Nicușor Dan revine asupra afirmației cu bebelușul care trebuie ținut în frig. Primarul Capitalei îi pregătește pe bucureșteni de venirea iernii

Nicușor Dan revine asupra afirmației cu bebelușul care trebuie ținut în frig. Primarul Capitalei îi pregătește pe bucureșteni de venirea iernii
Nicușor Dan revine asupra afirmației cu bebelușul care trebuie ținut în frig. Primarul Capitalei îi pregătește pe bucureșteni de venirea iernii
Publicat: 12/09/2022, 12:01

Nicușor Dan revine asupra unei declarații cel puțin controversate făcute cu câteva zile în urmă, atunci când afirmase că bebelușii trebuie ținuți în frig în case. Primarul Capitalei spune acum că a făcut referire la o „nuanță din viața privată” și nicidecum nu este acesta sfatul pe care-l dă bucureștenilor.

Totuși, în așteptarea unei ierni teribile, pe fondul adâncirii crizei energetice, Nicușor Dan recomandă populației să facă economie la energie, dar prin măsuri de bun-simț.

Cu alte cuvinte, edilul rectifică acum ceea ce susținea cu câteva zile în urmă, anume că bebelușii pot fi crescuți în locuințe „înghețate”.

Nicușor Dan: „Am răspuns jumătate în glumă”

Invitat duminică seară, 11 septembrie, la Digi24, Nicușor Dan a primit șansa să lămurească vorbele care i-au șocat pe bucureșteni.

„A fost o chestiune absolut periferică. O jurnalistă care a insistat cu o întrebare și eu am răspuns cumva… jumătate în glumă. Cum să spun, când ești politician, prima oară consultantul te învață să ai grijă ce spui, ca nu cumva să se interpreteze după aceea și marea majoritate o fac. Și după aceea, cumva ne mirăm că toți politicienii vorbesc ca televizorul, așa! Deci, a fost o chestiune periferică”, a căutat o explicație Nicușor Dan.

„Am vrut să dau un detaliu din viața mea privată, nu mi-am închipuit vreodată că el o să devină titlu de presă. Asta a fost, o, cum să zic, o formă de…. în niciun caz nu a fost o recomandare… A fost pur și simplu o nuanță din viața mea privată pe care am prezentat-o și am avut surpriza s-o văd mai târziu știre de presă” – Nicușor Dan

Întrebat dacă într-adevăr asta recomandă populației care trebuie să facă economie la consumul de energie, Nicușor Dan a răspuns: „Dacă vorbim de ce este de făcut, lucrurile astea sunt de făcut de ani de zile, pentru că a economisi energia este o chestiune de mediu și sunt niște lucruri de bun simț: să închizi lumina în camera din care pleci, să închizi calculatorul când nu mai lucrezi cu el, să nu lași obiecte în priză când nu ai nevoie de ele, toate aceste lucruri”.

Nicușor Dan, promisiune pentru la iarnă

„Pe de o parte, ca să fie foarte clar, noi ca autorități avem obligația să facem tot ce ține de noi pentru ca cetățenii care sunt deserviți de sistemul centralizat de încălzire să le ofere posibilitatea să stea în casă la temperatura pe care dumnealor o doresc, deci ca să fie foarte clar! În ceea ce privește ce trebuie să facem fiecare din noi în casă, este o chestiune care este conectată cu mediul, să încercăm să înlăturăm risipa în ceea ce privește consumul de energie”, a adăugat Nicușor Dan.

Săptămâna trecută, chestionat de jurnaliști dacă a luat măsuri de economisire a energiei și acasă, nu numai la Primăria Capitalei, Nicușor Dan a spus că nu el se ocupă de aceste aspecte, ci soţia.

„Trebuie să o întrebaţi pe soţie, pentru că eu nu prea stau pe acasă. Avem un bebeluş şi medicul i-a recomandat soţiei să ţină mai frig în casă, ca să mănânce mai puţin, să nu aibă reflux” – Nicușor Dan

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un bărbat a fost găsit crucificat pe un gard, cu cuie bătute în mâini. Poliția...
Ce trebuie să faci neapărat azi, pe 6 mai, în a doua zi de Paște....
FOTO. Manechinul a simțit că trebuie să atragă atenția între burlacii milionari de la Miami...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
O gaură misterioasă, de mărimea Elveției, se formează în același loc în Antarctica. După 50...
Locul din România în care oamenii s-au întors în timp, în 1888. Cel mai ciudat...
Minune de Paște! S-a vindecat de CANCER, după ce a trecut prin momente grele
Reacţia unor turişti thailandezi, ajunşi în ziua de Paşte în Maramureş. Au făcut poze cu...
Se spală rufe azi și în a treia zi de Paște? Ce spun preoţii
Doliu în lumea filmului: unul dintre îndrăgiții actori din ”Titanic” și ”Stăpânul inelelor” s-a stins...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Dacă un șofer face o depășire neregulamentară, ești obligat să-l lași să intre în fața...
Macron îl îndeamnă pe Netanyahu să ajungă la un acord de armistiţiu cu Hamas
Substanță RADIOACTIVĂ, găsită în urina fumătorilor de țigări electronice!
S-a decis plata a câte 1400 LEI de persoană în România. Banii au intrat deja...
Cea mai urmărită televiziune din România. PRO TV, învinsă de un post de știri
Zodiile care vor pierde o persoană dragă până la finalul primăverii. Ce anunță astrele pentru...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Maria Cârneci, destăinuiri emoționante despre pierderea soțului ei. Artista încă nu și-a găsit liniștea fără...
Cât de bogată este, de fapt, Maria Cârneci: "Nu am mașină"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Rasputin, controverse despre moartea și viața sa. Vindecător ori șarlatan?