Prima pagină » Actualitate » Iarna își intră în drepturi. Cod galben de vânt puternic în România. Harta zonelor afectate

Iarna își intră în drepturi. Cod galben de vânt puternic în România. Harta zonelor afectate

Iarna își intră în drepturi. Cod galben de vânt puternic în România. Harta zonelor afectate

Iarna își intră în drepturi în România! Meterologii au emis cod galben de vânt puternic în mai multe județe din România, rafalele atingând viteze de până la 80 km/h. 

În intervalul 22 noiembrie, ora 15 – 23 noiembrie, ora 10,  vântul va prezenta intensificări în sudul Banatului, cu viteze în general de 60…80 km/h. Local, în Carpații Meridionali, în special la altitudini de peste 1800 m, rafalele vor depăși 90…100 km/h, temporar viscolind ninsoarea.

Pe litoral, miercuri vor fi rafale de vânt care vor atinge în general viteza de 50…55 km/h.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Banat 

De la valori termice în jurul normelor climatologice în prima zi, se va ajunge la o vreme caldă, pentru această dată pe 23 noiembrie, când la nivelul regiunii sunt estimate maxime de 13-14 grade.  În perioada 24–30 noiembrie, media temperaturilor maxime va fi de 8-10 grade, iar, la începutul lunii decembrie, tendința valorilor termice diurne va fi de scădere ușoară până la o medie de 6 grade. În data de 22 noiembrie se va înregistra o medie de 0-1 grad, în 23 noiembrie va fi de 6-7 grade, iar în restul intervalului va fi de 1-2 grade. Probabilitatea de precipitații va fi ridicată în perioada 23-28 noiembrie și cu tendința de creștere după 1 decembrie.

Crișana 

De la valori termice diurne apropiate de mediile multianuale, în jurul a 8 grade în prima zi, se va ajunge la o vreme caldă pentru această dată pe 23 noiembrie, când la nivelul regiunii sunt estimate maxime de 13 – 14 grade.

În 24 noiembrie se va reveni la o medie a temperaturilor maxime în medie de 8 – 9 grade, iar cu mici variații, acest regim termic diurn se va menține până spre finalul lunii noiembrie. La începutul lunii decembrie, este estimată o scădere ușoară și treptată până la o medie de 4 – 5 grade. Valorile termice nocturne vor avea variații semnificative în primele zile, astfel în prima noapte temperatura minimă va fi în jurul valorii de 0 grade, în 23 noiembrie va fi de 5 – 6 grade, apoi tendința va fi de scădere treptată și se va reveni la valori în jur de 0 grade după 28 noiembrie. Probabilitatea de ploaie va fi ridicată în perioada 23 – 28 noiembrie și cu tendința de creștere după 1 decembrie.

Transilvania

În prima parte a săptămânii tendința va fi de creștere treptată a valorilor termice diurne, de la o medie de 6 grade în prima zi, până la 11 – 12 grade în ziua de 23 noiembrie. După această zi caldă, se va răci, astfel la finalul lunii noiembrie sunt estimate maxime în medie de 6 – 7 grade, iar la începutul lunii decembrie de 3 – 4 grade. Temperaturile minime vor avea variații în primele zile din interval, cu medii ce vor crește de la -1 grad în prima noapte, până spre 3-4 grade în perioada 23-25 noiembrie. După 26 noiembrie sunt estimate minime care la nivelul regiunii vor avea o medie de -2 – 0 grade.

Până în 28 noiembrie probabilitatea de a avea intervale cu precipitații se va menține ridicată. Precipitații vor fi posibile și la începutul lunii decembrie, probabilitatea de apariție a acestora fiind în creștere.

Maramureș

În prima parte a săptămânii tendința va fi de creștere treptată a valorilor termice diurne, de la o medie de 6 grade în prima zi, până la 11 – 12 grade în 23 noiembrie. Pentru perioada 24 – 30 noiembrie sunt estimate temperaturi maxime de 7 – 8 grade, iar la începutul lunii decembrie, tendința valorilor termice diurne va fi de scădere ușoară până la o medie de 4 grade. Temperaturile minime vor fi în medie de 0 – 1 grad în prima noapte și de 3 – 4 grade în perioada 23-25 noiembrie. După 26 noiembrie sunt estimate minime care la nivelul regiunii vor avea o medie de -2 – 0 grade, valorile cele mai scăzute urmând a se înregistra la începutul lunii decembrie.

