EXCLUSIV | Criticul de modă Alin Gălățescu, alături de Monica Anghel pe podium, în cadrul prezentării de modă „Bucureștiul atemporal”: „Este o proiecție a viziunii mele asupra esteticii Capitalei”

Publicat: 23/09/2022, 22:01
Actualizat: 24/09/2022, 09:27

Evenimentul de modă organizat de Primăria Capitalei, în colaborare cu ARCUB a prezentat ținutele „Bucureștiului atemporal”, realizate de analistul de modă Alin Gălățescu. Pasionații de artă s-au bucurat de costumațiile divine purtate cu grijă de modele, dar și de cântăreața Monica Anghel, care a urcat pe podium într-o creație a analistului de modă.

Critic, dar și creator de evenimente, Alin Gălățescu a susținut o prezentare de modă complexă, cuprinzând creații ale mai multor designeri români. Aceasta a fost denumită ”Bucureștiul de altă dată”, care a marcat perfect elementele, rădăcinile și parcursul modei de-a lungul anilor.

La acest show de fashion numit „BUCUREȘTI 565”, unde au defilat pe podium mai multe modele, a fost prezentă și Monica Anghel, care a urcat pe podium cu o ținută specială pentru acest eveniment inedit.

Monica Anghel a declarat că experiența a fost una deosebită și a recunoscut că este mult mai greu la concerte, dar îi place să fie profesionistă oriunde merge. Cântăreața a venit devreme și a făcut repetiții înainte să defileze pe podium.

Sursă Foto – Facebook/Monica Anghel în ținuta realizată de Alin Gălățescu

Evenimentul a fost realizat cu ajutorul Primăriei Capitalei, iar cei prezenți s-au putut bucura de muzica deosebită și de spectacolul care a explorat moștenirea estetică.

Sursă Foto – Facebook/Alin Gălățescu alături de Monica Anghel și modelele sale

De asemenea, show-ul de modă ”BUCUREȘTI 565” a făcut parte din seria de evenimente ”Fashion Moments”, iar dacă primul show a integrat simboluri ale culturii nipone și autohtone în ținute moderne pentru expoziția „Chimonoul întâlnește IA”, al doilea show a fost intitulat „Recucerirea Micului Paris”, dedicat modei bucureștene interbelice.

Alin Gălățescu a declarat, în exclusivitate pentru Gândul că viziunea îi aparține, iar în primăvară vor exista proiecte noi: „Este o proiecție a viziunii mele asupra esteticii Capitalei noastre, a esteticii oamenilor și a căutărilor designerilor români din viitor, eu fiind la închiderea unei trilogii a creației care a început cu IA românească vs chimonoul japonez, a continuat cu recucerirea Micului Paris, și iată, s-a finalizat cu acest București 565. Urmează, cel mai probabil în primăvară, să încep o trilogie nouă a căutării de sine.”

Regizorul Dominic Dembinski, cuvinte de laudă la adresa designerului român

De asemenea, producătorul de film Dominic Dembisnki a ținut să își exprime părerea despre evenimentele de modă ale lui Alin Gălățescu, în cadrul cărora fiecare ținută are povestea sa.

„Recunosc că nu sunt un pasionat de modă. Recunosc că cel mai mult m-a interesat costumul de teatru…Recunosc că am deprins o reală filozofie a costumului urmărind de un timp spectacolele de modă ale lui Alin Gălățescu. Aduce la rang teatral în primul rând selecția stiliștilor cu care colaborează. Impune teme inedite, curajoase, lucrează sincretic: imagine, femeie, vesmânt, muzică și ambient inedit decorativ. De aceea îl consider un coleg regizor viziona”, i-a transmis regizorul lui Gălățescu.

„Spectacolele lui nu sunt simplisime evenimente mondene, ci fapte artistice care valorează stiliști de mare clasă. Azi, din nou, după teribila invocare a frumuseții cosmice, dedicată anotimpului în curs, prefigurat de harurile Cerei Mihăilescu, am asistat la o pregustare a viitorului unui București secular, risipit de istorie, dar recoagulat spre un viitor distopic poate? De femei drapate de marii stiliști români actuali care merită toată admirația. Au defilat genuri diferite, dar cumva unitare în eleganța lor baroc pretențioasă. Fetele rasate, plutind parcă, au fost fiecare un scurt poem-un haiku mai degrabă”, a continuat Dominic Dembinski.

Amyra Garey
Amyra Garey a absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, Universitatea București, secția Filologie, limbile - ucraineană-rusă. Pasionată mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
GALERIE FOTO. Cum arată Cernobîl și Pripiat la 38 de ani de la dezastrul nuclear...
Indicatorul rutier pe care puțini șoferi îl cunosc. Ce trebuie să faci și unde poate...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
27 aprilie aduce cea mai bună veste pentru pensionarii din România
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
3.500 DE LEI în fiecare lună pentru aceşti români. KLAUS IOHANNIS a promulgat legea deja
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Postarea Andreei Bostanică care a strâns peste 1 milion de like-uri. Artista a primit numeroase...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
A fost descoperită o mutație genetică rară, nemaivăzută până acum la oameni