Virgil Popescu, despre stocurile de gaze naturale din depozite: „În acest moment, ne-am apropiat de 73%. A fost un ritm accelerat de înmagazinare, în aşa fel încât să depăşim ţinta minimă de 80% agreată”

Virgil Popescu, despre stocurile de gaze naturale din depozite: „În acest moment, ne-am apropiat de 73%. A fost un ritm accelerat de înmagazinare, în aşa fel încât să depăşim ţinta minimă de 80% agreată”
Sursa foto: Facebook/Virgil Popescu
Publicat: 31/08/2022, 13:27
Actualizat: 31/08/2022, 13:28

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a afirmat, miercuri, în şedinţa de Guvern, că stocurile de gaze naturale din depozite s-au apropiat, în acest moment, de 73%. De asemenea, oficialul a precizat că pentru 1 septembrie, cifra pe care România şi-a asumat-o la Comisia Europeană era de 57%.

„Despre stocurile din depozitele de gaze naturale: în acest moment, ne-am apropiat de 73%. Avem peste 2,28 miliarde metri cubi în depozite. Dacă nu mă înşel, cifra pe care ne-am asumat-o şi pe care trebuia să o raportăm şi trebuie să o raportăm mâine, în data de 1 septembrie, la Comisia Europeană, era de 57%, deci a fost un ritm accelerat de înmagazinare a gazelor în depozite, în aşa fel încât să depăşim ţinta minimă de 80% agreată, de umplere a depozitelor”, a afirmat Virgil Popescu.

Săptămâna trecută, ministrul Energiei a transmis că „înmagazinarea în depozite pentru iarnă a depăşit cu mult graficul asumat”.

„La 1 septembrie ar fi trebuit să avem 57% din capacitatea de depozitare totală a depozitelor din România. Suntem deja la 70%. Estimăm că probabil în cursul lunii septembrie vom ajunge la cei 80% minim şi continuăm să înmagazinăm. Fluxurile de intrare de gaze naturale în România sunt în parametrii normali. Nu există probleme cu intrarea sau cu aprovizionarea cu gaze naturale în acest moment. Sigur, pot să existe situaţii punctuale în piaţă care ar trebui sesizate şi, evident, cei care trebuie să vegheze asupra pieţei de gaze naturale ar trebui să ia decizii de verificare”, a precizat Virgil Popescu.

Rusia a redus de mai multe ori livrările de gaz către Europa, în urma sancțiunilor impuse Moscovei de către țările occidentale, dupa invazia în Ucraina. Majoritatea țărilor din Uniunea Europeană sunt dependente de gazul rusesc.

Gigantul energetic rus Gazprom a oprit, miercuri, fluxul de gaze naturale prin gazoductul Nord Stream 1 către Europa, o acţiune temporară anunţată în avans. „Gazprom va opri în perioada 31 august, ora 01:00 GMT – 3 septembrie, ora 01:00 GMT, livrările de gaze către Germania prin gazoductul Nord Stream 1, pentru lucrări de mentenanţă”, a anunțat platforma de informaţii din energie Seeburger.

Gazprom anunța, pe 19 august, că livrările de gaz rusesc către Europa vor fi întrerupte timp de trei zile, între 31 august și 2 septembrie, pentru lucrări de „mentenanță”. „Este necesar să se efectueze o mentenanţă la fiecare 1.000 de ore” de funcţionare, a declarat Gazprom într-un comunicat, precizându-se că fluxul de 33 de milioane de metri cubi pe zi va fi reluat, după ce lucrările de mentenanţă vor fi încheiate.

Șeful Agenţiei Federale de Reţea a Germaniei, Klaus Mueller, a afirmat, miercuri, că lucrările de mentenanţă sunt de neînţeles din punct de vedere tehnic şi consideră că este o modalitate de a pedepsi Germania pentru că a condamnat invazia Rusiei în Ucraina, informează adevarul.ro.

Bianca Iliescu
Bianca Iliescu și-a început cariera jurnalistică în 2019, la Prima TV, unde a lucrat ca redactor de știri externe pentru jurnalul "Focus". Ulterior, mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
Roxana i-a șocat pe toți de 1 mai! A ajuns să fie cea mai tunată,...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat...
Stațiunea montană din România care este unică în toată Europa. Puțini turiști de la noi...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
"Banii noștri s-au dus". Doi tineri s-au trezit fără 10.000 de dolari în cont. Era...
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
Accidentul de la Suceava ar fi fost produs în mod intenționat. Victima și șoferul în...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Fenomenul El Niño SE TRANSFORMĂ chiar sub ochii lumii! Ce înseamnă asta
BANII românilor vor fi CONFISCAȚI. Decizia anunțată pe 2 Mai de Guvern: E funcțional sistemul
Putin vrea să distrugă NATO. N-are curaj să atace, dar aplică o strategie perversă
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Sebastian, provocat de băieți să o sărute pe Roberta. Cum au reacționat concurenții din casă....
"Nu a murit nimeni, a murit artistul Alex Mica în sufletele voastre". Cântărețul care a...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Guglielmo Marconi, inventatorul telegrafiei fără fir. Părintele radioului modern