Nicușor Dan susține că „în momentul de faţă, este nevoie de toată cantitatea de energie pe care centralele din Bucureşti pot să o producă”

Nicușor Dan susține că „în momentul de faţă, este nevoie de toată cantitatea de energie pe care centralele din Bucureşti pot să o producă”
Sursa foto: Mediafax Foto
Publicat: 13/10/2022, 14:41
Actualizat: 13/10/2022, 14:42

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că este nevoie de toată cantitatea de energie pe care centralele din Bucureşti o pot produce. Edilul a precizat că, în prezent, nu sunt probleme la centrala electrică Vest Energo, iar Municipalitatea plăteşte către Termoenergetica partea sa de gigacalorie.

„Este nevoie de CET Energo Vest, după cum este nevoie de CET Titan şi după cum ar mai fi nevoie de o centrală în zona de nord. Deci, în momentul de faţă, este nevoie de toată cantitatea de energie pe care centralele din Bucureşti pot să o producă”, a afirmat Nicuşor Dan.

Nicușor Dan a precizat că CET Energo Vest a întâmpinat două probleme, una dintre ele producându-se în urmă cu aproximativ un an şi nouă luni, când situaţia financiară era „disperată”.

„A doua problemă a fost la începutul iernii trecute, când a existat acea fluctuaţie mare pe preţul de gaz. ELCEN avea cumpărat, avea deja contractul cu Romgaz şi avea un preţ bun. Vest Energo şi CET Griviţa nu aveau astfel de contract şi deodată, pe de-o parte, preţul cu care ei puteau să cumpere gaz din piaţă era extrem de mare, pe de altă parte, ANRE nu ajustase încă preţul cu care ei puteau să vândă şi atunci ei ar fi trebuit să lucreze în pierdere. Lucrul ăsta nu se va mai întâmpla în această toamnă, pentru că, după cum ştiţi, există aceasta ordonanţă de urgenţă care plafonează preţul pentru toţi producătorii”, a menționat Nicuşor Dan.

Întrebat dacă administrația Municipiului și-a achitat datoriile către CET Energo Vest, primarul general al Capitalei a afirmat că Municipalitatea plătește partea sa de gigacalorie către Termoenergetica.

„Partea cealaltă o plătesc cetăţenii şi Termoenergetica plăteşte, la rândul ei, către furnizori, care sunt în cea mai mare parte, aproape 95%, ELCEN şi după aceea mai este Vest Energo şi mai este CET Griviţa, care ţine de Primăria Sectorului 1”, a afirmat Nicuşor Dan.

De asemenea, primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, a precizat că, în prezent, nu sunt probleme la CET Vest, potrivit Agerpres.

„Din câte ştiu eu, o piesă esenţială, care a costat foarte mult, s-a stricat, ea a fost adusă din străinătate şi de aceea a durat foarte, foarte mult, dar (…) acum nu sunt probleme la CET Vest. Lucrarea a fost remediată şi nu vor fi probleme sau nu ne aşteptăm să fie probleme din acest punct de vedere”, a menționat Ciprian Ciucu.

Bianca Iliescu
Bianca Iliescu și-a început cariera jurnalistică în 2019, la Prima TV, unde a lucrat ca redactor de știri externe pentru jurnalul "Focus". Ulterior, mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O tânără care a crezut că este mahmură a ajuns până la urmă la spital...
Imagini demențiale cu prezentatorul PRO TV: s-a cherchelit, a făcut show, iar finalul e fabulos!
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai...
Tradiții și obiceiuri de Vinerea Mare. Ce nu trebuie să faci în data de 3...
A crezut că a BĂUT peste măsură și a ajuns la spital. Medicii, ȘOCAȚI de...
Vremea 6 mai - 3 iunie 2024. La începutul săptămânii viitoare, temperaturile vor depăși 26...
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
Ies la lumină noi detalii în cazul morții lui Diego Maradona. Ce s-a descoperit după...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Frâna de motor: Când și cum ar trebui s-o folosești?
Avertismentul sumbru şi profetic al lui Macron pentru Europa, o regiune în pericol de moarte...
Erupție GIGANTICĂ pe Soare! Radiațiile AU AJUNS deja pe Pământ
S-a stins marele artist al României. A fost cunoscut în întreaga lume
Kate Middleton, operată de medici italieni. Detaliul, ținut secret de clinica din Londra
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Sebastian, provocat de băieți să o sărute pe Roberta. Cum au reacționat concurenții din casă....
Oana Roman, dezvăluiri dureroase despre cea mai neagră noapte din viața ei. A fost la...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Hans Christian Orsted, pionierul electromagnetismului