Până în 28 noiembrie probabilitatea de a avea intervale cu precipitații se va menține ridicată. Precipitații vor fi posibile și la începutul lunii decembrie, probabilitatea de apariție a acestora fiind în creștere.

Moldova

De la o vreme mai rece decât în mod normal în prima zi a intervalului, când media temperaturilor maxime va fi de numai 2 – 3 grade se va ajunge la valori termice peste mediile multianuale în jurul a 10 grade în zilele de 23 și 24 noiembrie. Ulterior, tendința va fi de răcire treptată, astfel că, la finalul lunii noiembrie valorile termice diurne vor fi în medie de 4 – 5 grade, iar la început de decembrie în jurul a 2 grade. Valorile nocturne vor oscila între -2 și 4 grade în prima săptămână, iar în a doua săptămână sunt estimate temperaturi în general negative, la o medie de -2 grade. La nivelul acestei regiuni vor mai fi intervale în care se vor semnala precipitații, cu o probabilitate mai ridicată în 24 și 25 noiembrie și în jurul datei de 28 noiembrie.

Dobrogea

Până în 25 noiembrie, chiar dacă vor fi variații în regimul termic diurn și nocturn, în ansamblu vremea se va menține caldă pentru această perioadă din an, cu o medie a temperaturilor maxime ce se va situa între 12 și 17 grade și minime între 6 și 10 grade. Pentru sfârșitul lunii noiembrie sunt estimate temperaturi maxime de 8 – 10 grade, iar la începutul lunii decembrie în jurul a 6 grade. De asemenea, și temperaturile minime vor prezenta aceași tendință de scădere ușoară, astfel că iarna calendaristică va debuta cu minime care la nivelul regiunii vor avea o medie de 2 grade. Pe tot parcursul celor două săptămâni de prognoză probabilitate de apariție a intervalelor cu precipitații se va menține ridicată.

Muntenia

Până în 25 noiembrie valorile termice se vor menține peste mediile multianuale specifice perioadei, cu maxime la nivelul regiunii în general între 10 și 15 grade și minime ce vor oscila între 3 și 6 grade. Ulterior tendința temperaturii va fi de scădere, astfel în ultimele zile al lunii noiembrie, media maximelor va fi de 7 – 8 grade, iar la început de decembrie de 4 – 5 grade. Temperaturile minime estimate pentru această perioadă se vor menține ușor pozitive, la o medie regională de 0 – 2 grade.

Până în 28 noiembrie probabilitatea de a avea intervale cu precipitații se va menține ridicată. Precipitații vor fi posibile și la începutul lunii decembrie, probabilitatea de apariție a acestora fiind în ușoară creștere.

Oltenia

Până în 25 noiembrie valorile termice diurne se vor menține peste mediile multianuale specifice perioadei, cu o medie a acestora cuprinsă între 10 și 14 grade; de asemenea și în timpul nopții vor fi minime de 4 – 5 grade, cu excepția dimineții de 22 noiembrie când se pot înregistra temperaturi mai scăzute. La finalul lunii noiembrie și începutul lunii decembrie sunt estimate temperaturi maxime în medie de 6 – 8 grade și minime de 0 – 2 grade. Probabilitatea de a avea precipitații va fi mai ridicată în 23 și 24 noiembrie, în jurul datei de 28 noiembrie, dar și la începutul lunii decembrie.

La munte

De la valori termice diurne în medie de 0 grade în prima zi, se va încălzi ușor până la 5 – 6 grade în 23 noiembrie, iar ulterior se va reveni la o medie pentru întreaga zonă în jur de 0 grade. Valorile termice nocturne vor avea variații semnificative în primele zile, astfel în prima
noapte se va înregistra o medie de -4 grade, iar în 23 și 24 noiembrie va fi de 0 grade, apoi sunt estimate minime de -5 – -4 grade. Probabilitatea de apariție a intervalelor cu precipitații se va menține ridicată în cea mai mare parte a intervalului de prognoză.

