EXCLUSIV | Criticul de modă Alin Gălățescu, alături de Monica Anghel pe podium, în cadrul prezentării de modă „Bucureștiul atemporal”: „Este o proiecție a viziunii mele asupra esteticii Capitalei”

Publicat: 23/09/2022, 22:01
Actualizat: 24/09/2022, 09:27

Evenimentul de modă organizat de Primăria Capitalei, în colaborare cu ARCUB a prezentat ținutele „Bucureștiului atemporal”, realizate de analistul de modă Alin Gălățescu. Pasionații de artă s-au bucurat de costumațiile divine purtate cu grijă de modele, dar și de cântăreața Monica Anghel, care a urcat pe podium într-o creație a analistului de modă.

Critic, dar și creator de evenimente, Alin Gălățescu a susținut o prezentare de modă complexă, cuprinzând creații ale mai multor designeri români. Aceasta a fost denumită ”Bucureștiul de altă dată”, care a marcat perfect elementele, rădăcinile și parcursul modei de-a lungul anilor.

La acest show de fashion numit „BUCUREȘTI 565”, unde au defilat pe podium mai multe modele, a fost prezentă și Monica Anghel, care a urcat pe podium cu o ținută specială pentru acest eveniment inedit.

Monica Anghel a declarat că experiența a fost una deosebită și a recunoscut că este mult mai greu la concerte, dar îi place să fie profesionistă oriunde merge. Cântăreața a venit devreme și a făcut repetiții înainte să defileze pe podium.

Sursă Foto – Facebook/Monica Anghel în ținuta realizată de Alin Gălățescu

Evenimentul a fost realizat cu ajutorul Primăriei Capitalei, iar cei prezenți s-au putut bucura de muzica deosebită și de spectacolul care a explorat moștenirea estetică.

Sursă Foto – Facebook/Alin Gălățescu alături de Monica Anghel și modelele sale

De asemenea, show-ul de modă ”BUCUREȘTI 565” a făcut parte din seria de evenimente ”Fashion Moments”, iar dacă primul show a integrat simboluri ale culturii nipone și autohtone în ținute moderne pentru expoziția „Chimonoul întâlnește IA”, al doilea show a fost intitulat „Recucerirea Micului Paris”, dedicat modei bucureștene interbelice.

Alin Gălățescu a declarat, în exclusivitate pentru Gândul că viziunea îi aparține, iar în primăvară vor exista proiecte noi: „Este o proiecție a viziunii mele asupra esteticii Capitalei noastre, a esteticii oamenilor și a căutărilor designerilor români din viitor, eu fiind la închiderea unei trilogii a creației care a început cu IA românească vs chimonoul japonez, a continuat cu recucerirea Micului Paris, și iată, s-a finalizat cu acest București 565. Urmează, cel mai probabil în primăvară, să încep o trilogie nouă a căutării de sine.”

Regizorul Dominic Dembinski, cuvinte de laudă la adresa designerului român

De asemenea, producătorul de film Dominic Dembisnki a ținut să își exprime părerea despre evenimentele de modă ale lui Alin Gălățescu, în cadrul cărora fiecare ținută are povestea sa.

„Recunosc că nu sunt un pasionat de modă. Recunosc că cel mai mult m-a interesat costumul de teatru…Recunosc că am deprins o reală filozofie a costumului urmărind de un timp spectacolele de modă ale lui Alin Gălățescu. Aduce la rang teatral în primul rând selecția stiliștilor cu care colaborează. Impune teme inedite, curajoase, lucrează sincretic: imagine, femeie, vesmânt, muzică și ambient inedit decorativ. De aceea îl consider un coleg regizor viziona”, i-a transmis regizorul lui Gălățescu.

„Spectacolele lui nu sunt simplisime evenimente mondene, ci fapte artistice care valorează stiliști de mare clasă. Azi, din nou, după teribila invocare a frumuseții cosmice, dedicată anotimpului în curs, prefigurat de harurile Cerei Mihăilescu, am asistat la o pregustare a viitorului unui București secular, risipit de istorie, dar recoagulat spre un viitor distopic poate? De femei drapate de marii stiliști români actuali care merită toată admirația. Au defilat genuri diferite, dar cumva unitare în eleganța lor baroc pretențioasă. Fetele rasate, plutind parcă, au fost fiecare un scurt poem-un haiku mai degrabă”, a continuat Dominic Dembinski.

Amyra Garey
Amyra Garey a absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, Universitatea București, secția Filologie, limbile - ucraineană-rusă. Pasionată mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie din Peru a stat 43 de zile cu un cui în gât fără...
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
„Riscul terifiant al unui Al Treilea Război Mondial se apropie”. Peter Szijjarto face un apel...
Cât mai are de trăit Kate Middleton, de fapt, după ce a fost diagnosticată cu...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Se jucau "urşii şi vânătorii" cu profesorul de geografie. Reacția directorului Liceului Tehnologic dn Bacău, după...
Cursul valutar BNR pentru 28 martie 2024: Cum evoluează dolarul american?
Un nou proiect pentru Vero Căliman după ce a părăsit Gașca Zurli: ,,Voi face naveta...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Un mare producător auto renunță DEFINITIV la diesel
UE cere ca Facebook şi TikTok să identifice şi să eticheteze falsurile generate cu AI,...
Ceva CIUDAT se întâmplă cu copacii din toată lumea! Primii care au observat
Ungaria stă pe o COMOARĂ! Ungurii au făcut descoperirea de zeci de miliarde de euro
Cine o manipulează pe Diana Șoșoacă. Dezvăluirile fostului soț, Silvestru
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a...
Când va fi înmormântată Andreea, victima lui Mirel Dragomir? Familia, colegii și profesorii sunt în...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Otrava din farfuria românilor. Cum se îngălbenesc puii ca sa arate ca și când ar...
BANCUL ZILEI. Bulă către profă: Dacă vă aduc un buchet de flori, mă treceți și...
Astronomii au găsit 49 de galaxii noi în mai puțin de 3 ore