VIDEO | Mărturia principelui Nicolae despre prânzul luat în compania Reginei Elisabeta: “Era ca o bunicuță. M-a întrebat de…”

Publicat: 09/09/2022, 17:05

Principele Nicolae a povestit, recent, în cadrul podcast-ului ALTCEVA cu Adrian Artene, o amintire dragă de la 16 ani, când a luat parte la un prânz alături de Regina Elisabeta a II-a. Suverana britanică a încetat din viață, joi, 8 septembrie, la vârsta de 96 de ani, la castelul Balmoral din Scoția.

În cadrul podcast-ului ALTCEVA , Principele Nicolae a relatat, cu zâmbetul pe buze, cum a fost întâlnirea sa cu suverana britanică, dar și cu ceilalți membri ai Familiei Regale.

”La petrecerea pentru bunicul meu (Regele Mihai – n.r.), Principele Charles a fost gazda, a fost la Highgrove, la el acasă, și a fost minunat! Foarte frumos, intim elegant, am avut foarte multe emoții, a fost prima dată când am avut această experiență cu oameni pe care nu i-am cunoscut dinainte.

Nu a fost ca și cum aș fi socializat zi de zi cu alți membri ai Familiei Regale, dar a fost foarte frumos și m-am bucurat că, întotdeauna, Principele Charles și Regina Elisabeta au avut căldură și deschidere pentru bunicul meu.

Indiferemt de rudenie, au înțeles foarte bine ce om a fost bunicul meu și ce a făcut pentru Europa”, a povestit Principele Nicolae.

Principele Nicolae, despre prânzul cu Regina Elisabeta: ”Căței peste tot sub masă, stăteau pe picioarele noastre

După povestea petrecerii dată de Prințul Charles (n.r. la acea vreme, în prezent Regele Charles al III-lea) pentru bunicul său, Regele Mihai I, Principele Nicolae a povestit cum a luat prânzul alături de Regina Elisabeta, alături de familia sa, dar și ce l-a întrebat suverana britanică.

”Prânzul, de fapt, a avut loc când aveam 17 ani… sau 16 (râde). Cred că e așa pentru oricine care merge la o întâlnire cu cineva foarte faimos. Nu știi cum să te comporți, ți-e teamă să nu greșești, emoții”, și-a început povestea Principele Nicolae.

Întrebat dacă bunicul nu i-a făcut instructaj de acasă, pentru o asemenea întâlnire, Principele Nicolae a răspuns extrem de sincer.

”Indiferent, este Regina Angliei! Și un adolescent de 16-17 ani, pentru prima dată, merge la Castelul Windsor – acesta este un simbol foarte puternic în Anglia.

Acum nu aș avea emoții așa de mari, dar atunci… Însă, după ce ne-am așezat la masă, am fost mult mai relaxat.

Căței peste tot sub masă, stăteau pe picioarele noastre și a fost mult mai relaxant. Atunci am fost fără bunicul meu, a fost un prânz privat cu Regina, cu sora mea, tatăl meu vitreg, mama mea.

Am stat la capătul mesei, vis-a-vis de Regină, a fost o masă mai mică, dar experiența a fost foarte fumoasă. Regina m-a întrebat ce fac, cum este la școală, ca o bunică, de fapt”, a povestit, zâmbind, Principele Nicolae.

Decesul Reginei a întristat întreaga lume și a îndoliat milioane de oameni care au iubit-o și au venerat-o pentru felul său de a fi, de a conduce, de a se prezenta în fața oamenilor.

Cine este Principele Nicolae

Nicholas Michael de Roumanie Medforth-Mills s-a născut pe 1 aprilie 1985 în Meyrin, Elveția, și a vizitat România în 1992, cu ocazia primei vizite a bunicului său după exilul din 1948.

La împlinirea vârstei de 25 de ani (1 aprilie 2010), Nicolae a primit titlul de Principe al României, cu rangul și apelativul de Alteță Regală, însă printr-un document semnat de rege la 1 august 2015 și intrat în vigoare imediat, i-au fost retrase titlul și calificativul și a fost exclus din linia de succesiune la tronul României.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
Roxana i-a șocat pe toți de 1 mai! A ajuns să fie cea mai tunată,...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat...
Stațiunea montană din România care este unică în toată Europa. Puțini turiști de la noi...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
"Banii noștri s-au dus". Doi tineri s-au trezit fără 10.000 de dolari în cont. Era...
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
România, lovită de fenomene meteo extreme! Vijeliile care au devastat vestul și centrul Europei urmează...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Marele GENIU al muzicii, îngropat FĂRĂ INIMĂ! S-a aflat abia acum
Halep a aflat acum verdictul REAL. E o diferență de la cer la pământ
Prințul Harry, un nou gest sfidător. Ce scuză bizară a oferit după
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Sebastian, provocat de băieți să o sărute pe Roberta. Cum au reacționat concurenții din casă....
"Nu a murit nimeni, a murit artistul Alex Mica în sufletele voastre". Cântărețul care a...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Guglielmo Marconi, inventatorul telegrafiei fără fir. Părintele radioului modern