Victor Negrescu: „Respingerea aderării României la spațiul Schengen reprezintă un eșec al dreptei europene”

Victor Negrescu: „Respingerea aderării României la spațiul Schengen reprezintă un eșec al dreptei europene”
Blocarea României la Schengen, eșecul dreptei europene FOTO: Facebook
Publicat: 08/12/2022, 19:51

Vicepreședintele Comisiei pentru Educație din Parlamentul European, Victor Negrescu, a catalogat respingerea aderării României la spațiul Schengen ca fiind un eșec al dreptei europene, subliniind faptul că toată stânga europeană a luptat până în ultima clipă pentru acest obiectiv extrem de important al României.

„Respingerea aderării României la spațiul Schengen reprezintă un eșec al dreptei europene și arată încă o dată cine sunt adevărații prieteni ai României.

Opoziția guvernului de dreapta din Austria și respingerea arătată de executivul de centru dreapta din Olanda, prin conectarea cu Bulgaria, ilustrează incapacitatea acestor partide politice de a reprezenta cum trebuie România la nivel european”, a declarat Negrescu.

Europarlamentarul subliniază faptul că întreaga stângă europeană a făcut presiuni uriașe pentru ca țara noastră să fie acceptată în Schengen de la 1 ianuarie 2023,  însă Austria și Olanda ne-au spulberat acest vis.

„Spre deosebire de reprezentanții dreptei, stânga europeană a susținut, până la capăt, aderarea României la spațiul Schengen, iar intervențiile în favoarea României din Consiliul de Justiție şi Afaceri Interne de astăzi, ale guvernelor social-democrate din Germania şi Spania, precum şi a ministrului de interne social-democrat din Luxemburg şi a comisarului social-democrat suedez, Ylva Johansson, arată încă o dată că social-democrații români și-au făcut treaba pentru țara noastră”, a afirmat el.

Victor Negrescu spune că România nu trebuie să renunțe să se lupte prin toate mijloacele pentru a-și atinge obiectivul de a adera la spațiul Schengen și trebuie insistat ca pe agenda Consiliului European subiectul aderării României la spațiul Schengen să fie în capul listei.

„Nu trebuie să renunțăm! Trebuie să insistăm să punem pe agenda Consiliului European subiectul aderării României la spațiul Schengen, în așa fel încât șefii de stat și de guvern să ofere țării noastre cu adevărat o șansă pentru integrarea în zona de liberă circulație.

În paralel cu aceste demersuri, trebuie să evaluăm și celelalte alternative, mai exact, reprogramarea discuției din Consiliul de Justiție şi Afaceri Interne, cât mai curând posibil, poate chiar sub Președinția spaniolă la Consiliul UE, sau atacarea deciziei la Curtea de Justiție a Uniunii Europene în așa fel încât drepturile noastre să fie apărate până la capăt”, a precizat el.

De asemenea, el atrage atenția că votul de astăzi este o lovitură dată împotriva solidarității europene și a proiectului european și reprezintă un precedent periculos pentru UE.

„Votul de astăzi reprezintă un precedent periculos pentru Uniunea Europeană, Austria și guvernul său de dreapta votând, de fapt, nu doar împotriva extinderii spațiului Schengen, ci împotriva solidarității europene și a proiectului european.

PS: Aceste lucruri le-am comunicat și reprezentanților presei din Austria în cadrul unui interviu acordat astăzi”, a spus Victor Negrescu într-o postare pe Facebook.

Alexandru Tosa
Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020. Începând mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Polițista care a luat mită de la Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu...
Reghe cere sprijinul instanței: 'Trebuie să înceteze această hărțuire!' Poliția nu confirmă urmărirea penală împotriva...
Detalii tabu din viața intimă a unei actrițe: și-a pierdut virginitatea la 35 de ani
Momentul în care strada din Cluj s-a surpat și s-a format un crater uriaș. Un...
Tragedie în România! A MURIT
Polițista mituită de Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit femeia din partea judecătorilor
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
Gorghiu: Ministerul Justiţiei depune eforturi ca prinţul Paul să-şi execute pedeapsa în România
Cea mai BOGATĂ actriță de la Hollywood! „Puțină lume știe despre mine că...
Interdicție în România, din aprilie. E ILEGAL peste tot. Te lasă fără bani și fără...
Plata pensiilor pentru luna mai. Anunțul Poștei Române
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"M-am săturat". David Pușcaș a ajuns la capătul puterilor. Ce piedici întâmpină fiul adoptiv al...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Trei femei au fost diagnosticate cu HIV după ce și-au făcut tratamente faciale