VIDEO | Marcel Ciolacu, despre plafonarea prețurilor la energie: „Cel mai important, ca semnal, este pentru populaţie, acolo va rămâne 0,68 şi 0,8. Este exclus să nu plătim această compensare”

Publicat: 24/08/2022, 00:12
Actualizat: 24/08/2022, 21:57

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, marți, la Antena 3, că nu este mulţumit de „ce s-a întâmplat la Autoritatea Naţională de Reglementare din domeniul Energiei (ANRE)” şi că nu îl interesează costurile politice, atâta timp cât România trece cu bine de crize. De asemenea, social-democratul a precizat că preţurile energiei pentru populaţie nu vor suferi modificări nici în perioada următoare.

„Haideţi să fim foarte clari: politicile în energie le face Ministerul Energiei, pe urmă, urmează tot lanţul. E parte şi ASF-ul care trebuie să facă nişte modificări, nu numai ANRE-ul. Este ANRE-ul care face toată legislaţia secundară. Nu sunt mulţumit nici de ce s-a întâmplat la ANRE. Nu pot să fiu mulţumit nici de ce s-a întâmplat la energie. ”, a afirmat Marcel Ciolacu.

Întrebat dacă are un dialog funcțional cu premierul Nicolae Ciucă, Marcel Ciolacu a răspuns „categoric, în continuare am dialog și o să am un dialog”.

„Amândoi suntem doi oameni politici responsabili, care ne-am implicat în această, până la urmă, gestionare de trecere a acestor crize cu costurile aferente. Nu mă interesează aceste costuri, important este să ieșim victorioși și să depășim aceste crize (…) Depăşirea crizelor nu are nicio treabă dacă scade PSD-ul în sondaje sau creşte PNL-ul sau scade PNL-ul.

Deja am fi meschini să ne gândim, acum, la nişte alegeri care urmează în 2024. Ne-am angajat la această coaliţie şi eu vă spun că sunt foarte hotărât să ducem această coaliţie până în anul 2024 şi am un dialog foarte bun cu primul ministru în problemele majore”, a precizat Marcel Ciolacu.

Președintele PSD a anunţat că preţurile la energie pentru populaţie nu se vor modifica, precizând faptul că România produce energia pe care o consumă.

„Cel mai important, ca semnal, este pentru populaţie, acolo va rămâne 0,68 şi 0,8, exact care este plafonarea din acest moment. Pentru populaţie va rămâne în continuare, noi dorim să venim cu un act normativ, să ducem toate lucrurile până în anul 2025. Este exclus, la ceea ce s-a angajat Guvernul, să nu plătim această compensare. Avem resursele bugetare de a acoperi această compensare.

Dar nu mai putem continua să te faci că nu vezi că s-a cumpărat energia cu un preţ şi se vinde cu un preţ de zece ori mai mare. Pe spatele cui? (…) Noi producem energie cât consumăm. Nu suntem indenpendeți energetic, dar cât consumăm, aproape 55 de teraWatt, noi îi producem ân România”, a menționat Marcel Ciolacu.

Bianca Iliescu
Bianca Iliescu și-a început cariera jurnalistică în 2019, la Prima TV, unde a lucrat ca redactor de știri externe pentru jurnalul "Focus". Ulterior, mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O regină a frumuseții a fost găsită de mafioți după ce a dezvăluit pe Instagram...
Anunţ trist despre Florin Piersic, direct din spital, de Paşte! Din păcate, nu se pune...
FOTO. Cât de frumoasă e iubita milionarului care a fost timp de 8 ani amantul...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un român a vrut să fure bani dintr-un bancomat din Italia și a rămas fără...
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
ȘOCANT: ce conținea peștele macrou care i-a adus moartea fetiței de 4 ani din Călărași
După 10 de ani de muncă pe un vas de croazieră, Claudiu s-a întors în...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Cutremur în Prima zi de Paște! Unde a avut loc și ce magnitudine a înregistrat
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Avertisment al serviciilor secrete europene: Rusia pregăteşte activ atentate cu bombă sub acoperire, atacuri incendiare...
Inventatorul REVOLVERULUI avea o PERSPECTIVĂ NEOBIȘNUITĂ asupra PĂCII!
ROMÂNII, VERIFICAȚI chiar în ziua de Paște. Ordinul care se aplică DEJA în toată România
Travis Kelce devine cel mai bine plătit jucător din NFL. Taylor Swift este cea care...
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Cum a schimbat Charles Darwin înțelegerea evoluției pe Pământ