Elena Popescu iubește jurnalismul încă din adolescență, atunci când și-a descoperit pasiunea pentru scriitură. Primul job a fost la numai 21 de ani, când lucra ca reporter pentru un ziar săptămânal. ... vezi toate articolele
Mediafax
Iohannis, Ciolacu și Ciucă, avertizați din 2024 că România se îndreaptă spre dezastru bugetar
Digi24
Ultimele momente din viața motociclistului ucis de urs pe Transfăgărășan. Animalul a fost împușcat
Cancan.ro
Mihai Leu a lăsat mesaje pentru cei rămași! Preotul le-a citit la înmormântare cu lacrimi în ochi
Prosport.ro
Imaginile durerii de la Hunedoara! Rămasă fără cuvinte, soția lui Mihai Leu a fost consolată de sute de oameni
Adevarul
„Putin își bate joc de tine și de America”. Oficiali din Congresul american îi cer lui Trump să înarmeze Ucraina
Mediafax
Cum va fi 'atacată' evaziunea fiscală din România? Răspunsul premierului
Click
Iuliana Marciuc, în formă maximă! A slăbit fără diete drastice. Iată cum arată meniul dintr-o zi!
Wowbiz
Anna, soția lui Mihai Leu, interviu în lacrimi: „I-am spus să se odihnească… și el mi-a răspuns cu o lacrimă, deși era în comă profundă”. Ultimele clipe ale campionului povestite în exclusivitate
Antena 3
Scene scandaloase cu o profesoară de liceu, în timpul orelor. Cazul ei a ajuns în instanță
Digi24
Ce imagini postase italianul ucis de urs, cu o zi înaintea atacului
Cancan.ro
Adevărul despre moartea tatălui lui Nicușor Dan. Președintele l-a înmormânat în secret
Ce se întâmplă doctore
Cu ce se ocupă Ioana Țiriac, unica fiică a lui Ion Țiriac? La 27 de ani, tânăra are o viață cum mulți visează
observatornews.ro
Nazare: "Deficitul, cauzat de creşterea de salarii şi pensii". Ce spune despre subvenţia partidelor
StirileKanalD
Șefa s-a urcat pe ea și a sufocat-o. Sfârșit tragic pentru angajata de 26 de ani dintr-un supermarket
KanalD
Incredibil ce notă a primit un elev din Caracal după contestație la BAC, după ce inițial luase 7.30 la română
Ciao.ro
Sună periculos, trage fusta mai jos! Vedetele din România, cu ținute mult prea scurte și transparente
Promotor.ro
Am testat SUV-ul momentului în România. 7 motive să-l iubești și 2 detalii care-ți strică zenul
Descopera.ro
SIGUR n-ai știut asta despre BERE! Vei fi surprins să afli
Capital.ro
Permisul auto va fi înlocuit. UE a dat ordin României. Șoferii vor circula cu un nou tip de document
Evz.ro
Cum să îți răcorești locuința în zilele toride, fără aer condiționat. Trucul ingenios fără niciun cost
A1
Interviu cu ispita feminină Naba Salem. Ce a însemnat cu adevărat experiența Insula Iubirii sezonul 9 pentru ea: „M-a făcut să...”
Stirile Kanal D
VIDEO Ce le-a spus Mihai Leu apropiaților înainte să moară. Cuvintele care i-au marcat: „Trebuie să te uiţi la stele”
Kfetele
Anna, soția lui Mihai Leu, confesiuni despre ultimele momente ale fostului campion, pe patul de spital. “I-a curs o lacrimă. Am fost șocată.”
RadioImpuls
DIVORȚUL care a luat prin surprindere pe toată lumea. Un cuplu îndrăgit își spune "ADIO"! De ce au pus punct unei iubiri de vis și ce se ascundea în spatele zâmbetelor lor: "Nu mi-aș spăla niciodată rufele în public"
Râzi cu lacrimi
BANCUL ZILEI. Învăţătoarea: – Gigel, dacă ai 8 lămâi și vinzi 2 lămâi, câte lămâi mai ai?
Descopera.ro
Oamenii de știință au aflat de ce bebelușii nu văd bine imediat după naștere