocupată Ucraina, cine credeți ca va opri Rusia să anexeze Republica Moldova, țările baltice?”

Eugen Tomac despre riscurile de la granița României: „Dacă va fi ocupată Ucraina, cine credeți ca va opri Rusia să anexeze Republica Moldova, țările baltice?”
Publicat: 16/07/2022, 19:49

Președintele PMP, europarlamentarul Eugen Tomac, susține că banii pe care i-au trimis europenii 30 de ani Rusiei au fost utilizați pentru proiecte militare. El a explicat de ce sunt necesare noile sancțiuni asupra Rusiei, chiar și în contextul în care se întorc și împotriva europenilor.

„Este încă o dovada ca U.E nu mai vrea sa fac un pas înapoi în măsurile pe care le adoptă împotriva Rusia (n. r.: ultimul val de sancțiuni împotriva Rusiei). Să nu uităm că în urmă cu o lună, din Uniunea Europeană pleca zilnic un miliard de euro către Rusia, pe diferite contracte comerciale pentru petrol, cărbune, gaz aur si alte produse. Acest al șaptelea pachet de sancțiuni urmărește obiectul de opri alimentarea mașinii de război. Timp de 3 decenii, politica unor state a fost de a ține Rusia aproape prin aceste contracte comerciale cu scopul de a încerca să îi democratizeze. Banii pe care i-au trimis europenii 30 de ani au fost utilizați pentru proiecte militare si asistăm la o scenă pe care nu credeam că o mai putem vedea în Europa după al Doilea Război Mondial.

Realitatea este că un stat care nu amenință pe nimeni este atacat zilnic, mor zilnic civili nevinovați, iar UE trebuie să acționeze. Este bine că se mențin aceste sancțiuni chiar dacă a produs efecte îngrijorătoare și în statele membre. Atunci când s-au impus sancțiunile s-au făcut evaluări și se știa că aici vom ajungem. Mă întreb ce trebuie să facem ca să ne protejăm securitatea, astfel Rusia nu va înceta să amenințe statele europene

Ucraina este prima țară atacată. Dacă va fi ocupată Ucraina, cine credeți ca va opri Rusia să anexeze Republica Moldova, țările baltice? Suntem in imediata vecinătate. Suntem un stat expus. Ai obligația să iei o serie de măsuri, chiar dacă provoacă tulburări in societățile noastre. Nu putem negocia securitatea și viața noastră cu un lider care se comportă ca un terorist și omoară oameni nevinovați. Statele au obligația să fie raționale și să se adapteze vremurilor pe care le trăim pentru că pacea costă. Cine nu înțelege că pacea costă, nu înțelege la ce riscuri suntem expuși.

Gazpromul se dovedește mult mai eficient decât armata rusă. Putin îl utilizează drept șantaj la Uniunea Europeană. 12 state nu mai primesc gaze. Trebuie să ne pregătim. Să stocam gaz suficient, să înțelegem că acest efort îl facem pentru că exista un război care ne afectează pe toți. Indiferent de eforturile guvernelor, prețurile nu pot fi oprite. Prețurile au fost plafonate, dar trebuie să găsim soluții alternative”, a declarat Eugen Tomac în emisiunea Știrile B1 prezentată de Aneta Sângeorzan pentru B1 TV.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
VIDEO Momentul atacului din Crângași. O cameră de bord i-a înregistrat pe cei doi tineri...
Prințul Harry și Meghan Markle, probleme grave cu legea! Ducii de Sussex nu și-au plătit...
Fostul milionar din fotbalul românesc a ajuns sărac lipit pământului la 72 de ani! A...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
La 12 zile după nuntă, un tânăr din Indonezia a aflat că soția lui era...
Afacerea cu care s-au îmbogățit doi români întorși după 7 ani din Italia. Sebastian și...
Dieta CIUDATĂ a lui Michelle Obama, la 60 de ani! Alimentul la care a renunțat...
Au auzit strigăte disperate de sub pământ, iar când s-au apucat de săpat au dat...
Cine e, de fapt, bărbatul omorât în bătaie în Crângași! Breaking news
Sedus și jefuit de iubita româncă. Metoda prin care o femeia în vârstă de 47...
Top cele mai bombate posterioare! Vedetele își etalează trupurile în țările calde
Volkswagen dă startul precomenzilor lui Golf GTI. Cât costă acesta?
Iată cine este bărbatul ce l-a împuşcat pe premierul slovac. Este membru al Societăţii Scriitorilor...
Nouă ERUPȚIE COLOSALĂ pe Soare! S-a VĂZUT tocmai din...
S-a decis plata a 500 LEI. Banii intră în cont: Așa cum Guvernul a promis
Netflix pregătește marea surpriză. Mai sunt câteva ore
Cristina Cioran are un nou iubit, după despărțirea de tatăl fiicei ei. Ce planuri are...
Val polar în România! Anunțul îngrijorător al meteorologilor
Julia este hotărâtă să nu îi mai ierte greșelile lui Robi: „Vreau să îți spun...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Moșule, când e mai bine să mă însor, mai devreme sau...
(P) Iată ce monitor gaming se caută în 2024
×